Amnesty International: ‘Israël mag niet bestaan als een Joodse staat’

De geestelijke vader van het Zionisme, Theodor Herzl publiceerde in 1896 zijn beroemde essay “Der Judenstaat” en op 29 augustus 1897 leidde hij het Eerste Zionistisch Congres in Basel

Israëlische en functionarissen en Joodse leiders reageerden vrijdag met verontwaardiging op opmerkingen van de directeur van Amnesty USA, met het argument dat Israël “niet zou moeten bestaan ​​als een Joodse staat”.

De opmerkingen van Paul O’Brien, uitgesproken tijdens een evenement op woensdag en voor het eerst gerapporteerd door Jewish Insider, wakkerden de kritiek aan op Amnesty International, dat in een rapport van februari Israël beschuldigde van “apartheid” en een “expliciet beleid voerde om een ​​Joodse demografische hegemonie op te richten en te behouden” sinds de oprichting in 1948.

O’Brien negeerde een onderzoek dat aantoont dat de meeste Joodse Amerikanen zich identificeren als pro-Israël, en zei eerder: “Ik geloof dat mijn gevoel me vertelt dat wat Joodse mensen in dit land willen, is weten dat er een heiligdom is dat een veilige en duurzame plek is. dat de joden, het joodse volk, hun thuis kunnen noemen.”

“Ik denk dat ze er in de loop van de tijd van kunnen worden overtuigd dat de sleutel tot duurzaamheid is om vast te houden aan wat ik zie als Joodse kernwaarden, die principieel en eerlijk moeten zijn en rechtvaardig zijn om die ruimte te creëren”, beweerde hij, volgens Jewish Insider

Israël “zou niet als Joodse staat moeten bestaan”, zei O’Brien, hoewel hij beweerde dat Amnesty “geen enkele politieke mening heeft over welke kwestie dan ook, inclusief het recht van de staat Israël om te overleven.”

“Het recht van de mensen op zelfbeschikking en bescherming is zonder twijfel iets waar we in geloven, en ik persoonlijk geloof dat,” zei hij, terwijl hij eraan toevoegde, “we zijn tegen het idee – en dit, denk ik , is een existentieel onderdeel van het debat – dat Israël moet worden behouden als een staat voor het Joodse volk.”

De opmerkingen van O’Brien lokten reactie uit van een breed scala van functionarissen en groepen, waarbij het hoofd van de Anti-Defamation League zei dat het een “gevaarlijke mate van vooringenomenheid” van de kant van de NGO aan het licht bracht.

“Weken na Amnesty’s schandalige rapport waarin de legitimiteit van Israël wordt aangevallen, probeert Paul O’Brien [van Amnesty USA] schaamteloos en bizar uit te leggen waarom de meeste Joden zich niet echt verbonden voelen met Israël en stelt dat Israël geen Joodse staat zou moeten zijn,” riep Jonathan Greenblatt uit. . 

“Het is niet nodig dat u door de joden wordt uitgesproken over wat onze gemeenschap zou moeten denken of voelen, zelfs niet als u duizenden jaren geschiedenis verwerpt. U en [Amnesty USA] negeren duidelijk bewijs van overweldigende steun onder joden voor het zionisme en de democratische en joodse staat.”

O’Brien twitterde dat zijn opmerkingen “uit de context” werden gelicht:

Amnesty International moet worden vermeld als een haatgroep“, zei Rabbi Abraham Cooper, Associate Dean en Global Social Action Director van het Simon Wiesenthal Center. “In een tijd waarin één soevereine natie wordt verpletterd, wil de Amerikaanse directeur de ene Joodse staat, een democratie met meer dan 9 miljoen burgers en een veilige haven voor bedreigde Joden elimineren.”

Het controversiële februari-rapport van Amnesty International werd door Israël,  Joodse gemeenschappen over de hele wereld en buitenlandse functionarissen gezien als veel verder gaan dan kritiek op het Israëlische beleid ten aanzien van de Palestijnen – het hele concept van een Joodse staat delegitimeren.

Amnesty betoogde in het rapport dat Israël sinds de oprichting in 1948 “een beleid heeft gevoerd om een ​​Joodse demografische hegemonie te vestigen en in stand te houden en om zijn controle over land te maximaliseren ten gunste van Joodse Israëli’s, terwijl het de rechten van Palestijnen beperkt en Palestijnse vluchtelingen verhindert terug te keren naar hun huizen in hun land van herkomst.”

Op vrijdag voerden Israëlische en Amerikaanse functionarissen aan dat de recente opmerkingen van O’Brien het werk van de NGO met betrekking tot Israël verder ondermijnden.

