Arabieren die in Nazareth een bom plaatsten aan het regeringskantoor zijn gearresteerd

Tijdens een gezamenlijke operatie hebben Shabak (Israel Security Agency) en de Israëlische politie twee personen aangehouden die ervan worden verdacht een explosief te hebben geplaatst in het kantoor van het ministerie van Volksgezondheid in Nazareth in november 2021.

Het apparaat ontplofte bij de ingang van het kantoor en veroorzaakte zware schade aan het gebouw.

Het onderzoek naar het incident en de omstandigheden eromheen werd geleid door Shabak samen met Yamar, vanwege de bezorgdheid dat de schade aan een overheidsinstelling was veroorzaakt door handhavingsmaatregelen door het ministerie van Volksgezondheid en de Israëlische politie en uit een voornemen om de autoriteiten om in de toekomst soortgelijke acties uit te voeren.

De twee gearresteerde verdachten zijn genoemd als Jefar Fakhouri, een 20-jarige inwoner van Nazareth; en Ali Kalibaat, een 23-jarige inwoner van Basmat Tab’un.

Uit het onderzoek bleek dat Fakhouri en Kalibaat, samen met een andere partij, betrokken waren bij het plaatsen van een explosief bij de ingang van het kantoor van het ministerie van Volksgezondheid. Aanklachten tegen hen zullen donderdag worden ingediend bij de Nazareth District Court, door het Northern District Prosecutor’s Office.

“We nemen de ernstige schade ersntig die wordt toegebracht aan overheidsinstellingen”, zeiden Shabak en de Israëlische politie in een verklaring, eraan toevoegend dat ze “zullen blijven handelen in overeenstemming met de autoriteit die hen door de wet is gegeven, en zullen handelen met alle middelen die tot hun beschikking staan ​​om alle betrokkenen voor het gerecht te brengen.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Kobi Finkler “Arabs who placed explosives near government office are arrested” van 7 april 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • naar een artikel2 arrested over November explosion at Health Ministry office in Nazareth” van 7 april 2022 en een artikelHealth Ministry office in Nazareth hit by grenade; no injuries” van 9 november 2021 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.