Israël ontplooit veldhospitaal van 6,4 miljoen dollar in Oekraïne, vernoemd naar Golda Meir

De Israëlische regering keurde maandag de inzet goed van een veldhospitaal van $ 6,4 miljoen in het westen van Oekraïne om hulp en medische hulp te bieden aan vluchtelingen. Volgens het kantoor van Bennett zal het naar verwachting ongeveer 100 patiënten per dag behandelen.

De humanitaire missie van een maand heet “Kochav Meir” (Schijnende Ster) ter ere van de voormalige Israëlische premier Golda Meir, die werd geboren in Kiev, Oekraïne en werd een beetje een lokale held sinds de Russische invasie van het land.

Golda Meir, geboren als Golda Mabovitch (1898-1978), richtte ook de Israëlische ontwikkelings- en hulporganisatie Mashav op, die het project leidt.

“Israël maakt deel uit van de wereld en de wereld maakt moeilijke en tumultueuze tijden door”, zei premier Naftali Bennett. “We beheren deze complexe crisis met gevoeligheid en verantwoordelijkheid en doen ons best om hulp te bieden waar we kunnen.”

Het ziekenhuis zal werken met de hulp van het Israëlische Sheba Medical Center, het Schneider Center, het Clalit Health Insurance Fund en een delegatie van medisch en verpleegkundig personeel uit het hele gezondheidssysteem.

Professor Yitshak Kreiss, directeur-generaal van het Sheba Medical Center, zei: “Dit is onze persoonlijke, professionele en nationale verplichting jegens iedereen, wie hij ook is. We hebben de middelen en het vermogen en we mogen niet aan de zijlijn staan.

Planning van een veldhospitaal in Oekraïne

Het zal verschillende afdelingen omvatten, waaronder een kinderafdeling, een kraamafdeling en verloskamer, een afdeling spoedeisende hulp, een eerstelijnskliniek, een polikliniek en een commandocentrum. Laboratorium- en beeldvormingscapaciteiten, waaronder röntgenlaboratoria, zullen beschikbaar zijn, evenals technologieën voor geneeskunde op afstand die door Sheba zijn ontwikkeld.

De missie zal worden gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, het kabinet van de premier en het ministerie van Buitenlandse Zaken, met de hulp van de Schusterman Foundation en het Amerikaans-Joodse Joint Distribution Committee.

“Onze menselijkheid wordt in de eerste plaats gemeten in tijden van crisis”, zei minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz. “We zetten ons op alle mogelijke manieren in om het Oekraïense volk te helpen dat brutaal wordt aangevallen.”

Eerder deze maand kondigde Israël aan dat het zes grote generatoren zal leveren aan het Lviv-ziekenhuis om een ​​continue werking te garanderen in geval van stroomuitval. Het ministerie van Volksgezondheid stuurde ook vliegtuigen met medische apparatuur en medicijnen naar Oekraïne.

Afzonderlijk zeiden Mashav en het Israëlische Ministerie van Onderwijs maandag dat ze een virtuele ontmoeting hadden met meer dan 500 leerkrachten in het speciaal onderwijs uit Oekraïne om hulpmiddelen te delen om kinderen in het speciaal onderwijs te helpen omgaan met traumatische situaties.

Bronnen:

  • naar een artikel van Sharon Wrobel “Israel to Deploy $6.4 Million Field Hospital in Ukraine, Named After Golda Meir” van 14 maart 2022 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikel “Israel to set up field hospital in Ukraine” van 5 maart 2022 op de site van Israel National News (INN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.