Twee politieagenten vermoord en 7 gewond door twee Israëlische arabieren in Hadera

Grenspolitieagenten Yezen Falah (R) en Shirel Abukarat (L.) beiden 19, werden koelbloedig vermoord in een terroristische aanslag in de stad Hadera op 27 maart 2022

Twee Arabische gewapende mannen doodden zondag twee politieagenten in een stadsstraat in Israël en werden vervolgens zelf doodgeschoten toen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken en drie Arabische ministers van Buitenlandse Zaken het land bezochten voor een top.

De twee Israëlische grensagenten die werden vermoord door ISIS waren de 19-jarige Yezan Falah, een Israëlische Druus, en de eveneens 19-jarige vrouwelijke agent Shirel Abukarat uit Netanya.

De twee aanvallers in Hadera, een stad ongeveer 50 kilometer ten noorden van Tel Aviv, waren Arabische Israëlische burgers van Israël en afkomstig uit Umm al-Fahm. De twee moordenaars, de neven  Ayman en Ibrahim Agbaria, waren sympathisanten van Islamitische Staat, zeiden Israëlische veiligheidsfunctionarissen.

Gewapend met geweren, pistolen, messen en zo’n 1.100 kogels, schoot het paar twee politieagenten dood en verwondde verschillende anderen voordat ze werden gedood door undercoveragenten die aten in een nabijgelegen restaurant. Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag reeds opgeëist in een verklaring op zijn Telegram-account.

De aanval vond plaats vijf dagen nadat een Arabier uit Zuid-Israël minstens vier Israëli’s had gedood tijdens een steekpartij en autoramming in de stad Beersheba, vooraleer hij werd doodgeschoten door een voorbijganger.

Bewakingscamerabeelden uitgezonden op Israëlische televisiestations toonden twee mannen die het vuur openden met aanvalsgeweren op een hoofdstraat in Hadera, waardoor in Israël de vrees werd gewekt voor een golf van dergelijke aanvallen.

Twee leden van de Israëlische paramilitaire grenspolitie werden gedood door de aanvallers, zei de politie. De twee schutters werden doodgeschoten door politieagenten die aan het dineren waren in een nabijgelegen restaurant.

“Gelukkig zijn onze agenten erin geslaagd de aanvallers te neutraliseren en een grotere terroristische aanslag te voorkomen”, zei de nationale politiewoordvoerder Eli Levy op de Israëlische televisiezender Kan.

“We veroordelen de terroristische aanslag van vandaag in Hadera, Israël”, schreef de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken op Twitter. “Zulke zinloze gewelddaden en moorden horen niet thuis in de samenleving. We staan ​​achter onze Israëlische partners en betuigen onze condoleances aan de families van de slachtoffers.”

In de zuidelijke Negev-woestijn van Israël kwamen de ministers van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Marokko, drie landen die de betrekkingen met Israël in 2020 normaliseerden, bijeen voor een top in aanwezigheid van Blinken.

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid “heeft de ministers van Buitenlandse Zaken die deelnemen aan de Negev-top geïnformeerd over de details van de terreuraanslag in Hadera”, tweette het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Alle ministers van Buitenlandse Zaken veroordeelden de aanval en vroegen om hun condoleances te betuigen aan de families van de slachtoffers en wensen voor het herstel van de gewonden”, zei het ministerie.

Israëlische veiligheidsfunctionarissen hebben gewaarschuwd voor een escalatie van aanvallen op Israëli’s in de aanloop naar de islamitische heilige maand Ramadan in april – een wisselvallige periode in het verleden.

De Jordaanse koning Abdullah zal maandag een ontmoeting hebben met de Palestijnse president Mahmoud Abbas op de bezette Westelijke Jordaanoever in wat algemeen wordt gezien in Israël als een poging om de spanningen te kalmeren voorafgaand aan de vakantieperiode, die ook Pasen en Pesach omvat.

Bronnen:

 • naar een artikelTwo Arab Gunmen Kill Two in Israel and Are Shot Dead” van 27 maart 2022 op de site van The Algemeiner
 • naar een artikel van David Rosenberg “Two Border Police officers killed, 6 seriously wounded in Hadera terror attack” van 27 maart 2022 en een artikel van Dalit Halevi “ISIS claims Hadera shooting attack” van 28 maart 2022 op de site van Israel National News (INN)

Een gedachte over “Twee politieagenten vermoord en 7 gewond door twee Israëlische arabieren in Hadera

 1. Israel zal een besluit moeten nemen wat ze wil.

  Een Arabische vijandige minderheid blijven paaien, wapenbezit/gekletter blijven tolereren, palestijnse Gaza moeders accepteren en Arabische criminelen/terroristen met zachte hand te straffen & vermanen in de hoop dat ze ooit goede burger’s zullen worden, of………………………….de boel uitmesten!

  Democratie & burgerzin is niet aan hen besteed!

  Het is 5 voor 12!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.