Duitsland geïnteresseerd om Israëlisch Arrow 3 systeem en UAV drones aan te kopen

Het befaamde luchtverdedigingssysteem Arrow 3, dat wordt gemaakt door Israel Aerospace Industries (IAI)

Duitsland is volgens meerdere bronnen geïnteresseerd in de mogelijkheid om naast onbemande luchtvaartuigen ook lucht- en raketafweersystemen te kopen van de staat Israël.

De afgelopen dagen heeft een hoge delegatie van de Duitse Bondsdagcommissie een bezoek gebracht aan de Israëlische strijdkrachten als onderdeel van een bredere reis naar het land.

Het bezoek van de delegatie werd geïnitieerd en georganiseerd door ELNET, een organisatie die zich inzet voor het versterken van de banden tussen Europa en Israël.

Leden van de delegaties toonden bijzondere belangstelling voor het luchtverdedigingssysteem Arrow 3, dat wordt gemaakt door Israel Aerospace Industries (IAI) en ballistische raketten in de ruimte onderschept.

Arrow 3 is operationeel in Israël als onderdeel van het meerlagige luchtverdedigingsprogramma van het land.

“Ze waren hierin erg geïnteresseerd en waardeerden het toen we de beste lessen deelden die we uit onze operationele ervaring hebben geleerd”, zei een IDF-functionaris woensdag.

In 2018 tekende Duitsland een overeenkomst met Israël voor het leasen van een aantal door IAI geproduceerde Heron TP UAV’s. Personeel van de Duitse luchtmacht traint met Israëlische tegenhangers op een IAF-basis in centraal Israël om de systemen te bedienen.

De 11-koppige Duitse delegatie had een ontmoeting met de Israëlische vice-minister van Defensie Alon Schuster, IDF plaatsvervangend stafchef, Maj. Gen. Herzl (“Herzi”) Halevi en de voorzitter van de Knesset-commissie voor Buitenlandse Zaken en Defensie, Knesset-lid Ram Ben-Barak.

Ze toerden door de marinebasis van Haifa en ervaarden uit de eerste hand het grensoverschrijdende tunnelsysteem van Hezbollah dat door de IDF was ontdekt.

De voorzitter van het Defensiecomité van de Bondsdag, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, die ook de plaatsvervangend leider is van de Vrije Democratische Partij, zei:

Het is onvoorstelbaar dat hier vijf jaar lang een tunnel wordt gebouwd met als doel Israël aan te vallen. Het is een wonder dat het werd ontdekt door Israël, maar het waarschuwt ons ook dat de vijand van de vrije wereld door niets zal stoppen om de vrede en deze landen aan te vallen. Dat moeten we gewoon weten, vooral degenen die naïef genoeg zijn om te geloven dat er niets aan de hand is.

Ze zei dat

… we ernaar streven de relatie met de defensiesector in Israël verder te ontwikkelen om beter te begrijpen hoe Israël omgaat met dreigingen en aanvallen. Ik neem veel mee naar huis, vooral omdat we ons in een situatie bevinden waarin we voor het eerst in vele jaren een oorlog in Europa meemaken, en Duitsland moet het hoofd bieden en de veiligheid van het land waarborgen. We kunnen veel leren van de Israëli’s en zouden graag meer samenwerken.

De IDF-functionaris merkte op dat “Zimmerman voldoende was om veel vragen en informatie te delen, en veel tijd had tijdens dit IDF-bezoek, waarbij hij standpunten en ideeën uitwisselde.”

Een delegatie van Duitse politici bezocht leden van de Israel Defense Forces, maart 20211. Credit: ELNET Europe-Israel/Igal Elimelech

‘Vruchtbare samenwerking tussen Duitse leger en IDF’

Tijdens het bezoek aan de Libanese grens werd de delegatie geïnformeerd over meerdere bedreigingen van Hezbollah en de voortdurende verspreiding van wapens, knowhow en fondsen door Iran aan het Libanese “terreurleger”, zei de IDF-bron.

“In plaats van te investeren om de benarde situatie van Libanon te verbeteren, profiteert Hezbollah ervan om zich verder te verankeren, vooral in Zuid-Libanon en in de Libanese regering, op manieren die de situatie van het land verder verslechteren”, zei hij.

De grensoverschrijdende tunnels, blootgelegd en vernietigd door de IDF in 2018, waren ontworpen om de elite Radwan-troepenmacht van de organisatie in staat te stellen Israëlische gemeenschappen te overvallen “en zoveel mogelijk Israëlische burgers te doden. Dat is hun enige doel. Gelukkig konden we met veel moeite en hard werken deze terreurtunnels blootleggen en verijdelen”, aldus de bron.

“De delegatie zag hoeveel tijd en moeite er in het bouwen ervan is gestoken, hoe de knowhow uit Iran kwam en dat er miljoenen dollars in de grond werden gestoken, evenals vele jaren werk”, voegde de IDF-functionaris eraan toe.

Op de marinebasis van Haifa werd de delegatie ingelicht door hoge marinefunctionarissen en bezocht ze een nieuw Sa’ar 6-klasse vaartuig en onderzeeërs van de Israëlische marine.

De delegatie kreeg de nieuwe door Rafael gemaakte C-Dome te zien – de maritieme versie van de Iron Dome – die is ontworpen om de offshore-olieplatforms van Israël in zijn exclusieve economische wateren te beschermen tegen projectielaanvallen van Hezbollah en Hamas.

De groep toerde ook door Tel Nof Airbase ten zuiden van Tel Aviv, waar ze F-15 squadrons zagen trainen; en Palmachim Airbase, waar ze een ontmoeting hadden met vertegenwoordigers van de Israëlische Missile Defense Organization, een onderdeel van het ministerie van Defensie.

De functionaris beschreef de gesprekken met de delegatie als onderdeel van een breder patroon van “zeer intieme en vruchtbare samenwerking tussen het Duitse leger en de IDF”.

Shai Bazak, CEO van ELNET-Israël, zei:

Het ontvangen van zo’n belangrijke delegatie uit Duitsland in Israël in deze tijden van grote geopolitieke verschuivingen in Europa in het licht van de oorlog in Oekraïne spreekt boekdelen over het belang van de Duits-Israëlische betrekkingen. Nu, meer dan ooit, is het vooral belangrijk dat de leden van het Duitse Defensiecomité een diepgaand begrip krijgen van en bekend worden met het Israëlische veiligheidssysteem, en wederzijdse kennis uitwisselen voor een meer geavanceerde en veilige realiteit. Ik ben ervan overtuigd dat dit bezoek ons ​​zal helpen om de wederzijdse belangen van Duitsland en Israël verder te bevorderen.

Bronnen:

  • naar een artikel van Yaakov Lappin “Germany interested in possibility of buying Arrow 3, UAVs from Israel” van 1 april 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.