Als je echte vrede wilt, dring dan niet aan op een verdeeld Jeruzalem, @USAmbIsrael

Jeruzalem, voor altijd de hoofdstad van de Joodse natiestaat Israël

The Jerusalem Post schrijft over een toespraak die de Amerikaanse ambassadeur in Israël Tom Nides hield voor Americans for Peace Now, waar hij het volledig eens was met de agenda van die linkse groep om tegen de Joden te zijn die voorbij de Groene Lijn in Judea & Samaria wonen.

We kunnen geen domme dingen doen die ons verhinderen om de tweestatenoplossing te realiseren. We kunnen de Israëli’s niet laten bouwen aan nederzettingen in Oost-Jeruzalem of de Westelijke Jordaanoever”, zei Nides tegen de linkse Amerikanen voor Peace Now tijdens een virtuele evenement op dinsdag. “Ik ben een beetje een zeur hierover, inclusief het idee van de groei van nederzettingen, wat me razend maakt, als ze dingen doen, maakt dit de situatie alleen maar erger, zowel in Oost-Jeruzalem als op de Westelijke Jordaanoever,” vervolgde hij.

De Amerikaanse ambassadeur legde uit dat hij zijn gevechten moet kiezen. Hij had echter, zei hij, gevochten om de voortgang van een project van 3.500 appartementen in een gebied van de Ma’aleh Adumim-nederzetting dat bekend staat als E1 te voorkomen. Rechts heeft gesproken over het belang van het project voor de uitbreiding van Ma’aleh Adumim en het waarborgen van het behoud van een Joodse corridor rond Jeruzalem.

De Palestijnse Autoriteit en de internationale gemeenschap hebben betoogd dat het een toekomstige Palestijnse staat onhoudbaar zou maken. De bouw van E1 zou een “ramp” zijn, zei Nides. “Ik ging volpension op E1 … Het is een zeer belangrijk gebied dat, indien [gebouwd], elke mogelijkheid van een hoofdstad voor de Palestijnen zou kunnen afsnijden“, voegde hij eraan toe.

Het idee dat om even welke Palestijnse staat zijn hoofdstad in Jeruzalem moet hebben, is volkomen kunstmatig. Het is een eis die maar voor één doel is gecreëerd: Joden de toegang tot hun heiligste plaatsen ontzeggen.

Toen Arabieren en moslims Jeruzalem controleerden tijdens het Ottomaanse tijdperk, werd dat niet belangrijk voor hen geacht. Het zou moeilijk zijn om islamitische kunstwerken of poëzie te vinden die de stad vóór de 20e eeuw verheerlijken. 

Pas toen het zionisme politieke winst boekte, begon de moefti de tweelingmythen te creëren over de centrale positie van Jeruzalem voor moslims en hoe het verdedigd moest worden door de Joodse wens om Al Aqsa te vernietigen. Die twee ideeën zijn met elkaar verweven. En dat blijven ze ook.

Van 1948-1967 hechtte Jordanië geen enkel belang aan Jeruzalem. Er was weinig groei en weinig investeringen in infrastructuur aan de Arabische kant, terwijl de Joodse kant meer dan verdubbelde in bevolking.

In het PLO-handvest van 1964 wordt Jeruzalem niet één keer genoemd. Evenmin het PLO-handvest uit 1968. Net als bij de moefti begon Yasir Arafat pas jaren later, in de jaren zeventig, de nadruk te leggen op Jeruzalem als een middel om Arabische passies tegen joden aan te wakkeren. 

Het was een thema dat werd gecreëerd om de gebroken christelijke en islamitische Palestijnse terroristische groeperingen te verenigen door zich te concentreren op de “bevrijding van Jeruzalem” van Joodse controle – een thema waar beide groepen achter konden staan. 

Tegenwoordig omvat elke vermelding van een Palestijnse staat door Abbas en Shtayyeh reflexmatig “met Jeruzalem als hoofdstad”. Toch was Jeruzalem nooit de hoofdstad van een moslim of Arabisch land. Het is een kunstmatige eis die bedoeld is om aan te zetten tot haat en om het Joods-zijn van de Joodse staat weg te nemen. En het Westen heeft deze leugen gekocht dat een Palestijnse staat Jeruzalem zonder enige scepsis moet omvatten.

Waarom moet een Palestijnse staat precies Jeruzalem als hoofdstad hebben? Wat houdt het precies tegen om zijn hoofdstad in Ramallah of Gaza-stad te hebben? Ramallah en Gaza-stad zijn tenslotte de huidige Palestijnse regeringszetels. Er is absoluut geen objectieve reden dat Jeruzalem moet worden opgenomen in een Palestijnse staat, laat staan ​​dat het de hoofdstad moet zijn. Op de een of andere manier slagen meer dan 190 andere staten erin te bestaan ​​zonder Jeruzalem als hoofdstad. 

De Palestijnse obsessie met Jeruzalem, zowel vandaag als in de jaren twintig, is gebaseerd op het afpakken van de Joden en niet op historische of juridische banden met de stad. Bovendien, waarom dringt het Westen erop aan dat een verenigd Jeruzalem weer wordt opgesplitst? Wie denkt er bij zijn volle verstand dat Jeruzalem vreedzamer zou zijn als Joden weer worden beperkt in het bezoeken van hun heiligste plekken, die allemaal door de Palestijnen worden beweerd als exclusief van hen te zijn? 

Jeruzalem, onder Joodse heerschappij, is diverser en toleranter ten opzichte van alle religies meer dan ooit in de geschiedenis. Aandringen op het geven van controle aan de Arabieren over de meest gevoelige gebieden, zoals ze dat tussen 1949 en 1967 hadden, is een recept voor oorlog, niet voor vrede. 

Als je echte vrede wilt, neem dan Jeruzalem van tafel en vertel de Palestijnen eerlijk gezegd dat vrede en de splitsing van Jeruzalem niet verenigbaar zijn en dat ze het een of het ander kunnen kiezen. De wereld is opgelicht door de leugen “Jeruzalem is Palestijns”. Slechts weinigen hebben de moed om dit hardop te zeggen.

Bronnen:

  • naar een artikelIf you want real peace, don’t insist on a divided Jerusalem, @USAmbIsrael” van 16 maart 2022 op de site van Elder of Ziyon
  • naar een artikel van Tovah Lazaroff “Nides: Israeli settlement growth infuriates me, calls it ‘stupid things’” van 16 maart 2022 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Als je echte vrede wilt, dring dan niet aan op een verdeeld Jeruzalem, @USAmbIsrael

  1. De voormalige bankier en nu Amerikaans ambassadeur heeft zijn job omschrijving blijkbaar nog niet helemaal onder de knie en denkt US ambassadeur voor de palestijnse Arabieren te zijn.

    Hij kent niets van het Jodendom, de geschiedenis van Israel & het MO en kletst er maar wat op los met zijn linkse mantra’s over een 2-staten “oplossing”, niet begrijpend dat de 2 staten allang bestaan (Israel & Jordanie/Palestina) en de oprichting van een kunstmatige staat in hun midden zéker niet de oplossing zal zijn,…..integendeel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.