Links parlementslid Lasky steunt doorbetaling van salarissen voor families van gedode of gevangen terroristen

Parlementslid Gaby Lasky (links) met anti-zionistische dichteres Dareen Tatour die in 2018 door een Israëlische rechtbank werd veroordeeld voor het aanzetten tot geweld en het steunen van een terroristische organisatie in haar berichten op sociale media, 26 september 2019

Parlementslid voor de Meretz partij, Gaby Lasky, vertelde vrijdagochtend aan Reshet Bet radio, slechts enkele uren nadat drie Israëlische mannen waren vermoord door een Arabische terrorist in een pub in Tel Aviv, dat ze de betalingen van PA-voorzitter Mahmoud Abbas aan de families van gedode of gevangengenomen terroristen steunt. 

De drie lichamen waren nog warm, toen het parlementslid van de extreem-linkse Meretz, voorheen de Communistische Partij van Israël, verklaarde over het nageslacht van de moordenaars:

We moeten ervoor zorgen dat die kinderen ook in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Ik weet dat mensen het moeilijk vinden om dat te accepteren, maar het is de waarheid.

Een echt gewone moeder Theresa. Het punt is dat parlementslid Lasky slechts drie dagen eerder tweette:

“Het besluit van minister van Defensie Gantz om de illegale buitenposten op elektriciteit aan te sluiten, veroorzaakt de facto annexatie en vergoelijkt tienduizenden overtredingen. Dit is een beloning voor plundering en diefstal van land en een flagrante schending van alle regeerakkoorden. Als iemand denkt dat er geen consequenties zijn, heeft hij het mis en moet hij nog een keer nadenken.”

En daarin ligt het religieuze dogma van Israëls links – niet extreem-links, let wel, maar respectabele, mainstream linksen, waaronder Labour en velen in Blue & White en Yesh Atid, die het Joodse leven in Judea en Samaria zien als de erfzonde van de Israëlisch-Arabisch conflict, en hun hele politieke waardesysteem daarop baseren: als je je verzet tegen de “bezetting” verdien je genade en steun, zelfs als je mensen vermoordt; maar als je de voorkeur geeft aan de ‘bezetting’, heb je helemaal geen rechten, inclusief het recht op leven.

Met dat als haar essentiële filosofie, vertelde Lasky aan Reshet Bet: “Er is geen behoefte aan collectieve straffen voor gezinnen. Ik zeg nee tegen het slopen van huizen en nee tegen administratieve aanhoudingen.

Sinds het begin van de laatste golf van terreur is het enige effectieve middel om de sporadische uitbarstingen van extreem terroristisch geweld aan te pakken – letterlijk een man met een geweer die burgers zonder waarschuwing met kogels begint te bespuiten – de massale arrestaties van vermoedelijke terroristische sympathisanten. 

Honderden zijn opgepakt in een wanhopige poging om al die potentiële schutters van de straat te verwijderen. Lasky moet daar allemaal niets van hebben. Het is beter tientallen onschuldige Joodse burgers op straat neer te schieten dan een enkele vermoedelijke terrorist in de gevangenis te zetten op basis van alleen verdenking.

Lasky werd van overal aangevallen vanwege haar ongevoeligheid – letterlijk steun betuigen aan de vijand terwijl het bloed van de slachtoffers nog heet is. Ze realiseerde zich snel de fouten van haar manier – niet de uitzichten, alleen de timing. 

Ze twitterde later op vrijdag:

Mijn verklaring was niet op zijn plaats en rechtvaardigde geen moment het criminele terrorisme, en ik verontschuldig me ervoor. Ik veroordeel ondubbelzinnig de gruwelijke aanval van gisteren. Ik deel in het verdriet van de families en condoleer de families. Er is hier geen debat voor en tegen terrorisme, omdat ik ondubbelzinnig zeg dat het moet worden bestreden en dat alles moet worden gedaan om de veiligheid te waarborgen.

Dat is een opluchting: MK Lansky steunt geen terrorisme. Maar je zult merken dat ze de rol over het steunen van de salarissen van voorzitter Abbas aan de families van de moordenaars niet terugnam. 

Ze zei alleen dat dit geen goed moment was om haar oprechte steun te bieden. Ze veranderde ook niets aan haar standpunt om joden in de heuvels van Judea en Samaria op het elektriciteitsnet aan te sluiten. Ze veranderde niets, ze beschouwt nog steeds de keuze van een jood om te wonen waar hij of zij wil, de essentie van de zonde.

Ten slotte, afgelopen juli, vertelde Lasky aan Kan 11 News over de boycot van Ben & Jerry’s tegen Israëlische consumenten:

Dit gaat niet over economisch terrorisme. Israël schendt de mensenrechten in de gebieden en als er bedrijven zijn die daar geen dingen willen verkopen, is dit een beslissing die gerespecteerd moet worden. … Wat belangrijk is, is dat we eindelijk beginnen te praten over het feit dat er een verschil is tussen Israël en de bezette gebieden. Dit is het onderwerp dat we op de agenda moeten zetten.

Het is hetzelfde thema, hetzelfde religieuze dogma, keer op keer. In de wereld van Lasky zijn er geen behoorlijke zakelijke contracten, geen consumentenrechten, alleen elementen die er tegen zijn dat Joden overal in het land Israël willen wonen, en elementen die dit ondersteunen. Wat een fervent gelovige is deze vrouw.

Bronnen:

  • naar een artikel van David Israel “Meretz MK Unrepentant on Terrorists’ Family’s Salaries, Deep Hostility to Judea & Samaria Jews” van 9 april 2022 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.