Moordenaar van Esther Horgan krijgt levenslange gevangenisstraf

De 40-jarige Muhammad Maroach Kabha (links), een inwoner van de stad Tura al-Gharbiyyeh, nabij Jenin in Samaria vermoordde Esther Horgan op kerstavond 24 december 2020

De terrorist van de Palestijnse Autoriteit die Esther Horgen vermoordde, een 52-jarige moeder van zes kinderen, is zondag door een Israëlische militaire rechtbank veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf.

Horgen, een dubbele Israëlisch-Franse burger, en een kunstenaar en huwelijksadviseur, werd op 20 december 2020 vermoord door Muhammad Cabha terwijl ze zich een weg zocht in een populair natuurreservaat in de buurt van haar huis in het noorden van Samaria in Tel Menashe.

Toen ze niet naar huis kon terugkeren en haar man geen contact met haar kon krijgen, werden zoekacties uitgezonden om haar te zoeken. Ze werd later die avond dood aangetroffen in het Reichan-woud in de buurt van haar gemeenschap met haar schedel ingeslagen.

Muhammad Cabha, 40, een inwoner van het dorp Tura al-Gharbiya in de buurt van Jenin, gaf aan Shin Bet-onderzoekers toe dat hij de aanval uitvoerde uit wraak voor de dood van een Arabische veiligheidsgevangene die stierf aan een ziekte terwijl hij in een Israëlische gevangenis zat. .

Cabha werd in oktober 2020 beschuldigd van moord op Horgen na zijn bekentenis, en de twee verdiepingen waar hij woonde, werden in februari 2021 door de IDF gesloopt.

De terrorist werd “schuldig bevonden aan de moord met voorbedachten rade op Esther Horgen op 20 december 2020 en werd veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf”, zei de IDF in een verklaring.

Cabha werd ook veroordeeld tot het betalen van NIS 3 miljoen ($ 935.000) aan schadevergoeding aan Horgen’s familie.

De weduwnaar van Horgen, Benjamin Horgen, werd door Ynet geciteerd en zei dat hoewel het vonnis “een opluchting” was, het geen troost bood, en betreurde het dat de “Palestijnse leiders die aanzetten tot aanvallen op Israëli’s” “niet in de beklaagdenbank” zaten.

Bronnen:

  • naar een artikel van Hanna Levi Julian “Esther Horgen’s Killer Sentenced to Life in Prison” van 3 april 2022 op de site van The Jewish Press
  • naar een artikel “Suspect in killing of Esther Horgan admits to the murder” en een artikel “Esther Horgan’s husband: Our family will continue to be a light in the dark” van 4 januari 2021 op de site van Arutz Sheva
  • naar een artikel van Joop Soesan “Wraak over dood kankerpatiënt was reden waardoor Esther Horgen werd vermoord” van 5 januari 2020 op de site van Joods.nl

Een gedachte over “Moordenaar van Esther Horgan krijgt levenslange gevangenisstraf

  1. Wat jammer dat hij veroordeeld is voor een levenslange gevangenisstraf. Mijns inziens zou een deportatie naar b.v. Syrie te samen met zijn ouders, grootouders, broers en zusters en hun gezinnen, een betere straf zijn. Op de Golan kunnen zij tussen het prikkeldraad dat land in gejaagd worden en dat zal heel wat goedkoper zijn dan een levenslange verzorging en onderhoud. Deze straf zal alle familieleden van toekomstige terroristen wel even doen schrikken. Bovendien verminderd dat eveneens het gebrek aan woningen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.