20 jaar na Seder Massacre, blijft PA moordenaars verheerlijken en verlonen

Sederavond in het Park Hotel in Netanya, 27 maart 2002. Een zelfmoordterrorist van Hamas blaast zichzelf op en vermoordt 30 oudere feestvierders en verwondt 160 anderen

Op zondag 27 maart was het 20 jaar geleden dat de Pesach Seder Massacre plaatsvond. Terwijl gezinnen gingen zitten om deel te nemen aan het Pesach-diner in het Park Hotel in Netanya in het noorden van Israël, blies een Palestijnse zelfmoordterrorist zichzelf op, waarbij 30 mensen werden vermoord en nog eens 160 gewond raakten.

Elke maand geeft de Palestijnse Autoriteit (PA) tienduizenden sjekels/dollars/euro’s uit om de familie van de zelfmoordterrorist te belonen en salarissen te betalen aan de terroristen die werden gearresteerd voor hun aandeel in het bloedbad.

Nooit vergeten – nooit vergeven

Hierboven ziet u een afbeelding van de slachtoffers van de aanslag (maar alleen de vermoorden, niet de gewonden).

Onder de terroristen die zijn gearresteerd voor de aanslag zijn:

  • Abbas Al-Sayid – Gearresteerd mei 2002 – Belangrijkste planner van de aanval. Veroordeeld tot 35 levenslange gevangenisstraffen.
  • Fathi Hatib — Gearresteerd mei 2002 — Veroordeeld voor het vervoer van de zelfmoordterrorist. Veroordeeld tot 29 levenslange gevangenisstraffen.
  • Muhannad Shreim — Gearresteerd mei 2002 — Financierde de aanval. Veroordeeld tot 29 levenslange gevangenisstraffen.
  • Muamar Al-Sheikh – Gearresteerd mei 2002 – plaatsvervanger van Abbas Al-Sayid. Veroordeeld tot 29 levenslange gevangenisstraffen.

Elk van de bovengenoemde terroristen kreeg inmiddels meer dan een miljoen sjekels betaald door de PA als beloning voor hun deelname aan de moord op 30 Israëli’s.

De PA heeft ook honderdduizenden sjekels betaald aan de families van Kais Adwan, een van de belangrijkste planners van de aanslag, die op 5 april 2002 werd gedood, en aan de familie van de zelfmoordterrorist, Abd Al-Basset Odeh.

De PA heeft het meesterbrein, Abbas Al-Sayid, herhaaldelijk geëerd en hem onder andere een “heldhaftige strijder” en “de leeuw van de gevangeniscellen” genoemd. [PA TV, 25 oktober 2011]

  • In 2017 was Al-Sayid een van de vele andere terroristische moordenaars die door Fatah werd verheerlijkt in een bericht op de Facebook-pagina van Fatah:

Tijdens de diploma-uitreiking ter ere van Shreim na het behalen van zijn diploma in de gevangenis, noemde de president van de Open Universiteit van Al-Quds, Dr. Younes Amr, Shreim een ​​’gevangene-ridder’. [PA officieel dagblad, Al-Hayat Al-Jadid a, 29 oktober 2018]

De PA heeft ook herhaaldelijk de zelfmoordterrorist Abd Al-Basset Odeh verheerlijkt. Terwijl ze de terroristen van het vluchtelingenkamp Jenin prezen die “een heroïsch epos in bloed schreven” tijdens de PA-terreurcampagne 2000-2005, noemde de officiële PA-dagblad Odeh:

Abd Al-Basset Odeh

Elk jaar in april bloeit het bloed van de Martelaren . Alle woorden worden tot zwijgen gebracht, maar niet de herinneringen aan het vluchtelingenkamp waarvan de  bewoners een heroïsch epos in bloed schreven. … De locatie: Het vluchtelingenkamp Jenin op de noordelijke Westelijke Jordaanoever. De tijd: begin april 2002.   De helden van het verhaal zijn honderden verzetsmensen en alle bewoners van het vluchtelingenkamp die pal staan. Ze vertellen het verhaal van het bloed dat stroomde in de steegjes van het kamp, ​​dat een vastberaden epos schreef. Ondanks de belegering behaalde het een grote overwinning. Nadat  martelaar Abd Al-Basset Odeh uit Tulkarem in het noordwesten van de bezette Westelijke Jordaanoever een zelfopofferende operatie had uitgevoerd [dwz zelfmoordaanslag] op 27 maart 2002, waarbij 30 Israëli’s werden gedood in het Park Hotel in het bezette Umm Khaled – waarvan de naam door de bezetting veranderde in ‘Netanya’. [Officiële PA-dagblad  Al-Hayat Al-Jadida , 5 april 2021]

In januari 2003, minder dan een jaar na de dodelijke aanslag, hield het PA-ministerie van Onderwijs zelfs een voetbaltoernooi genoemd ter ere van zelfmoordterrorist Odeh:

“Op het voetbalveld van de Abd Al-Majid Tayeh-school in Tulkarem, onder auspiciën van Jamal Tarif, directeur van de afdeling Onderwijs [van het PA-ministerie van Onderwijs] … het Tulkarem Martyrs’ (Shahids’) Football Tournament, het kampioenschap van de Martelaar Abd Al-Basset Odeh begon met de deelname van zeven topteams, genoemd naar martelaren die hun leven gaven om het vaderland te verlossen.” [Officiële PA-dagblad  Al-Hayat Al-Jadida , 21 januari 2003]

Het is belangrijk om te benadrukken dat PA-leider Mahmoud Abbas heeft toegegeven dat de PA verantwoordelijk was voor deze en alle terreur van 2000-2005. Bij het uitleggen van de PA-eis dat Israël alle Palestijnse terroristen vrijlaat, liet hij geen ruimte voor misvattingen:

PA TV, 14 februari 2005. “Ik eis [de vrijlating van] gevangenen omdat het mensen zijn, die hebben gedaan wat wij, wij, hen hebben opgedragen. Wij – de [Palestijnse] Autoriteit. Ze mogen niet gestraft worden terwijl wij aan één tafel zitten te onderhandelen. Bovendien hebben ze vele jaren in de gevangenis doorgebracht. Hoe lang nog? Moeten ze hun hele leven in de gevangenis doorbrengen en daar zelfs sterven?”

Andere PA-leiders hebben deze bewering op dezelfde manier herhaald.

De aanbidding, verheerlijking en beloning door de PA van terroristen, inclusief massamoordenaars, is iets dat elk fatsoenlijk mens meedogenloos zou moeten afwijzen. Mensen die terroristische moordenaars prijzen en belonen, simpelweg omdat ze Joden hebben vermoord, zijn geen partners voor vrede en zullen dat ook nooit worden.

Bronnen:

  • naar een artikel van Maurice Hirsch “20 Years After Seder Massacre, PA Continues to Glorify and Reward Murderers” van 31 maart 2022 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikelPassover suicide bombing at Park Hotel in Netanya” van 27 maart 2002 op de site van IMFA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.