Luchtvaartmaatschappij van de Emiraten lanceert in juni rechtstreekse vlucht naar Israël

Een vliegtuig van Etihad Airways met een delegatie van de Verenigde Arabische Emiraten voor een eerste officieel bezoek landt op 20 oktober 2020 op de Israëlische luchthaven Ben Gurion bij Tel Aviv. (JACK GUEZ / AFP)

De grootste luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten zal in de zomer dagelijkse vluchten naar Israël lanceren, zo vernam Israel Hayom op woensdag. De aankondiging komt bijna twee jaar sinds de Abraham-akkoorden officiële banden tussen de twee landen aangingen.

Emirates begint op 23 juni 2022 met vluchten naar Tel Aviv. De eerste dergelijke vlucht, met het label EK931, zal naar verwachting om 15:50 uur vertrekken vanuit Dubai en om 18:00 uur lokale tijd landen op Ben-Gurion International Airport, volgens aan het Emirates News Agency (WAM).

Hoewel het eerste debuut van de dienst al in december was gepland, zorgde de verspreiding van de Omicron-variant van het coronavirus voor vertragingen.

“We kijken ernaar uit om deze zomer eindelijk klanten te verwelkomen aan boord van onze vluchten van en naar Tel Aviv en hen een substantiële connectiviteit naar en via onze hub in Dubai te bieden”, zei Adnan Kazim, Chief Commercial Officer van de luchtvaartmaatschappij, aan WAM.

De functionaris zei dat de vluchten gericht zijn op het uitbreiden van commerciële kansen en het versterken van de betrekkingen tussen beide staten.

“Emirates zet zich in voor het creëren van nieuwe kansen voor zaken en toerisme, en het versterken van de bilaterale banden tussen de VAE en Israël”, legt Kazim uit.

Vluchten op deze nieuwe dienst zullen ook ongeveer 20 ton vrachtcapaciteit op elk vliegtuig bevatten, wat volgens WAM “kanalen zal bieden voor Israëlische bedrijven en start-ups om producten te exporteren” .

Kazim zag een mooie toekomst voor de nieuwe dienst en sprak zijn dank uit aan de staatsfunctionarissen die dit mogelijk hebben gemaakt.

“We zijn ervan overtuigd dat onze nieuwe diensten een positieve impact zullen hebben op het verbeteren van de connectiviteit van Israël met een schat aan wereldwijde bestemmingen, en we danken de VAE en de Israëlische autoriteiten voor hun voortdurende steun bij het mogelijk maken van deze dienst”, zei hij.

Bronnen:

  • naar een artikelEmirates Airlines to launch direct flight to Israel in June” van 16 maart 2022 op de site van Israel Hayom
  • naar een artikelUAE’s Etihad formally announces launch of daily direct flights to Israel in 2021” van 16 november 2020 en een artikelIsrael, UAE agree on 28 weekly direct flights between Emirates, Tel Aviv” van 18 oktober 2020 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.