‘Golf van moorddadig Arabisch terrorisme’: Palestijnse schutter doodt vijf mensen bij terreuraanval in Bnei Brak

Sergeant Amir Khoury (linksboven), een christen arabier, is de politieagent die dinsdagavond om het leven kwam bij de schietpartij in Bnei Brak. Ook Yaakov Shalom (linksonder) en Rabbi Avishai Yehezkel werden vermoord door de Palestijnse terrorist

Bij een schietincident op dinsdag in Bnei Brak, een stad aan de rand van Tel Aviv, zijn zeker vijf mensen omgekomen bij wat de derde dodelijke terreuraanslag in Israël in iets meer dan een week markeerde, waarbij het aantal slachtoffers alles samen op een totaal van elf komt.

“Israël wordt geconfronteerd met een golf van moorddadig Arabisch terrorisme. Mijn hart gaat uit naar de families die deze avond hun dierbaren hebben verloren. Ik bid voor het herstel van de gewonden’, verklaarde premier Naftali Bennett. 

“De veiligheidsdiensten zijn aan het werk. We zullen terrorisme bestrijden met volharding, toewijding en een ijzeren vuist. Ze zullen ons hier niet wegjagen. We zullen zegevieren”, verklaarde Bennett.

Volgens de eerste berichten opende de gewapende terrorist dinsdagavond, rijdend op een motorfiets, het vuur op twee verschillende locaties in Bnei Brak, een stad die grotendeels wordt bevolkt door de ultraorthodoxe gemeenschap. De 27-jarige Palestijn schoot eerst een passagier dood in een auto en doodde nog eens twee op een nabijgelegen stoep.

De aanvaller stormde vervolgens naar een andere locatie in Bnei Brak en doodde nog twee mensen, voordat twee politieagenten de aanvaller neutraliseerden – wat een nog grotere terreuraanslag had kunnen zijn, zei de Israëlische politiewoordvoerder Eli Levi, in gesprek met de lokale media op de tafereel. 

Een van de twee politieagenten raakte ter plaatse gewond en werd met spoed naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, waar hij later aan zijn verwondingen bezweek, aldus de politie.

De terrorist – Diaa Hamarsheh (plaatje rechts), uit het Palestijnse dorp Ya’bad op de noordelijke Westelijke Jordaanoever, ongeveer 20 kilometer ten westen van Jenin – zou illegaal Israël zijn binnengekomen en heeft gewerkt op een bouwplaats in Bnei Brak. Hij werd ter plekke geliquideerd. Hamarsheh zat eerder in Israël een gevangenisstraf van zes maanden uit na een veroordeling wegens terreurbanden en illegale verkoop van wapens.

Magen David Adom medic Menachem Englander, een inwoner van Bnei Brak die de terrorist persoonlijk ontmoette, zei dat hij thuis was toen hij het geluid van geweerschoten hoorde.

“Ik ging de straat op en zag voor mij de terrorist die het wapen op mij richtte. Wonder boven wonder had hij een beperking op zijn wapen en kon hij niet vuren’, vertelde Englander. “Ik ging meteen terug naar huis, deed de deur op slot en meldde het bij 911. Zodra de politie ter plaatse was en de straat afsloot, ging ik terug naar beneden, maar helaas waren drie mannen van in de dertig die schotwonden hadden opgelopen bewusteloos, en na medische onderzoeken moesten we hun dood vaststellen.”

Als reactie op de recente golf van terreuraanslagen houdt Bennett een veiligheidsoverleg met minister van Defensie Benny Gantz, de minister van Openbare Veiligheid, de stafchef van de IDF, directeur van de ISA, de inspecteur-generaal van de politie van Israël en andere functionarissen.

Gantz zei dat de IDF, de Shin Bet en de politie “alle middelen zullen gebruiken om de veiligheid in de straten van Israël en een gevoel van veiligheid voor de burgers te herstellen”.

“We hebben moeilijke tijden doorgemaakt als volk en als land, in de nasleep van golven van terreur – en we hebben altijd met vastberadenheid en kracht gewonnen en zo zal het ook deze keer zijn”, merkte Gantz op.

De IDF zei dinsdag dat het extra troepen naar de Westelijke Jordaanoever zal sturen.

De laatste aanval komt in de nasleep van twee aan Islamitische Staat gelieerde aanvallen van de afgelopen week, waarbij samen in totaal elf slachtoffers zijn gevallen. Op zondag werden een paar grenspolitieagenten neergeschoten door twee Israëlische Arabieren in een gecoördineerde aanval  die de Islamitische Staat vervolgens opeiste. Vorige week werden vier mensen gedood bij een  auto-ramming en steekpartij in Beersheba door een Israëlische Arabier die eerder gevangen zat voor het steunen van de Islamitische Staat.

“Ik hoor nu net berichten over een nieuwe aanval in Israël, deze keer waarbij onschuldige mensen in Bnei Brak om het leven zijn gekomen”, tweette Tom Nides, de Amerikaanse ambassadeur in Israël. “Mijn hart gaat uit naar de families van de slachtoffers. Niemand zou zo’n liefdesverdriet moeten doorstaan.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Sharon Wrobel “‘Wave of Murderous Arab Terrorism’: Palestinian Gunman Kills Five in Terror Attack in Bnei Brak” van 29 maart 2022 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “‘Golf van moorddadig Arabisch terrorisme’: Palestijnse schutter doodt vijf mensen bij terreuraanval in Bnei Brak

  1. Dit is het resultaat van zijden handschoenen politiek, tolerantie voor “vrijheid van meningsuitiing”, wegkijk & excuus voor haatboodschappen en Joodse Israeli’s te straffen voor het verdedigen van hun waarden…….om hatende Arabieren/Moslims en onze ‘Westerse Woke vrienden’ niet kwaad te maken en ons vooral aardig te blijven vinden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.