Antisemitische haatmisdrijven zijn met 400% gestegen in New York City

New York City, 1 mei 1909. Amerikaans-Joodse meisjes demonstreren tegen kinderarbeid

Uit een nieuw rapport van de New York City Police Department (NYPD) bleek dat antisemitische haatmisdrijven in februari 2022 met 400% toenamen in vergelijking met februari 2021.

The Jerusalem Post en i24 News meldden dat er afgelopen februari 56 antisemitische incidenten waren, terwijl er in februari 2021 11 waren. Evenzo was er een toename van 300% in antisemitische incidenten in januari 2022 (11) in vergelijking met januari 2021 (4). 

Enkele voorbeelden van antisemitische incidenten die in februari in New York City plaatsvonden, waren onder meer een hakenkruis dat op een Yeshiva-schoolbus werd getrokken en een joodse man die werd bespuugd en een ‘f-cking jood’ werd genoemd.

EoZ zei hierover: “In januari en februari samen waren er precies drie haatmisdrijven tegen moslims en 71 tegen Joden. Ja, één is te veel. Maar als er meer dan 23 keer zoveel van de ene misdaad zijn in vergelijking met de andere, is het niet alleen onverantwoord om ze gelijkwaardig te laten klinken – het is ook opzettelijk misleidend. Degenen die vinden dat ze antisemitische incidenten niet kunnen noemen zonder reflexief islamofobie te betrekken, minimaliseren antisemitisme.

Het gemeenteraadslid van Brooklyn vertelde aan The New York Jewish Week dat de laatste cijfers over antisemitische incidenten in de stad hartverscheurend zijn en dat de gemeente “een actieplan ontwikkelt met gemeenschapsleiders om deze piek in haatmisdrijven aan te pakken en bruggen te bouwen over onze gemeenschappen om de kruisbestuiving cultureel begrip en respect te verdiepen.”

Het Simon Wiesenthal Center twitterde: “Om terug te vechten tegen de plaag van #Antisemitisme in NYC: volledige financiering voor de politie, veilige gemeenschappelijke voorzieningen, voorlichting van belanghebbenden, leraren en studenten. Houdt antisemieten verantwoordelijk in onze rechtbanken, campussen en online. Smeed nieuwe allianties met onze buren. Op al deze gebieden is SWC betrokken.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Aaron Bandler “NYPD Report: Antisemitic Hate Crimes Spiked 400% in NYC” van 10 maart 2022 op de site van The Jewish Journal
  • naar een artikel van Jaacob Henry “Antisemitic hate crimes in New York up 400% in February” van 9 februari 2022 op de site van The Jerusalem Post
  • naar een artikelAnti-Jewish hate crimes soaring in NYC” van 13 maart 2022 op de site van Elder of Ziyon
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Antisemitische haatmisdrijven zijn met 400% gestegen in New York City

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.