“De directeur van Amnesty USA onthult het ware gezicht van de organisatie en roept op tot de afschaffing van de natiestaat van het Joodse volk”, zegt Lior Haiat, een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. “De waarheid komt naar buiten, samen met Amnesty’s obsessie en haat voor het enige land met een Joodse meerderheid. Er is een naam voor deze haat…”

“De directeur van @amnestyusa komt uit de kast als een kruisvaarder tegen het bestaan ​​van Israël als Joodse staat”, zei het Amerikaanse congreslid Ritchie Torres (NY-D) op Twitter. “Bedankt dat je ons de schijn hebt bespaard dat het Amnesty-rapport iets anders is dan een ideologische hit.”

“Een offensieve, antisemitische aanval op Israël”, aldus de Republikeinse senator Tom Cotton (AR). “Onthoud dit wanneer Amnesty toekomstige ‘rapporten’ over Israël publiceert – het gelooft niet dat Israël bestaansrecht zou moeten hebben.”

O’Briens opmerkingen lokten vuur uit het hele politieke spectrum, waaronder de liberale groep J Street, zelf een frequente criticus van Israël.

“Deze opmerkingen zijn ongepast en misleidend. Uit peilingen blijkt dat de overgrote meerderheid van de Amerikaanse Joden, zoals J Street, de toekomst van Israël als een democratische staat + thuisland voor het Joodse volk steunt”, aldus de groep. “Amnesty USA zou er goed aan doen om vast te houden aan haar expertise op het gebied van mensenrechten + internationaal recht – en niet te proberen de Joodse publieke opinie te beoordelen.”

Bronnen:

 • naar een artikelAmnesty Official Slammed for ‘Shameless’ Claim That Israel ‘Shouldn’t Exist as a Jewish State’” van 11 maart 2022 op de site van The Algemeiner
 • naar een artikel van Gabby Deutch “Israel ‘shouldn’t exist as a Jewish state,’ Amnesty USA director tells Democratic group” van 11 maart 2022 op de site van Jewish Insider

2 gedachtes over “Amnesty International: ‘Israël mag niet bestaan als een Joodse staat’

 1. Amnesty International is een organisatie die men kan beschrijven als een bedrieglijke wolf in schapenkleren. Deze organisatie is net zo begaan met lijdende mensen in de wereld als de KKK, BLM, of Moslim Broederschap. Het verschil tussen Amnesty International en de genoemde organisaties is in de mate van eerlijkheid. Het gaat bij Amnesty niet om menselijk leed, maar om GELD dat zij via bedrieglijk manier aftroggelen van goede mensen. Mensen die denken dat zij goed doen. a) Amnesty International was ONGEÏNTERESSEERD in het leed van de Yezidi’s onder ISIS in Syrië. Het bestaan van slavenmarkten en verkoop van kinderen, lieten Paul O’brien en zijn gabbers koud. b) De concentratie- en vernietigingskampen in China – model Dachau en zelfs Auschwitz – waar miljoenen Oeigoeren en Tibetanen worden vastgehouden laten Amnesty International koud. c) De Falun Gong in China die vermoord worden om hun organen te verkopen, laten AMNESTY INTERNATIONAL KOUD. Te veel gulle rijke westerse sponsors krijgen in China een nieuwe hart of lever. Men gaat ze niet lastigvallen. d) honderdduizenden christenen worden iedere dag opnieuw in Islamitische landen vermoord en hun kerken vernield. Wat kan dat Amnesty International interesseren?
  Israël kan ze wel interesseren omdat men kan dit land schofferen zonder enkel probleem. Er WORDT VOOR DE SCHOFFERING GOED BETAALD.
  Het is goed dat Israëlische en Joodse leiders en en groeperingen hebben op de beschuldigingen van Amnesty International gereageerd. Het is niet de eerste keer dat Amnesty International hatende standpunten tegen Joden inneemt. Het zou geen slecht idee zijn dat Joden in het algemeen zouden VIJANDIGE HOUDING NEMEN tegenover AMNESTY INTERNATIONAL. Te beginnen met stoppen van donaties en welke support dan ook aan deze organisatie. Er is geen reden vrijgevig te zijn, aan een organisatie die ze openlijk schoffeert en hun land wil vernietigen. Joden geven ook geen donaties aan de KKK, David Duke, Neo-Nazi’s en moslim broederschap.

  Like

 2. Amnesty International & Paul O’Brian hebben zich eindelijk ‘ge-out en zijn uit hun bezemkast gekropen om de mening met ons te delen waar hun ‘liefde voor palestina’ vandaan komt…….pure Jodenhaat!

  De énige staat die er nooit is geweest en er ook nooit mag komen is palestina!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.