Poster van Joods parlementslid in Australië beklad met een hakenkruis

Een poster van een Joods parlementslid in Australië werd onlangs beklad met een hakenkruis en een snor van Adolf Hitler.

De verkiezingsposter van Josh Burns, die de Australische Labour Party vertegenwoordigt en het federale parlementslid is voor de Melbourne-divisie van Macnamara, werd vernield met een zwarte stift. Op zijn voorhoofd was een hakenkruis getekend, samen met een keppeltje, Hitlersnor en baard.

Josh Burns zei:

Het was natuurlijk erg teleurstellend om dit soort lelijke graffiti te zien in het hart van onze lokale gemeenschap, maar ik was overweldigd door de steun die ik kreeg van parlementaire collega’s aan beide kanten van de politieke scheidslijn, en van mensen over de hele wereld. natie. Er is geen plaats voor de swastika in Australië en er is geen plaats voor antisemitisme of enige vorm van racisme in dit land. De lelijke acties van een klein aantal zullen ons alleen maar stimuleren om te blijven vechten tegen antisemitisme, racisme en extremisme.

Burns plaatste de foto op zijn Facebook-profiel en schreef:

Ik doe dit niet om sympathie te winnen – om eerlijk te zijn, ik heb een dikkere huid dan dat. Maar ik plaats deze graffiti om je eraan te herinneren dat er bepaalde grenzen zijn die niet overschreden mogen worden. En omdat democratie kostbaar is en moet worden verdedigd. Verkiezingen kunnen wreed zijn en soms wordt de politiek in Australië niet op het hoogste niveau beoefend. Ik snap het. Maar het vrijelijk en vreedzaam en respectvol uiten van je politieke opvattingen is een essentieel onderdeel van Australië. Het zal vandaag worden schoongemaakt en we zullen doorgaan met een volledige dag campagne voeren. Met nog meer vastberadenheid en focus om ons prachtige, democratische Australië vorm te geven en op te bouwen.

Vorig jaar kondigde de staat Victoria aan dat het naar verwachting de eerste Australische staat zou worden die de weergave van nazi-symbolen zou verbieden.

Bronnen:

  • naar een artikelPoster of a Jewish MP in Australia was defaced with a swastika and an Adolf Hitler in Australia” van 7 maart 2022 op de site van Campaign Against Antisemitism

Een gedachte over “Poster van Joods parlementslid in Australië beklad met een hakenkruis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.