Rusland hervat vluchten met Israël en 51 andere ‘bevriende’ landen

Rusland heeft zijn luchtruim gesloten voor luchtvaartmaatschappijen uit 36 ​​landen, waaronder alle 27 leden van de Europese Unie, als reactie op Oekraïne-gerelateerde sancties tegen zijn luchtvaartsector.

Rusland is van plan om na 9 april een einde te maken aan de beperkingen op vluchten van en naar 52 landen als onderdeel van zijn plannen om de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van COVID-19 te vertragen, te verminderen, zei premier Mikhail Mishustin maandag.

Rusland is van plan de vluchten van en naar Argentinië, Zuid-Afrika en andere “bevriende landen” te hervatten, zei Mishustin, waarmee hij bedoeld degenen die zich niet hebben aangesloten bij de laatste golf van westerse sancties tegen Moskou vanwege de invasie van Oekraïne, die Moskou een “speciale operatie” noemt. om zijn buurman te demilitariseren.

Andere landen waarmee Rusland na 9 april de vluchten zal hervatten, zijn onder meer Israël, Algerije, China, Libanon, Peru en Pakistan, meldden Russische staatsmedia.

Rusland heeft aan het begin van de coronaviruspandemie in maart 2020 brede reisbeperkingen opgelegd, waarvan er vele van kracht blijven, maar heeft de lijst van landen die veilig worden geacht voor vliegreizen geleidelijk uitgebreid.

Mishustin zei ook dat Rusland de beperkingen op reizen over de landgrens tussen Rusland en China zou opheffen.

Rusland heeft zijn luchtruim gesloten voor luchtvaartmaatschappijen uit 36 ​​landen, waaronder alle 27 leden van de Europese Unie, als reactie op Oekraïne-gerelateerde sancties tegen zijn luchtvaartsector.

Strafmaatregelen opgelegd door westerse mogendheden hebben ook westerse bedrijven gedwongen om leasecontracten met Russische luchtvaartmaatschappijen voor meer dan 500 vliegtuigen op te zeggen.

De sancties weerhouden Russische luchtvaartmaatschappijen er ook van om vliegtuigonderdelen of onderhoudsdiensten uit Europa of de Verenigde Staten te kopen, wat de druk op ’s werelds 11e grootste luchtvaartmarkt nog vergroot door een verbod op het gebruik van Noord-Amerikaans en Europees luchtruim.

Steeds meer Arabische landen rollen de rode loper uit voor rechtstreekse vluchten uit Israël. Hierboven een vliegtuig van El Al op de luchthaven van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) op 31 augustus 2020

Bronnen:

  • naar een artikelRussia to resume flights with Israel and 51 other ‘friendly’ countries” van 4 april 2022 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.