Door de angst van het Westen kan de slachting in Oekraïne doorgaan

Een land dat deel wilde uitmaken van het Westen wordt geofferd op het altaar van het behoud van de huidige wereldorde, ook al is het voor iedereen duidelijk dat deze orde allang is ingestort.

Poetins oorlog in Oekraïne is al meer dan twee weken aan de gang en in dit stadium heeft niemand een wondermiddel dat de Russische president zal helpen naar beneden te klimmen en de aanval te stoppen. 

Gesprekken met de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Sholz zijn een routine geworden: na elk gesprek met hem zijn ze ervan overtuigd dat er niemand is om mee te praten en bevelen verdere sancties tegen Rusland aan. Ook de gesprekken in Wit-Rusland en Turkije gaan nergens heen. 

Moskou graaft zich principieel in en eist nieuwe veiligheidsregelingen tegen de NAVO in Europa. De Oekraïners werken hard op het slagveld en halen het ene Russisch vliegtuig na het andere neer, maar het is nog steeds voor iedereen duidelijk dat het Russische leger nog steeds verder Oekraïens grondgebied binnendringt.

De Russische opmars en overname van Oekraïense steden gaat langzaam en onhandig. Hun uitrusting breekt en Russische soldaten worden gevangengenomen. Toch is de situatie aan het veranderen, en niet in het voordeel van de Oekraïners. De bezetting van Cherson en Melitopol en de verstikkende omsingeling van Mariupol en Charkov maakten deel uit van een specifiek doel: Zuidoost-Oekraïne bezetten en effectief afsnijden van de rest van het land.

Een ander doel is om de Oekraïense economie te beschadigen en te vernietigen. Rusland wil strategische havensteden beheersen en tegelijkertijd de civiele infrastructuur met de grond gelijk maken, zoals is gebeurd in Syrië. 

De zwaarste aanval op Oekraïense steden is bedoeld om aan te geven dat Rusland Oekraïne niet wil controleren en er geen economisch voordeel uit wil halen, althans niet in dit stadium. Rusland bouwt ook niet in Syrië en investeert niet in infrastructuur (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Iran). Rusland heeft totaal verschillende strategische doelen: militaire bases en invloedsgebieden.

Ondanks de smeekbede van de Oekraïense president Volodymr Zelenskyy, en hij begrijpt heel goed hoe deze oorlog voor hem en voor het Oekraïense volk zal eindigen, haast het Westen zich niet om echte militaire hulp naar Oekraïne te sturen uit angst om verstrikt te raken in iets groters. 

De vraag is of het nog mogelijk is om te voorkomen dat de oorlog zich verder uitbreidt. Poetin bedreigt Polen en de Baltische staten dat als ze Oekraïense vliegtuigen naar wapenkonvooien sturen, de deal om vliegtuigen aan Polen te verkopen van tafel zal zijn. Ondanks de sancties en de zware klap voor de Russische economie, is Poetin nog steeds degene die deze oorlog leidt.

Er is veel gezegd over de oorlog in Oekraïne die het Westen heeft verenigd en de kloven heeft genezen, waardoor het veel sterker is geworden. Maar eigenlijk is het collectieve Westen nog steeds niet in staat om het bloedbad in Oekraïne te stoppen of te voorkomen dat het land wordt vernietigd door een pestkop die met kernwapens zwaait en dreigt ze te gebruiken. 

Op dit moment heeft het Westen niets te bieden, behalve speerwerpen (die goed werk leveren) en het sluiten van McDonald’s-vestigingen in Moskou. Een land dat deel wilde uitmaken van het Westen wordt geofferd op het altaar van het behoud van de huidige wereldorde, ook al is het voor iedereen duidelijk dat deze orde allang is ingestort.

We weten niet hoe de oorlog in Oekraïne zal eindigen, maar het is duidelijk dat als we uiteindelijk niet eindigen met een vergelijking van afschrikking die zowel de oorlog zal beëindigen als de agressor zal straffen, de wereld erna veel meer zal zijn gevaarlijk voor ons allemaal, ook voor Israël

We kunnen af ​​van de internationale instellingen die lange tijd irrelevant zijn geweest, want elke pestkop die een atoombom in handen krijgt, zal zijn zin kunnen krijgen, aangezien de internationale gemeenschap verontwaardiging en steun voor het slachtoffer betuigt, met gepaste emoji’s . 

Israël is bij dit alles geen niet-betrokken acteur. Het bevindt zich ook in een gebied van chaos, en ook hier zijn er landen – zoals het nucleairiserende Iran – die van deze gelegenheid gebruik zullen maken om zichzelf te versterken en nieuwe voorwaarden te scheppen. Dit, samen met talloze humanitaire en humane redenen,

Bronnen:

  • naar een artikel van Ksenia Svetlova “The West’s fear allows the Ukraine slaughter to continue” van 13 maart 2022 op de site van Israel Hayom
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Door de angst van het Westen kan de slachting in Oekraïne doorgaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.