Palestijnse geestelijke Makharzah: ‘Geef je vrouw regelmatig een pak ransel; het helpt want het staat in de Koran’

Nog geen gendergelijkheid in de Palestijnse gebieden want “mannen zijn superieur aan vrouwen, behalve dan in de keuken en in het kraambed. Ook poetsen kunnen ze beter dan mannen”

De Palestijnse islamitische geleerde Yousef Makharzah zei in een koranles van 5 oktober 2021 die werd uitgezonden op Al-Waqiyah TV (Libanon) dat de koran zegt dat mannen “de voorkeur hebben” boven vrouwen. 

Hij legde uit dat hoewel het mogelijk is voor een individuele vrouw om beter te zijn dan een individuele man, enkele van de “meest voor de hand liggende kenmerken” die de superioriteit van mannen aantonen, hun superieure kracht, geduld, taaiheid, moed en bereidheid en vermogen om te reizen en te vechten zijn.

Daarentegen, zei hij, zijn vrouwen beter in het zorgen voor kinderen, zij kunnen beter afwassen, de was doen en strijken.

In een volgende les, die werd uitgezonden op 12 oktober 2021, zei sjeik Makharzah dat als de vrouw van een man hem niet gehoorzaamt, hij de kwestie onmiddellijk moet aanpakken in plaats van te wachten tot ze zijn eer “vernietigt”.

Hij zei dat de man de kwestie moet aanpakken, zelfs als dit leidt tot het slaan van zijn vrouw, en dat hij van haar moet scheiden als hij er niet in slaagt haar terug ‘op het rechte pad te krijgen’. 

Gendergelijkheid in de Palestijnse gebieden: “Mannen zijn beter dan vrouwen en daarom mogen ze meer; anderzijds mogen vrouwen alles in huis en in de keuken… “

Sjeik Yousef Makharzah :

“[Het koranvers] ‘Mannen zijn de bewakers van vrouwen’ betekent dat mannen de voorkeur hebben boven vrouwen. Ze hebben de voorkeur. Mannen hebben de voorkeur boven vrouwen. Dit betekent niet dat het onmogelijk is voor een bepaalde vrouw om beter te zijn dan een bepaalde man. Een vrouw kan beter zijn dan een man, en van sommige vrouwen werd zelfs gezegd dat ze 1000 mannen waard zijn.

“Op welke manier heeft Allah mannen de voorkeur gegeven boven vrouwen? Een van de meest voor de hand liggende kenmerken is dat mannen sterker, geduldiger, taaier en moediger zijn dan vrouwen. Als een man die ver weg werkt midden in de nacht naar huis moet, en hij moet bergen en wegen oversteken, dan gelooft hij dat dit binnen zijn macht ligt. Een vrouw is echter niet in staat tot zo’n prestatie.

“Als een man wordt gevraagd om wapens te dragen en in de woestijn te staan ​​om de grens te verdedigen, doet hij het, maar zelfs als je een vrouw in een gepantserde tank plaatst en haar vraagt om de grens te bewaken, zou ze dit niet durven. Dit komt omdat vrouwen zijn gemaakt voor delicate taken, niet voor ruwe taken. Een vrouw kan een ziek kind verdragen dat de hele nacht huilt. Ze heeft geduld voor hem, ze kan hem borstvoeding geven of hem eten en water geven, terwijl een man dat niet kan verdragen om dit zelfs voor een uur te doen.

“Als je vrouw je thuis ongehoorzaam is, moet je haar behandelen [tegen ongehoorzaamheid]. Wees niet geduldig met haar en wacht niet tot ze je eer vernietigt. Pak dit aan, zelfs als het leidt tot het slaan van haar om haar weer op het goede spoor te krijgen. Als je er niet in slaagt om haar recht te trekken, scheid dan van haar.”

Bronnen:

  • naar een artikelPalestinian Islamic Scholar Yousef Makharzah: Don’t Let Your Disobedient Wife Destroy Your Honor – Beat Her If You Must; Men Are Inherently Superior To Women” van 5 oktober 2021 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)
  • een artikel op deze blogPalestijnse preker Makharzah in Jeruzalem: ‘Joden haten is een religieuze plicht voor alle moslims’” van 6 maart 2020 en een artikelPalestijnse ‘geleerde’ Makharzah: In het Westen copuleren mannen met mannen en vrouwen met honden en ezels” van 14 december 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.