Overgrote deel van de speciale spoedvergaderingen van de VN waren bestemd om Israël te bashen

Israël’s premier Naftali Bennett sprak op 27 september 2021 de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA) toe tijdens de 76ste zitting

De Algemene Vergadering van de VN heeft op 28 februari ’22 een speciale spoedzitting gehouden om de crisis in Oekraïne aan te pakken.

De media en de VN zeggen dat deze sessies buitengewoon zeldzaam zijn en dat dit pas de elfde speciale noodzitting van de AVVN (UNGA) is sinds de oprichting van de VN 76 jaar geleden.

Maar dat is misleidend. Van de eerste tien speciale Emergency Sessions waren er vijf gewijd aan het bashen van Israël: de 2e, 5e, 7e, 9e en 10e. Maar twee hiervan zijn nogal abnormaal.

De 7th Emergency Special Session werd belegd op 22-29 juli 1980. Maar daar bleef het niet bij. In tegenstelling tot alle eerdere speciale sessies, hield de VN vier extra vergaderingen die twee jaar later, in 1982, werden aangevat.

Toen het voor het eerst werd verdaagd in 1980, zeiden de aanhangers van het anti-Israël bashfeest dat het “tijdelijk” werd opgeschort met de bedoeling opnieuw bijeen te komen wanneer ze Israël opnieuw op de rooster willen leggen zonder de bureaucratische rompslomp van het stemmen om een ​​nieuwe speciale spoedzitting bijeen te roepen. 

Toen de 7e Speciale Noodzitting in 1982 “opnieuw bijeenkwam”, merkte de toenmalige Amerikaanse ambassadeur bij de VN Jeane Kirkpatrick op dat dit de normale regels van de VN volledig omzeilde en gaf zij botweg de reden van het waarom als onderdeel van een geweldige toespraak waarin zij de hypocrisie van de VN aan de kaak stelde.

Ambassadeur Jeane Kirkpatrick in 1982:

“Wie van ons gelooft oprecht dat de oefening waarmee we nu bezig zijn – deze “hervatte” speciale spoedsessie – ons dichter bij dat doel [van vrede] zal brengen? Wie van ons gelooft dat de zaak van de vrede wordt gediend door nog een nieuwe ronde van bittere veroordelingen van Israël? Wie van ons – vraag ik me af – gelooft dat vrede zelfs het doel van deze Vergadering is?

“Noch deze speciale zitting, noch de ontwerpresolutie die nu in de wandelgangen circuleert, is in overeenstemming met de doelstellingen van het Handvest van de Verenigde Naties. Deze speciale sessie is nog een gebeurtenis in een doorlopend proces waarvan het doel is om een ​​lidstaat – Israël – te delegitimeren om het het recht op zelfverdediging, het veilig stellen van grenzen en overleven te ontzeggen.

“Deze speciale zitting en de bijbehorende ontwerpresoluties zijn nog een duidelijk voorbeeld van een strategie waarvan de doelen en tactieken duidelijk zijn: een VN-orgaan gebruiken om ‘officiële’ eisen onverenigbaar te maken met de veiligheid en overleving van Israël, om vervolgens te kunnen beweren dat niet-naleving van deze onmogelijke eisen ‘bewijst’ Israël een internationale wetsovertreder die het lidmaatschap van de internationale gemeenschap van vredelievende staten onwaardig is.

Dat is precies de blauwdruk van de antisemieten van de VN. En het bewijs is te zien in de 10e “Emergency Special Session”, opnieuw tegen Israël, die sinds 1997 niet minder dan zestien keer is bijeengekomen, waarvan de meest recente in 2018!

Dit betekent dat de VN niet elf maar dertig vergaderingen heeft belegd in het kader van de speciale noodsessie, en van die dertig zijn er 24 gewijd aan de aanval op Israël. Dat is 80%.

Terwijl de VN nu bijeenkomt in haar elfde speciale noodzitting, zijn twee van de vorige nooit geëindigd. Zowel de zevende als de tiende, tegen Israël, worden slechts “tijdelijk verdaagd”. 

VN-veroordelingen van Rusland worden bijna zinloos als uit deze simpele feiten blijkt dat de VN al lang geleden is ondermijnd en niet echt geïnteresseerd is in vrede. 

Bronnen:

  • naar een artikelThe vast majority of UN General Assembly Emergency Special Session meetings have been to bash Israel” van 3 maart 2022 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “Overgrote deel van de speciale spoedvergaderingen van de VN waren bestemd om Israël te bashen

  1. De VN is opgericht om ‘legitiem’ de Joodse staat te veroordelen (en de ”’fout”” van 1948 te herstellen) want individuele Joden bashen is zóóó ordinair & zóóó ongepast na de Holocaust en dát doen beschaafde mensen niet.

    De VN is een totaal incapabele, hypocriete organisatie die niets voor mekaar krijgt behalve conflict & oorlog cultiveren en zichzelf te promoten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.