Israëlische Luchtmacht huldigt nieuwe commandant: Maj. Gen. Tomer Bar

Plechtige ceremonie gehouden op de vliegbasis Tel Nof ten zuiden van Tel Aviv op 4 april 2022

De Israëlische luchtmacht ontving maandag een nieuwe commandant toen generaal-majoor Tomer Bar officieel de vertrekkende IAF-majoor Amikam Norkin verving, die 37 jaar dienst heeft gedaan bij de Israëlische strijdkrachten. Norkin voltooide een termijn van vijf jaar, zei de IDF in een verklaring.

Een ceremonie ter gelegenheid van deze gelegenheid, gehouden op de vliegbasis Tel Nof ten zuiden van Tel Aviv, omvatte IDF-stafchef luitenant-generaal Aviv Kochavi, evenals commandanten van de Duitse, Griekse en Cypriotische luchtmacht en die van de Amerikaanse luchtmacht in Europa.

“De reactie op de recente reeks aanslagen is een bewijs van de professionaliteit, moed en vastberadenheid waarmee IDF-eenheden werken om het terrorisme te verslaan. Dankzij inlichtingendiensten en verschillende operaties zijn de afgelopen twee weken minstens 10 aanvallen voorkomen”, zei Kochavi tijdens zijn toespraak.

Stafchef van de Israel Defense Forces luitenant-generaal Aviv Kochavi (links) kijkt toe hoe aankomend generaal-majoor Tomer Bar (helemaal rechts) op 4 april 2022 officieel generaal-majoor Amikam Norkin vervangt, de vertrekkende commandant van de Israëlische luchtmacht

“We vergroten en verfijnen de reikwijdte van allerlei soorten antennesystemen, detectiesensoren en bewapening op een ongekende manier”, voegde hij eraan toe. “Al deze zullen naar verwachting slagen op de dag dat het bevel wordt gegeven voor nauwkeurig vuur met een hoge slagsnelheid. Dit zijn belangrijke onderdelen die de grondmanoeuvres zullen begeleiden, wat het volledige partnerschap van de Israëlische luchtmacht aantoont bij grondmanoeuvres.”

Kochavi legde uit dat de reeks aanvallen door de IAF “een beslissende invloed had op het voorkomen van de verschansing van Iraanse troepen in Syrië, op het voorkomen van de vestiging van Hezbollah-troepen in de zuidelijke Golanhoogten, op het voorkomen van vijandelijke intensivering met geavanceerde wapensystemen, en op de directe en onmiddellijke afwending van dreigementen om Israël te infiltreren.”

Hij wendde zich tot Norkin en merkte op dat ‘dit alles plaatsvond onder uw toezicht en onder uw bevel. De luchtmacht werd sterker, geavanceerder, verijdelde vele bedreigingen en trof onze vijand keer op keer. Als een land een bruisend leven wil, dan moeten wij – de kwaliteit van de mensen die in de IDF dienen, zowel vaste als permanente militairen – de basis zijn, die moet worden behouden en gekoesterd.”

Tijdens zijn toespraak zei Norkin: “In de zomer van 2017 had ik me niet kunnen voorstellen dat dit zo’n turbulente periode zou zijn – een van verandering, grootschalige operationele activiteit en een wereldwijde epidemie die een routine van het leven creëerde die we niet hadden weten bestond. In de afgelopen jaren is de rol van de Israëlische luchtmacht bij het handhaven van de nationale veiligheid gegroeid. De luchtmacht is de afgelopen jaren in alle sectoren en arena’s opgetreden en heeft zowel vanaf de grond als vanuit de lucht deelgenomen aan zowel defensieve als offensieve activiteiten.”

Generaal-majoor Tomer Bar, de nieuwe commandant van de Israëlische Luchtmacht (IAF)

Bar zei: “Met een gevoel van verantwoordelijkheid, dankbaarheid en grote verwachting voor de toekomst, neem ik het bevel over de Israëlische lucht- en ruimtemacht.”

“We bevinden ons in een periode van regionale verandering,” merkte hij op, “die risico’s en kansen met zich meebrengt die een hoog niveau van gedrag vereisen dat verantwoordelijkheid draagt ​​voor de veiligheid van Israël. De Israëlische luchtmacht zal bekwaam en beschikbaar blijven voor elk scenario en elke uitdaging, in arena’s zowel dichtbij als veraf, geconfronteerd met terroristische organisaties, militairen en opkomende actoren.

Bronnen:

  • naar een artikelIsraeli Air Force receives new commander, as Norkin leaves after 37 years of service” van 4 april 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
  • naar een artikelTomer Bar picked as next head of the Israeli Air Force” van 21 september 2021 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.