Een andere Palestijnse ‘gematigde’ wordt ontmaskerd

De ‘gematigde’ premier van de PA Mohammad Shtayyeh bezweert dat hij de verloning van gevangen Palestijnse terroristen en de nabestaanden van omgekomen jihadi’s, volledig zal blijven uitkeren

Telkens wanneer een nieuwe Palestijns-Arabische leider begint te verschijnen, haasten journalisten, experts en diplomaten zich om hem tot “gematigd” te kronen. Welnu, een van die “gematigden” beweerde zojuist – niet minder aan een Amerikaanse congresdelegatie – dat Hamas alleen “vuurwerk” en geen raketten op Israël heeft geschoten.

Grappig, ik zie dat niet gerapporteerd worden door een van de journalisten die hem eerder prezen. Ik zie geen van die experts of diplomaten die publiekelijk erkennen dat ze ongelijk hadden over hem.

De laatste gevallen gematigde is Mohammed Shtayyeh, die in 2019 werd benoemd tot premier van de Palestijnse Autoriteit door Mahmoud Abbas, de schijnbare voorzitter voor het leven van de PA.

Zodra de naam van Shtayyeh werd aangekondigd, haastten westerse journalisten zich om hem af te schilderen als een redelijke, gematigde, geweldige kerel. Ze deden dat om een ​​voor de hand liggende reden: ze willen een soeverein ‘Palestina’ zien ontstaan ​​in de achtertuin van Israël, en de enige manier om dat te laten gebeuren is om Israël – en zijn aanhangers over de hele wereld – ervan te overtuigen dat het veilig zou zijn om dat te doen .

Agency France Presse noemde Shtayyeh ‘een politiek gematigde’. USA Today verzekerde ons dat Shtayyeh geen radicaal met wilde ogen is; hij is ‘een Brits opgeleide econoom’.

De Council on Foreign Relations organiseerde een openbaar evenement met premier Shtayyeh. Richard Engel, hoofdcorrespondent buitenland voor NBC News , was de moderator. Engel verwierp snel zijn journalistieke objectiviteit en overlaadde Shtayyeh met sympathie. ‘Het moet toch meer voelen alsof je meer alleen bent?‘ vroeg Engel hem. “Het moet voelen alsof sommige van je Arabische bondgenoten je de rug hebben toegekeerd. … Voelt het eenzamer waar je nu woont?

Het woord ‘technocraat’ raakte al snel vast aan de naam van de nieuwe premier. De positie van Shtayyeh is ‘een grotendeels technocratische post’, stelde The New York Times vast. Shtayyeh wordt “grotendeels gezien als een technocraat”, verklaarde Reuters , niet alleen identificerend wie het is die hem op die manier ziet en zorgvuldig de passieve toon gebruiken om het idee te versterken dat de beschrijving een algemeen aanvaard feit is dat niemand in twijfel zou moeten trekken .

Palestijns-Arabische extremisten worden – terecht – gezien als ideologen, ultranationalisten en gewelddadige jihadisten. Dus de journalistieke vrienden van Shtayyeh wilden de nieuwe premier van dat beeld scheiden. Hij is gewoon een ‘technocraat’ – gewoon een gewone kerel die er alleen maar in geïnteresseerd is de treinen op tijd te laten rijden, dat soort dingen.

Shtayyeh’s media-bondgenoten zorgen ervoor dat het publiek er niet aan herinnerd wordt dat hij een hoge ambtenaar was van Fatah, de regerende factie van de PA die openlijk financiële beloningen voor terroristen sponsort en oproept tot de vernietiging van Israël.

De afgelopen week dreigde Shtayyeh de appelkar omver te werpen die de media zo zorgvuldig hadden gebouwd om zijn imago te beschermen. In ontmoetingen met leden van het Congres die Ramallah bezochten, lanceerde de PA-premier een reeks venijnige anti-Israëlische tirades.

De leider van de minderheidsgroep, Kevin McCarthy (R-Calif.) vroeg Shtayyeh naar de meer dan 4000 raketaanvallen van Hamas op Israël afgelopen mei. Rep. Andrew Garbarino (RN.Y.) en Rep. David Valadao (R-Calif.) vertelden de Joodse Insider dat “Shtayyeh de raketaanvallen van Hamas op Israël afwees als ‘vuurwerk’. ”

Dat klopt, “vuurwerk”. Die er op de een of andere manier in slaagden 10 Israëli’s te vermoorden en talloze Israëlische huizen, scholen en kibboetsen ernstig te beschadigen.

Garbarino zei dat de schandalige uitspraak van Shtayyeh de mensen in de delegatie “echt irriteerde” en aangaf dat “[de Palestijnse Arabieren] niet klaar zijn om een ​​volwassen gesprek te voeren.”

Jewish Insider meldde dat Shtayyeh Israël ook valselijk beschuldigde van “apartheid”. Opmerkelijk! De premier van de PA, die Joden verbiedt om op haar grondgebied te wonen en Arabieren verbiedt eigendommen aan Joden te verkopen op straffe van de dood, beschuldigt de Joden van apartheid.

Volgens de Jewish Insider heeft Hakeem Jeffries (DN.Y.), voorzitter van de Democratische Caucus van het Huis van Afgevaardigden, “met kracht teruggeduwd” tegen Shtayyehs “apartheids”-leugen. Tot zijn eer schreef Jeffries onlangs dat beschuldigingen van Israëlische apartheid “aantoonbaar vals en gevaarlijk zijn en bedoeld zijn om Israël te isoleren in een van de moeilijkste buurten ter wereld”.

Rep. Young Kim (R-Calif.) kwam weg van de ontmoeting met Shtayyeh, ervan overtuigd dat de PA-leiders “zo’n slachtoffermentaliteit” hebben. Rep. Valadao zei: “Ik kreeg gewoon niet de indruk dat [Shtayyeh] iemand is die op zoek is naar langdurige vrede met Israëli’s in de regio.” En Rep. Kathleen Rice (DN.Y.) beschuldigde Shtayyeh ervan zich bezig te houden met ‘revisionistische geschiedenis’.

De waarheid is dat Shtayyeh niet verschilt van alle andere Israël-haters, revisionistische leugenaars en terreur-apologeten die de leiding van de Palestijnse Autoriteit vormen. Het enige verschil was dat de media hem goed hadden verborgen voor serieuze controle. Toch kunnen ze zijn eigen woorden niet verbergen.

Bronnen:

 • naar een artikel van Stephen M. Flatow “Another Palestinian ‘moderate’ is exposed” van 18 maart 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

2 gedachtes over “Een andere Palestijnse ‘gematigde’ wordt ontmaskerd

 1. Maar natuurlijk is hij een gematigde palestijn want de énige agressievelinge oorlogszoekers zijn de Israeli’s……dát weet iedereen!

  Dát is wat propaganda & hersenspoeling met een mens doet…..zelfs met doorgewinterde journalisten & ‘intelligente’ studenten & professoren.

  Waarschijnlijk was er een oorlog tegen een Oekraïns volk nodig om deze simpele waarheid te herkennen én accepteren.

  Het naieve Westen word massief gemanipuleerd en het is hoog tijd om tegengas te geven en zich niet meer te laten meeslepen in de waan van de manipulerende leugenaars.

  Iraanse Ayatolla’s zijn nog zo een voorbeeld!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.