Christen missionaire inspanningen gericht op Joodse vluchtelingen in Moldavië verijdeld

Yad L’Achim voert een defensieve oorlog tegen missionarissen die actief zijn langs de grens tussen Moldavië en Oekraïne. De sekteleden proberen te profiteren van de nood van Joden die voor hun leven ontsnappen om hen ertoe te brengen zich van hun religie te bekeren.

In de nasleep van het onweerlegbare bewijs dat Yad L’Achim bereikte dat christelijke missionarissen naar de grens zijn gestuurd om Joden te identificeren en hen hulp te bieden als een manier om hen ertoe te brengen zich bij hun kerken in Israël aan te sluiten, nam Yad L’Achim contact op met de plaatselijke Joodse gemeenschap in Moldavië.

Rabbi Mendy Axelord, een van de vijf Chabad shluchim in Moldavië, die dienst doet als de Rav van de Grote Synagoge in Kishinev, reageerde onmiddellijk op de oproep van Yad L’Achim om hulp bij het identificeren van Joden uit Oekraïne die verblijven in het vluchtelingenkamp dat Chabad had opgezet in de stad en hen te beschermen tegen missionarissen. 

Activisten reizen naar de twee grote grensovergangen tussen Oekraïne en Moldavië – Palanca in het zuiden, vlakbij de grote havenstad Odessa, en Ataki in het noorden, tegenover Mogilev-Podolski.

De activisten verschijnen elke ochtend aan de grenzen, positioneren zich bij de zendelingenhokjes en waarschuwen de Joden voor de identiteit van de zendelingen en hun sinistere bedoelingen.

Tegelijkertijd verstrekken de Joodse vluchtelingen hun persoonlijke gegevens, die snel worden doorgegeven aan Joodse gemeenschappen in het land die hen zullen opnemen om hun opname te vergemakkelijken. De informatie wordt ook verzonden naar het hoofdkantoor van Yad L’Achim in Bnei Brak, dat contact onderhoudt met hun vluchtelingen bij hun aankomst in Israël.

Als onderdeel van deze inspanningen heeft Yad L’Achim een ​​boekje in het Oekraïens gepubliceerd waarin wordt gewaarschuwd voor het gevaar van de missionarissen en waarin wordt uitgelegd dat volgens de Israëlische wet leden van missionaire sekten niet in aanmerking komen voor burgerschap onder de Wet op de Terugkeer. Sinds de lancering 10 dagen geleden is het programma erin geslaagd om honderden Joden te redden uit de klauwen van christelijke missionarissen.

“We hebben het over een zeer moeilijke oorlog”, zei een functionaris van Yad L’Achim. “We nemen het op tegen tientallen vastberaden missionarissen, gesteund door onbeperkte budgetten, die misbruik maken van hun aanwezigheid in een christelijk land. Maar we zijn toegewijd aan ons motto om zelfs geen enkele Jood op te geven – en terug te vechten.

“De strijd tegen missionarissen eindigt niet op Europese bodem. Zoals we twee weken geleden onthulden, hebben de missionarissen in Israël verschillende Joodse families opgenomen die uit Oekraïne zijn ontsnapt en plannen ze een massale doop tot het christendom voor hen met Pesach (de Joodse Pasen). “

“We staan ​​in nauw contact met de welzijnsafdelingen van verschillende steden en stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat de missionarissen hier in Israël niet op Joden jagen. We dringen er bij het publiek op aan om op de hoogte te zijn en immigranten te helpen materiële en spirituele ondersteuning te bieden – ieder in overeenstemming met zijn eigen capaciteiten – zodat ze niet in handen vallen van missionarissen hier in Israël.”

Bronnen:

  • naar een artikelMissionary efforts targeting Jewish refugees in Moldova foiled” van 29 maart 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • naar een artikelYad L’Achim Reveals: Missionaries Plan Mass Baptism for Jews Escaping Ukraine to Israel” van 7 maart 2022 op de site van Yad L’Achim
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

2 gedachtes over “Christen missionaire inspanningen gericht op Joodse vluchtelingen in Moldavië verijdeld

  1. Er wordt geen kerk genoemd waartoe deze ‘missionarissen’ zouden behoren. Grote kans fanatieke eenlingen. In ieder geval de katholieke kerk heeft uitdrukkelijk afstand genomen van dergelijke misplaatste bekeringsijver.

    Like

  2. De Joodse vluchtelingen uit Oekraïne zijn niet zwakbegaafd. Ieder van hen heeft, of niet heeft, religieuze sympathieën. Net als veel Joden in Nederland, zijn velen van de Oekraïense of Russische Joden atheïsten- of agnosten. Daar heeft de Tweede-Wereldoorlog ervoor gezorgd. De huidige oorlog in Oekraïne zal dat niet veranderen. Zij identificeren zich als Joden, omdat hun etnische afkomst is (gedeeltelijk) Joods. Wat de missionarissen doen, werkt prima bij ongeschoolde, primitieve mensen, en mensen met een lage IQ. Daar horen de Oekraïnse Joden er niet bij. Zij begrijpen dat men geen God koopt voor paar dollars/Euro’s of materiële hulp. Als zij zich tot het christendom bekeren, of iedere andere godsdienst, dan komt dat uit hun eigen motivatie, inzicht en levensbeschouwing. Joden die naar Israël emigreren, hebben geen behoefte zich bij een kerk aan te sluiten vol met Arabisch sprekende Palestijnse christenen. Kerken, waar de pastoor of voorganger in het Arabisch preekt. Het kan best zijn dat hij zijn nieuwe Joodse aanwinst in alle talen vervloekt, en hoopt dat zij in de hel belanden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.