Twee doden en 16 gewonden bij schietpartij in Tel Aviv; Arabische dader geëlimineerd

Tel Aviv, 7 april 2022. Twee doden en 16 gewonden in zoveelste terreuraanslag op een bar in Tel Aviv

Twee mensen werden gedood en minstens acht gewond nadat een vermoedelijke terrorist donderdagavond het vuur opende in een bar in een van de drukste uitgaansstraten in het hart van Tel Aviv, wat de vierde dodelijke aanval in minder dan een maand markeert.

Paramedici van Magen David Adom meldden dat twee van de slachtoffers van de schietpartij, Tomer Morad en Eitam Megini van in de dertig met spoed naar een ziekenhuis in Tel Aviv werden gebracht terwijl ze reanimatie ondergingen, voordat hun dood werd vastgesteld. 

De twee vermoordde Israëliërs, Tomer en Eitam, beiden 27, groeiden samen op in Kfar Saba en kwamen om bij een schietpartij in Tel Aviv.

Nog eens acht slachtoffers worden behandeld in een aantal ziekenhuizen in Tel Aviv, waaronder drie van in de twintig en dertig ernstig gewond door schotwonden, en vier in lichte tot matige toestand met verwondingen aan ledematen.

“Voor zover we weten zijn er tekenen dat dit terreur was, maar we onderzoeken nog steeds de mogelijkheid dat dit een incident is met een andere achtergrond”, zei politiechef Ami Eshed van Tel Aviv tegen verslaggevers ter plaatse, in een gebied dat overstroomt met jonge mensen. op een donderdagavond.

Honderden politiestrijders en veiligheidstroepen voerden nog steeds een uitgebreide klopjacht om de aanvaller te vinden, gingen van deur tot deur en vroegen de burgers om thuis te blijven. De Israëlische premier Naftali Bennett en de minister van Defensie Benny Gantz kwamen bijeen op het hoofdkwartier van het leger voor een evaluatievergadering met de IDF-chef van de generale staf en het hoofd van het directoraat Operaties.

In een verklaring later donderdag bevestigde Bennett dat “veiligheidstroepen de terrorist achtervolgen die vanavond de moorddadige razernij in Tel Aviv heeft gepleegd.”

“Ik betuig mijn condoleances aan de families van degenen die zijn vermoord en ik bid voor het volledige herstel van de gewonden”, zei Bennett. “Waar de terrorist ook is, we zullen hem pakken. En iedereen die hem indirect of direct heeft geholpen, zal een prijs betalen.”

Fathi Zidan Hazem

Die terrorist is inmiddels gevat en geëlimineerd. De Palestijnse terrorist, Fathi Zidan Hazem, 29 jaar, uit het vluchtelingenkamp van Jenin uit Judea en Samaria, werd gelokaliseerd door de Israel Security Agency (Shin Bet) terwijl hij zich verstopte in de buurt van een moskee in Jaffa en werd geëlimineerd tijdens een vuurgevecht met Shin Bet en strijders van de Yamam-eenheid voor terrorismebestrijding.

De aanval van donderdag komt nadat het Israëlische leger zijn alarm naar maximale niveaus heeft verhoogd na een golf van drie dodelijke terreuraanslagen die samen 11 levens hebben geëist, waardoor de angst voor geweld tijdens de maand Ramadan, die zaterdag begon, verder werd aangewakkerd.

Op zondag hadden Israëlische functionarissen gewaarschuwd dat het land in een periode van verhoogde alertheid verkeerde tegen terreuraanslagen.

De Amerikaanse ambassadeur in Israël, Tom Nides, zei dat hij “geschokt was door een nieuwe laffe terreuraanval op onschuldige burgers”. “Bidden voor vrede en condoleances overbrengen aan de slachtoffers en hun families. Dit moet stoppen!” tweette Nides.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss zei dat ze “ontsteld was door de laatste berichten uit Tel Aviv, waar onschuldige mensen die een donderdagavond met vrienden en familie genoten, het doelwit waren van geweervuur. Het VK staat achter Israël en is tegen dit weerzinwekkende geweld.

Bronnen:

  • naar een artikel van Sharon Wrobel “Two Killed as Gunman Opens Fire on Busy Tel Aviv Bar in Latest Attack” van 7 april 2022 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikel van Uzi Baruch “Terrorist who carried out Tel Aviv attack eliminated” en een artikelTomer Morad and Eitam Megini named as victims of Tel Aviv shooting” van 8 april 2022 en een artikel van David Roosenberg “2 dead, 4 seriously wounded in Tel Aviv terrorist attack” van 7 april 2022 op de site van Israel National News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.