Arabieren steken Joods heiligdom, Graf van Jozef, opnieuw in brand

Het Joodse heiligdom Graf van Jozef nabij Nabloes in Samaria, wordt al decennialang belegerd door arabische moslims van de Palestijnse Autoriteit zoals bv. hierboven in de nacht van 15 of 16 oktober 2015 toen een meute van zo’n 100 Palestijnen molotovcocktails gooiden naar het schrijn dat onmiddellijk in lichterlaaie stond. De Palestijnse politie die de site moest beschermen trok zich terug en liet toe dat de Tombe werd vernield en de inboedel  verbrand [beeldbron: Arca]

Ongeveer honderd Palestijns-Arabische relschoppers gingen ’s nachts het graf van Jozef binnen, vernielden de grafsteen die het graf van de bijbelse figuur markeerde en stichtten meerdere branden op de plaats.

Arabische relschoppers hadden eerder grote brandstichtingen aangericht in 2015, waarna de regionale raad van Samaria zijn eigen teams stuurde om de heilige plaats te herstellen en te renoveren.

De voorzitter van de Regionale Raad van Samaria, Yossi Dagan, heeft sinds gisteravond contact met militaire en civiele functionarissen om de vernietiging te herstellen.

“Dit is een daad waar geen enkele Jood niet van zou moeten schrikken, het vernietigen van een van de heilige plaatsen voor het Joodse volk vlak voor Pesach. Dit gebeurt alleen omdat de staat Israël een van de heilige plaatsen voor het Joodse volk heeft verlaten ‘voor het behoud’ van de Palestijnse Autoriteit’, reageerde Dagan.

Hij zei: “We eisen de onmiddellijke terugkeer van de IDF naar Joseph’s en ook de Yeshivat Od Yosef Chai. Het volk van Israël in hun soevereine staat moet hun heiligheid handhaven. De daad van vanavond moet worden veroordeeld door elk lid van de cultuur. Dit is niet alleen een schade aan de eigendommen van het Joodse volk, maar ook een schade aan een historische plek die duizenden jaren oud is.”

“Wederom laten de barbaren van de Palestijnse Autoriteit hun ware gezicht zien: hetzelfde als ISIS. De Palestijnse Autoriteit is op zijn best onbetrouwbaar en veroorzaakt terrorisme in het hele land en de barbaarsheid bij Joseph’s Tomb zoals we nu weer zien”, besloot hij.

Het Graf van Jozef in 1894

Bronnen:

  • naar een artikelArabs set fire to Joseph’s Tomb” van 10 april 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • een artikel op deze blogIsraëlische Joden in gevecht met Islam om het behoud van de Graftombe van Jozef” van 30 april 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.