Het appartement van president Vladimir Poetin in Tel Aviv

De Russisch-Joodse Mina Yuditskia Berliner gaf les aan Poetin toen hij een tiener was op de middelbare school in St. Petersburg

In een gebouw aan Pinskerstraat in Tel Aviv bevindt zich een anderhalve kamer appartement dat de Russische president Vladimir Poetin kocht voor zijn geliefde lerares, die in de jaren zeventig naar Israël emigreerde.

“De Russische president Vladimir Poetin heeft hier in het gebouw een appartement gekocht voor zijn geliefde lerares”, bevestigde het hoofd van de huisvestingscommissie van het woongebouw Pinsker 17 in Tel Aviv maandagochtend.

Volgens de huurder is het appartement na de dood van de lerares overgedragen aan de Russische ambassade in Israël. “Een auto van ambassade-consul die niet ver hier vandaan woont, staat geparkeerd op de parkeerplaats van het appartement, het appartement zelf staat leeg”, zegt hij tegen N12.

“Misschien zal Poetin de huisvestingscommissie terugvragen. Ik heb gehoord dat hij financiële problemen heeft. Natuurlijk, ik maak een grapje, de ambassade heeft de huisvestingscommissie een jaar vooruit betaald,” grapte de medehuurder.

Poetin en zijn onderwijzers Mina Berliner in 1967-1968

De Russisch-Joodse Mina Yuditskia Berliner gaf les aan Poetin toen hij een tiener was op de middelbare school in St. Petersburg. In 1973 emigreerde Berliner naar Israël en volgde de ervaringen van de voormalige student, die later de premier en president van Rusland werd.

Voor een van Poetins bezoeken aan Israël in 2005, ging Berliner naar de Russische ambassade en vroeg om een ​​bericht naar de Russische president te sturen. Ze was zelfs uitgenodigd voor een evenement in het bijzijn van Poetin, die zijn geliefde leraar onmiddellijk herkende. 

Later kwam een ​​Russische diplomaat naar het appartement van Berliner en vertelde haar dat president Poetin had besloten een anderhalve kamer appartement voor haar te kopen in Pinsker Street.

Toen ik het appartement ontving, moest ik huilen. Poetin is een zeer dankbaar en fatsoenlijk persoon“, zei Berliner in een interview met Yedioth Ahronoth in 2014. Poetin stuurde Berliner ook een horloge met een geschenk met de tekst “Van de president” en een door hem gesigneerde autobiografie. Berliner stierf in december 2017, 96 jaar oud.

Op de parkeerplaats van het gebouw staat nog een voertuig met een buitenlands kenteken, wat bevestigt dat daar een vertegenwoordiger van de Russische ambassade geparkeerd stond.

Toen N12 een van de huurders van het gebouw vroeg of ze iets ongewoons hadden opgemerkt tijdens de Russische invasie van Oekraïne en protesten daartegen, zeiden ze: “Nee, en ik hoop dat het zo blijft.”

Bronnen:

  • naar een artikelVladimir Putin’s apartment in Tel Aviv” van 4 maart 2022 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.