Duitse stad sluit ‘pro-terrorisme’ moskee en vereniging van Hezbollah

De politie in de West-Duitse stad Münster heeft donderdag de door Hezbollah gecontroleerde Imam-Mahdi-moskee en het gelieerde centrum bestormd omdat inlichtingen hadden vastgesteld dat de moskee en het centrum schendingen van de grondwet nastreven.

Bronnen vertelden The Jerusalem Post in 2019 dat er pro-Hezbollah-terroristische activiteiten plaatsvonden in de gecontroleerde Imam-Mahdi-moskee, wat leidde tot een Post-onthulling die een Hezbollah-lid in de moskee verklaarde: “We hebben trouw gezworen aan [Ali] Khamenei; We worden beschuldigd van terrorisme en zijn er trots op.

Khamenei is de hoogste leider van de Islamitische Republiek Iran en Duitsland verbood in 2020 alle activiteiten van Hezbollah. Critici stellen dat de Bondsrepubliek in een ijzig tempo is doorgegaan met het sluiten van Hezbollah-centra en moskeeën en het arresteren van leden van de Libanese terroristische organisatie in Duitsland.

Inval in het ‘cultureel centrum’ Imam Mahdi in het Duitse Münster [beeldbron: Bild]

De inlichtingendienst voor Noordrijn-Westfalen was niet op de hoogte van de pro-terrorismeverklaringen totdat de Post haar artikel publiceerde. Volgens de Bild-krant die massaal op de markt is, hebben de Duitse autoriteiten een inval gedaan in de appartementen van twee leiders van de vereniging ‘Fatime Versammlung‘, die is aangesloten bij de Imam-Mahdi-moskee.

Ook is er gezocht naar een locatie in Delmenhorst, waar ook Hezbollah actief is. De Bild meldde dat politiewoordvoerster Antonia Linnenbrink zei: ‘Het doel van de missie is om het verbod over te brengen. Er wordt beslag gelegd op het vermogen van de vereniging. We zijn ook op zoek naar bewijzen van ongrondwettelijke activiteiten.

De dichtstbevolkte deelstaat Noordrijn-Westfalen van Duitsland, waar Münster ligt, heeft een ernstig Hezbollah-probleem. Een Duits inlichtingenrapport dat in 2019 door de Post uit Noordrijn-Westfalen werd onderzocht, verklaarde dat “al meer dan 20 jaar het Islamitisch Centrum (Imam-Mahdi-Zentrum) in Münster een platform en ontmoetingsplaats is geweest voor Hezbollah-aanhangers in Noordrijn-Westfalen. Westfalen en West-Duitsland. Andere aandachtspunten: Essen/Bottrop, Dortmund en Bad Oeynhausen.”

In het 363 pagina’s tellende inlichtingenrapport, dat de bedreigingen voor de veiligheid van Noordrijn-Westfalen behandelt, wordt 21 keer naar Hezbollah verwezen. Duitse functionarissen zijn bekritiseerd vanwege hun al te hartelijke betrekkingen met Hezbollah-centra.

Zo ontmoette het voormalige hoofd van de politie in Der Münster, Hajo Kuhlisch, vertegenwoordigers van het nu verboden imam-Mahdi-centrum en de moskee als onderdeel van een ‘uitwisseling’. Volgens het meest recente inlichtingenrapport van Noordrijn-Westfalen uit 2021 is het aantal Hezbollah-leden in de staat gestegen van 115 in 2019 tot 250 in 2020.

The Post meldde in 2021 dat het aantal leden en aanhangers van Hezbollah in Duitsland is toegenomen, blijkt uit een rapport van het Bureau voor de Bescherming van de Grondwet, de binnenlandse inlichtingendienst voor de Duitse deelstaat Nedersaksen.

Volgens het Duitstalige inlichtingenrapport dat in 2021 door de Post is beoordeeld, is het aantal supporters en leden gestegen van 1.050 in 2019 tot 1.250 in 2020. Er zijn ongeveer 180 Hezbollah-leden en supporters in de staat Nedersaksen, een stijging van 20 leden van 160 in 2019.

De staat Baden-Württemberg heeft 75 actieve Hezbollah-leden en is de plaats waar Hezbollah in 2016 ammoniumnitraat opsloeg. De Israëlische inlichtingendienst ontdekte de opslag van het explosieve materiaal en bracht de Duitse autoriteiten op de hoogte.

Hezbollah-terroristen hebben ammoniumnitraat gebruikt om bomaanslagen in Argentinië, Groot-Brittannië, Bulgarije, Cyprus en Frankrijk te plannen, en hetzelfde explosieve materiaal vernietigde de haven van Beiroet in augustus 2020, waarbij 218 mensen omkwamen, meer dan 7.000 anderen gewond raakten, waardoor naar schatting 300.000 mensen dakloos werden en veroorzaakte meer dan $ 15 miljard aan materiële schade.

De VS, Israël, Engeland, Canada, Japan, de Arabische Liga en veel Latijns-Amerikaanse en Europese landen hebben de hele organisatie van Hezbollah geclassificeerd als een terroristische entiteit.

De Europese Unie en Frankrijk wijzen het aanwijzen van de beweging van Hezbollah af als een volwaardige terroristische operatie. De EU heeft alleen de zogenaamde militaire vleugel van Hezbollah verboden, terwijl ze haar politieke vleugel heeft toegestaan ​​fondsen te werven, nieuwe leden te rekruteren en haar ideologie te verspreiden.

Bronnen:

  • naar een artikel van Benjamin Weinthal “German city closes ‘pro-terrorism’ Hezbollah mosque and association” en een artikel van Tovah Lazaroff “Guterres: Worried by arms transfers to Hezbollah, Israeli air violations” van 17 maart 2022 op de site van The Jerusalem Post
  • naar een artikelRazzia in Münster: Innenminister verbietet radikale Hisbollah-Moschee” van 17 maart 2022 op de site van Bild.de
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Duitse stad sluit ‘pro-terrorisme’ moskee en vereniging van Hezbollah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.