PA veroordeelt eliminatie van terroristen van de Islamitische Jihad

Al Quds Brigades (Palestinian Islamic Jihad) kuisen hun laarzen af aan Israëlische vlaggen om hun Jodenhaat te onderstrepen terwijl zij de Hitlergroet uitbrengen

De woordvoerder van Abbas veroordeelt de IDF-operatie waarbij drie terroristen die een aanslag hadden gepland werden geëlimineerd.

Op zaterdagochtend werd informatie ontvangen van Shabak over de verblijfplaats van een terreurcel, die op dat moment met de auto van Jenin via Shuweika naar Tulkarem reisde.

De terreurcel die bestond uit drie leden van de Al Quds Brigades (Islamitische Jihad/PIJ) en werd onderschept en geliquideerd tijdens een gezamelijke operatie van de IDF, de Yamam-eenheid van de grenspolitie en de Israel Security Agency (Shabak).

De drie terroristen waren militanten van de Al Quds Brigades, de moordbrigade van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ)

Nabil Abu Rudeineh, de officiële woordvoerder van Mahmoud Abbas, de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA), veroordeelde zaterdag wat hij beschreef als de “gevaarlijke Israëlische escalatie die vandaag plaatsvond aan het begin van de ramadan”.

In een verklaring merkte Abu Rudeineh op dat “Israël deze geplande aanval uitvoert die leidde tot de dood van drie burgers bij zonsopgang in de stad Jenin.” De verklaring verwees naar drie islamitische Jihad-terroristen die van plan waren een schietaanval uit te voeren en werden geëlimineerd door Israëlische troepen.

“Dit Israëlische beleid vormt een flagrante bedreiging en uitdaging voor de internationale legitimiteit en het internationaal recht, en de bezettingstroepen moeten stoppen met al deze gevaarlijke praktijken, die de veiligheid, stabiliteit en rust bedreigen”, zei de PA-woordvoerder.

Abu Rudeineh zei ook dat “joodse extremisten tegelijkertijd doorgaan met inbreken in de Al-Aqsa-moskee” en waarschuwde hij dat “de dagelijkse misdaden van de kolonisten” zullen leiden tot het creëren van een sfeer van spanning en instabiliteit.

Hij benadrukte dat de enige manier om veiligheid te bereiken is om Israël te dwingen zich te houden aan internationale legitimiteitsbeslissingen en af ​​te zien van het nemen van unilaterale maatregelen.

“We roepen de internationale gemeenschap ook op om internationale bescherming te bieden aan het Palestijnse volk en geen dubbele moraal toe te staan”, zei Abu Rudeineh, erop wijzend dat “Israël de gevolgen draagt ​​van deze gevaarlijke escalatie, die ernstig en gevaarlijk zal zijn voor iedereen en de hele regio.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Dalit Halevi “PA condemns elimination of Islamic Jihad terrorists” van 3 april 2022 en een artikelThree terrorists eliminated en route to terror attack” op 2 april 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • naar een artikelIsraeli Forces Kill Three Palestinian Militants in West Bank” van 2 april 2022 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikel “Three terrorists dead in firefight with Counter Terrorism Unit” van 2 april 2022 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.