Politieke schok: premier Bennett verliest parlementaire meerderheid in de Knesset

Het Israëlische regeringscoalitie lid Idit Silman (Yamina) kondigde aan dat ze haar steun aan premier Naftali Bennett zou intrekken, een besluit dat Bennett zonder een meerderheid in de Knesset achterlaat.

Als een extra parlementslid de coalitie zou verlaten, zou de regering ten val kunnen worden gebracht door een parlementaire procedure die de Knesset zou uiteendrijven.

Als de oppositie een meerderheid zou hebben, zouden ze kunnen proberen een regering te vormen zonder naar verkiezingen te hoeven gaan. Hoe meer coalitieleden overlopen, hoe waarschijnlijker deze optie wordt.

Parlementslid Idit Silman stapt over van Yamina naar Likoed

Silman zei dat ze ‘het niet meer aankon’ en dat ze niet kon doorgaan met het ondermijnen van de Joodse identiteit van de staat Israël.

Dat was waarschijnlijk een verwijzing naar een meningsverschil dat ze had met de minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz over het toestaan ​​van chameets (gezuurd brood) in ziekenhuizen tijdens de Joodse feestdag Pesach. De Joodse wet verbiedt het consumeren – en zelfs bezitten – van gezuurde producten tijdens het zevendaagse festival.

Oppositieleider Benjamin Netanyahu feliciteerde Silman met haar beslissing en bedankte haar “in naam van vele mensen in Israël die op dit moment hebben gewacht.”

Viert Israël weldra de terugkeer van Binyamin Netanyahu als de sterke leider?

Silman sloot de coalitie af nadat haar naar verluidt de 10de plek op de Likud-partijlijst was aangeboden bij toekomstige verkiezingen en de positie van minister van Volksgezondheid mocht de partij – onder leiding van Netanyahu – met succes een alternatieve regering vormen.

Bronnen:

  • naar een artikelPolitical Shocker: PM Bennett Loses Majority” van 6 april 2022 op de site van Honest Reporting
  • naar een artikelNew Israeli Election Poll Shows Shocking Results” van 7 april 2022 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Politieke schok: premier Bennett verliest parlementaire meerderheid in de Knesset

  1. Als men naar het gezicht van deze vrouw kijkt, ziet men een ding: domheid. Soms wordt er gezegd: schijn bedriegt, maar niet bij deze vrouw!! Zij lijkt erg veel op de “miepjes van de Nederlandse Tweede-Kamer”, maar met (nog)minder intellectuele bagage. Een regering ten val laten brengen voor zo’n stupide reden, is een daad van volstrekte onverantwoordelijkheid: a) in een ziekenhuis gaat het op de eerste instantie over een ding: de gezondheid van de patiënt; verantwoordelijke voeding. Niet iedereen kan Matzes eten. b) in een Israëlische ziekenhuis liggen veel Arabische patiënten, moet men moslims ook dwingen om Matzes te eten? Als de Arabieren Ramadan vieren betekent dat niet dat iedereen moet er aan deelnemen. c) Er zijn in Israël ook seculiere Joden (meer dan de helft) die graag een keuze zouden willen maken.
    De staat Israël verkeert nu in barre tijden. Eindelijk heeft het land een VERANTWOORDELIJKE EN GOED FUNCTIONERENDE REGERING. Naftali Bennet is een prima premier.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.