Amerikaans Joodse realityster zamelt 35 miljoen dollar in voor Oekraïense vluchtelingen

De Amerikaans joodse reality-tv-ster Bethenny Frankel zei maandag dat haar rampenbestrijdingsgroep $ 25 miljoen aan humanitaire hulp en voorraden heeft opgehaald voor Oekraïense vluchtelingen die hun land ontvluchten terwijl de oorlog met Rusland voortduurt, evenals $ 10 miljoen in contanten.

De ster van “The Real Housewives of New York Cityvertelde TMZ Live dat donaties, waaronder voedsel en medische benodigdheden, naar een veilige locatie in Oekraïne gaan, die vanwege veiligheidsproblemen niet nader wordt genoemd. Haar hulpgroep, Bstrong, opereert ook vanuit twee grote magazijnen in Polen en Hongarije.

De 10 miljoen dollar in contanten zal voornamelijk worden gebruikt om Oekraïense vluchtelingen te helpen herplaatsen. “De missie is vluchtelingen eruit, hulp erbij”, vertelde ze aan TMZ Live . “Het gaat er niet om ze daar te houden en ze daar gelukkig te houden, want hoewel dat aardig is, moeten we ze eruit zien te krijgen.”

In een Instagram-video op donderdag voegde Frankel eraan toe: “We werken samen met verschillende kledingbedrijven, voedselbedrijven, accommodatiebedrijven die later worden aangekondigd, om deze mensen in een accommodatie te plaatsen. Duizenden mensen in onderdak en je wist al dat we al samenwerkten met reisorganisaties voor treinen en vliegtuigen, dus het zijn vliegtuigen, treinen, onderdak, voedsel en kleding voor vluchtelingen en hulp die binnenkomt.

De elfjarige dochter van Frankel, Bryn, hielp ook geld in te zamelen door 25 schilderijen te verkopen die ze maakte van de Oekraïense nationale vlag. Frankel zei maandag dat Mets-eigenaar Steven Cohen, een kunstverzamelaar, de eerste vijf kunstwerken van haar dochter ‘voor een onbekend bedrag’ heeft gekocht. 

Nadat ze op Instagram had aangekondigd dat degenen die $ 500 doneren aan BStrong een van de 10 overgebleven schilderijen zullen ontvangen, was het kunstwerk binnen 15 minuten uitverkocht. Het moeder-dochterduo gaat over een paar weken ook naar Polen om de hulpverlening van Bstrong te controleren.

Bstrong heeft sinds de lancering in 2017 noodhulp geboden aan slachtoffers in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Het initiatief om Oekraïners te helpen is de grootste hulpverlening ooit, zei Frankel.

Bronnen:

  • naar een artikel Shiryn Ghermezian “Jewish Reality Star Bethenny Frankel Raises $35 Million for Ukrainian Refugees” van 8 maart 2022 op de site van The Algemeiner
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Amerikaans Joodse realityster zamelt 35 miljoen dollar in voor Oekraïense vluchtelingen

  1. The altijd argementerende Real Houswife of NY heeft haar hart op de juiste plaats.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.