Te midden van de terreur beschermen de Verenigde Naties opnieuw de Palestijnen

Hadera, zondagavond 27 maart 2022. Twee Palestijnse terroristen uit Umm el-Fahm vermoordden twee agenten: Yezen Falah – een lid van de Israëlische Druzengemeenschap – en Shirel Abukart, beiden 19 jaar oud. De terroristen werden even later geliquideerd door Israëlische soldaten

Israëli’s werden in maart 2022 geconfronteerd met een moorddadige golf van terroristische aanslagen. Bij aanslagen in Beersheva, Hadera en Bnei Brak kwamen elf mensen om het leven, waardoor The Jerusalem Post schreef dat “wat er in de straten van Israël gebeurt, geen geïsoleerde incidenten zijn. Dit is een terreurgolf door Israël. 

Terwijl de wereld de Arabische aanvallen opmerkte en luidkeels veroordeelde, gaven de Verenigde Naties slechts een gedempte verklaring af in hun voortdurende rol als beschermer van Palestijnse Arabieren. 

Een opgestelde verklaring op 29 maart 2022 van het hoofdkantoor luidde:

De secretaris-generaal veroordeelt de recente terroristische aanslagen in Israël, waarbij minstens 11 Israëlische burgers om het leven kwamen. Dergelijke gewelddaden kunnen nooit worden gerechtvaardigd en moeten door iedereen worden veroordeeld. De secretaris-generaal betuigt zijn oprechte deelneming aan de families van de slachtoffers en wenst een spoedig herstel aan de gewonden. In de geest van de komende religieuze feestdagen roept de secretaris-generaal op tot een onmiddellijke stopzetting van het geweld, wat alleen maar dient om de vooruitzichten op vrede te ondermijnen.

VN = tandeloze bullebak

Deze verklaring staat in schril contrast met andere recente verklaringen van de UNSG waarin hij eiste dat de daders van het geweld voor het gerecht zouden worden gebracht en dat hij achter de mensen van de aangevallen natie staat.

 • UNSG bij aanval in Oeganda 16 november 2021: “De Verenigde Naties spreken de hoop uit dat alle personen die betrokken zijn bij het plegen van deze aanslagen snel voor het gerecht zullen worden gebracht.”
 • UNSG bij aanval in Afghanistan op 3 november 2020: “De secretaris-generaal herhaalt dat de verantwoordelijken ter verantwoording moeten worden geroepen. De Verenigde Naties staan ​​achter het volk en de regering van Afghanistan ter ondersteuning van hun lang gekoesterde streven naar vrede.”
 • UNSG bij aanval in Nigeria op 15 juni 2020: “Hij herhaalt de noodzaak om burgers en humanitair personeel, middelen en faciliteiten te allen tijde te beschermen, in overeenstemming met het internationaal humanitair recht. De secretaris-generaal bevestigt voorts dat de Verenigde Naties solidair blijven met de regering en de bevolking van Nigeria bij hun inspanningen om terrorisme en gewelddadig extremisme te bestrijden.
 • De VN-Veiligheidsraad eiste eveneens acties tegen alle facetten van terrorisme: “ De leden van de Veiligheidsraad onderstreepten de noodzaak om daders, organisatoren, financiers en sponsors van deze laakbare daden van terrorisme ter verantwoording te roepen en voor het gerecht te brengen.
Leden van het Israëlische nood- en responsteam van ZAKA reinigen de bloedvlekken op de plaats van een aanslag in Beersheba, Zuid-Israël, dinsdag 22 maart 2022. Een Arabische man met een mes doodde verschillende mensen en verwondde anderen ernstig in de zuidelijke Israëlische stad Beersheba, een razernij die ambtenaren een terreuraanslag noemden met nationalistische motieven. 
(AP Foto/Tsafrir Abayov)

Israëli’s zijn schijnbaar de enige mensen die het slachtoffer kunnen worden van terrorisme zonder het bestaan ​​van terroristen.

De Verenigde Naties zijn geen eerlijk forum of bemiddelaar voor vrede voor de Joodse staat, zoals ze keer op keer bewijzen. Israël zou de verklaringen en edicten van het lichaam moeten negeren totdat er grote hervormingen zijn doorgevoerd bij het anti-zionistische lichaam.

Bronnen:

 • naar een artikelAmid The Terror, The United Nations Once Again Protects Palestinians” van 1 april 2022 op de site van First One Through
 • naar een artikel van David Israel “ISIS Weekly: Hadera Attack Was Message of Allegiance to the New Caliph” van 1 april 2022 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Te midden van de terreur beschermen de Verenigde Naties opnieuw de Palestijnen

 1. In het bloedigste conflict sinds WO2 midden in Europa heeft de VN haar waarde getoond…….000000000…….totaal overbodig.

  Het énige waar zij haar bestaansrecht in definieert is de “””oplossing””” van Israel als Joodse staat.

  Vandaar haar schandalige gedrag & armzalige keuzes!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.