Joe Bidens gewetenloze machtsuitbreiding van zowel Rusland als Iran

De Russische president Vladimir Poetin en de Iraanse opperste leider ayatollah Ali Khamenei, samen tegen het vrije Westen

In zijn toespraak tot het Amerikaanse Congres deze week zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky tegen de Amerikaanse president Joe Biden in een pleidooi voor Amerikaanse luchtverdediging tegen Russische bombardementen vanuit de lucht: “U bent de leider van uw grote natie . Ik wens dat je de leider van de wereld wordt.”

Congresleden gaven hem een ​​staande ovatie. Toch suggereren rapporten dat Amerika, in zijn op handen zijnde deal met Iran, op het punt staat een staat massaal te machtigen die een dodelijke bedreiging vormt voor het Westen en die al veel meer Amerikaans bloed aan zijn handen heeft dan de Russische president Vladimir Poetin.

Terwijl de regering-Biden schouder aan schouder met Oekraïne staat in haar wanhopige verdediging tegen moorddadige agressie, staat het naar verluidt zelf op het punt om volledig voor Iran te capituleren.

Dit is, verbazingwekkend genoeg, het werkelijke antwoord van Amerika op Zelensky.

Gezien het feit dat het Iraanse regime in oorlog is met het Westen sinds het aan de macht kwam in 1979, dat zijn vingerafdrukken op bijna elke grote terroristische gruweldaad tegen westerse belangen staan ​​en dat het onophoudelijk zijn genocidale doel verklaart om Israël uit te roeien, is de vastberadenheid van de regering om het is onbegrijpelijk.

De gerapporteerde voorwaarden van de deal waarover in Wenen wordt onderhandeld, zullen Iran in staat stellen zichzelf op legitieme wijze uit te rusten met een nucleair arsenaal na slechts een vertraging – volgens de Israëlische premier Naftali Bennett – van twee en een half jaar.

Ondertussen zal Amerika, door de bijbehorende verlichting van de sancties, het regime in staat stellen om naar schatting $ 100 miljard te ontvangen om zijn regionale machtsgreep op te voeren; haar terroristische activiteiten verdubbelen; en het plegen van aanvallen op Israël via zijn proxies (huurlegers) in Syrië, Libanon, Gaza, Irak en Jemen.

De Verenigde Staten zouden zelfs overwegen om de aanwijzing van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) als terroristische organisatie op te heffen in ruil voor een vage toezegging van Teheran om het in toom te houden. Gezien de sleutelrol van de IRGC als de elite van de Iraanse terrorismebestrijding, een dergelijke verbintenis zou belachelijk zijn.

Maar aangezien de regering-Biden tot dusver door de knieën gaat in het licht van elke Iraanse eis, kan iemand dan geloven dat deze gewetenloze toestand de deal zal dwarsbomen?

De afgelopen maanden zijn de Iraanse aanvallen op de belangen van de VS steeds brutaler geworden, terwijl de reactie van Amerika niet meer was dan een zwakke klap op de pols.

Als reactie op de Amerikaanse zwakte verhoogde Iran minachtend de ante in de besprekingen in Wenen, waaraan de regering-Biden het lafhartig meer en meer concessies aanbood.

Omdat ze deze overgave aan terroristische chantage niet konden tolereren, hebben drie van Bidens onderhandelaars in Wenen eerder dit jaar ontslag genomen.

Voor Amerika om Iran in de gemeenschap van naties te brengen is obsceen. Om dat te doen terwijl Rusland zogenaamd uit die gemeenschap van naties wordt verbannen, is verbazingwekkende hypocrisie.

Erger nog is dat terwijl Biden de wereld instrueert om sancties tegen Rusland op te leggen, zijn regering in feite nauw samenwerkt met Rusland om de sancties tegen Iran op te heffen.

Aangezien Iran heeft geweigerd rechtstreeks zaken te doen met de Verenigde Staten in Wenen, heeft de regering-Biden vorig jaar Rusland gevraagd om de leiding van die onderhandelingen over te nemen. Dat was al erg genoeg; maar er zou nog erger komen.

De aankondiging van de Iran-deal, die meer dan een week geleden werd verwacht, werd naar verluidt vertraagd door de eis van Poetin dat de Verenigde Staten hun Russische sancties tegen Oekraïne opheffen, zodat Moskou handel kan gaan drijven met Teheran. Omdat Rusland de deal met Iran tot stand bracht, gooide dit roet in het eten en wierp het een scherp licht op de strategische en morele incoherentie van de regering-Biden.

Nu zeggen hoge westerse diplomaten echter dat Rusland deze eis heeft teruggedraaid. Het zou naar verluidt nauwere garanties accepteren om ervoor te zorgen dat het het nucleaire werk zou kunnen uitvoeren dat het (niet minder verbazingwekkend) moest doen in het kader van de nucleaire deal van 2015.

Bronnen:

  • naar een artikel van Melanie Phillips “Biden’s unconscionable empowerment of both Russia and Iran” van 17 maart 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Joe Bidens gewetenloze machtsuitbreiding van zowel Rusland als Iran

  1. Biden, het grootste gevaar voor het vrije Westen door zijn ultieme domheid & cognitieve malfuncties.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.