Israëlische luchtvaartmaatschappijen lanceren directe vluchten van Tel Aviv naar Sharm El Sheikh

Premier Naftali Bennett (L) en de Egyptische president Abdel-Fattah el-Sissi ontmoeten elkaar op 13 september 2021 in Sharm el-Sheikh. (Kobi Gideon/GPO)

Na een overeenkomst tussen Israël en Egypte hopen Israir en Arkia vluchten uit te voeren vanaf de Pesach-vakantie.

Israël en Egypte zijn overeengekomen om meer directe vluchten tussen de twee landen in te voeren en zullen een nieuwe route inwijden tussen Tel Aviv (luchthaven Ben Gurion) en Sharm El Sheikh, aan de zuidpunt van de Sinaï.

De vluchten zullen naar verwachting volgende maand beginnen tijdens de Pesach-vakantie en Israir en Arkia hebben al geboden om vluchten naar Sharm El Sheikh uit te voeren. Elke luchtvaartmaatschappij is geïnteresseerd in het uitvoeren van tientallen wekelijkse vluchten en het aanbieden van pakketten met hotels.

Russische en Oekraïense toeristen vormen traditioneel een groot percentage van de toeristen die Sharm el Sheikh in het bijzonder en Egypte in het algemeen bezoeken. Dus met de oorlog die woedt tussen Rusland en Oekraïne, zijn de Egyptenaren op zoek gegaan naar alternatieve bronnen van toeristeninkomsten en hebben ze het enorme potentieel van Israël geïdentificeerd.

“Weer een stap in de opwarming van het vredesakkoord tussen Israël en Egypte”

Het onderwerp vluchten naar Sharm El Sheikh werd aanvankelijk besproken toen premier Naftali Bennett afgelopen september een ontmoeting had met de Egyptische president Abdel Fattah Al-Sisi in Sharm El Sheikh.

De afgelopen dagen werden er tussen de twee landen afspraken gemaakt over de beveiliging van vluchten door een delegatie naar Egypte onder leiding van het hoofd van de Israel Security Agency (Shin Bet) in samenwerking met de National Security Council.

Premier Bennett zei:

Dit is weer een stap in de opwarming van het vredesakkoord tussen Israël en Egypte. De samenwerking tussen de twee landen breidt zich op veel gebieden uit en dit draagt ​​bij aan de stabiliteit in de regio voor beide volkeren. Israël blijft zich openstellen voor de landen in de regio en de basis voor deze erkenning door de jaren heen is de vrede tussen Israël en Egypte. Dus aan beide kanten moeten we deze verbinding versterken en dit is wat we doen. Ik dank de veiligheidsdiensten voor het leiden van de formulering van veiligheidsrichtlijnen die de exploitatie van deze route mogelijk maken.

Bronnen:

  • naar een artikel van Michal Raz-Chaimovitz “Israeli airlines to launch Tel Aviv-Sharm El Sheikh flights” van 16 maart 2022 op de site van Globes
  • naar een artikel van Tal Schneider “Israel, Egypt expand direct flights with new Tel Aviv-Sharm el-Sheikh route” van 16 maart 2022 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.