Arabische denktank bedenkt strategie hoe Oekraïne kan worden gekaapt als een ‘Palestijnse kwestie’

Libanon, 19 december 2021. Hamasleider Khaled Meshaal (3de van links) met zijn adjudanten op visite in Beiroet om samen met Hezbollah de strijd voor de vernietiging van Israël te coördineren

Het Al-Zaytouna Centre for Studies and Consultations is een met Hamas gelieerde denktank die in Beiroet, Libanon is gevestigd, die ernaar streeft “het lokale, regionale en internationale bewustzijn te vergroten over de realiteit en de gevolgen van de gebeurtenissen in de regio, met speciale aandacht voor de Palestijnse kwestie en het conflict met Israël.

Een nieuw artikel dat alleen op hun Arabische site staat, stelt een strategie voor om de Oekraïne-crisis te kapen om de wereld sympathieker te maken voor de Palestijnen. Het cynisme is voelbaar. Het merkt op dat de internationale aandacht nu gericht is op Oekraïne, wat betekent dat er minder aandacht is voor de Palestijnse zaak. 

Maar het denkt dat een nieuwe “volksopstand” tijdens de Ramadan in april, ondersteund door Hamas-raketten, de aandacht zou vestigen op de Palestijnse kwestie en Israël in verlegenheid zou brengen omdat het Palestijnse “verzet” in de wereld zou lijken op het Oekraïense “verzet”.

De aanbevelingen zijn onder meer:

– De Oekraïense crisis vereist speciale aandacht van de Palestijnse partijen, in termen van standpunten en taalgebruik, waaronder: Investeren in het toenemende discours op westers niveau dat staten het gewapende verzet van de invasie- en bezettingstroepen steunen, gegeven de Oekraïense situatie, in het bevestigen van de legitimiteit van het verzet van Palestina en de rechtvaardige strijd van zijn volk.

Profiteren van de sancties en het desinvesteringsbeleid geleid door de Verenigde Staten en hun bondgenoten tegen Rusland in het licht van het beleid en de propaganda-inspanningen tegen het boycotten van de Israëlische bezetting, het desinvesteren en het opleggen van sancties.

Vermijding van het verschijnen in een positie ten gunste van de Russische invasie en de mogelijke bezetting in Oekraïne, gezien de aanvankelijke dimensies in dit opzicht, en de tegenstrijdigheid van een dergelijke veronderstelde positie met de eis tot beëindiging van de bezetting in Palestina.

Dat laatste punt is een prachtige inkapseling van de Palestijnse mentaliteit. Ze zeggen:

“We zouden Rusland kunnen steunen zoals we elk autocratisch regime in de wereld steunen, maar zeg het niet hardop, want dan lijken we hypocrieten terwijl we ons publiekelijk proberen te identificeren met het Oekraïense volk.” 

Het laat zien dat de Palestijnse positie ten opzichte van een wereldgebeurtenis niet wordt gedreven door principes of moraal, maar puur vanuit het oogpunt van “hoe kan ik hiervan profiteren?” 

Merk ook op dat Israëlhatende westerse verslaggevers de eerste aanbeveling al hebben overgenomen. 

Bronnen:

  • naar een artikelArab think-tank strategizes how to hijack Ukraine into being a Palestinian cause” van 11 maart 2022 op de site van Elder of Ziyon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.