Syrië zegt dat Israël een luchtaanval uitvoerde nabij Damascus; Iraanse drones boven Israël neergehaald

Syrische media meldden maandagochtend vroeg dat Israël een luchtaanval heeft uitgevoerd in het gebied van Damascus.

Ook in de omgeving zijn explosies gemeld. De staatstelevisie meldde dat de luchtverdedigingssystemen van het land werden geactiveerd als reactie op ‘Israëlische agressie’.

Volgens de Syrische staatsmedia SANA zijn de Syrische luchtverdedigingssystemen geactiveerd tegen een vermeende Israëlische luchtaanval in het gebied van Damascus, waarbij naar verluidt twee mensen zijn omgekomen.

Eind februari meldden Syrische media dat de luchtverdedigingssystemen van het land waren geactiveerd na een Israëlische luchtaanval in het gebied van Damascus. In de omgeving zijn zware explosies gemeld.

Een bron in het Syrische leger zei dat drie soldaten zijn omgekomen bij de luchtaanval en dat er veel eigendommen zijn beschadigd. Hij beweerde dat de Syrische luchtverdedigingssystemen de meeste raketten hebben onderschept.

Een dag eerder vertelde een bron in het Syrische leger aan het officiële persbureau SANA van Syrië dat Israël een luchtaanval heeft uitgevoerd in het gebied van Quneitra. Volgens de bron heeft de luchtaanval schade aangericht en is deze uitgevoerd vanaf de Golanhoogte met grond-grondraketten.

Eerder meldde het Libanese persbureau Elnashra dat de IAF een militaire post in het gebied van Quneitra had aangevallen.

De IDF haalde recent een drone neer van Hamas:

Iraanse drones neergehaald

Het Israëlische leger heeft vorig jaar drie geplande aanvallen van Iran op Israëlische doelen verijdeld, onthulde de IDF zondagavond. Volgens een verklaring van een IDF-woordvoerder zondagavond zouden drie gewapende Iraanse drone-vliegtuigen worden gelanceerd in afzonderlijke aanvallen op Israëlische doelen.

In twee van de gevallen schoten de Israëlische luchtmacht F-35 stealth-jagers het Iraanse drone-vliegtuig neer voordat ze hun doelen bereikten. De derde drone-aanval werd verijdeld door elektronische oorlogsvoering, die erin slaagde het Iraanse vliegtuig uit te schakelen en neer te halen.

De IDF-woordvoerder benadrukte dat de Iraanse vliegtuigen in alle drie de gevallen ver van het Israëlische luchtruim werden neergehaald en dat ze op geen enkel moment een onmiddellijk gevaar vormden voor hun beoogde doelen.

“Het neerschieten van de drone-vliegtuigen werd uitgevoerd in het regionale luchtruim in coördinatie met de buurlanden, en slaagde er zo in het binnendringen van het Israëlische luchtruim te voorkomen”, zei de IDF-woordvoerder.

Bronnen:

  • naar een artikelReport in Syria: Israel carried out air strike in Damascus, air defense systems activated” van 7 maart 2022 en een artikelIDF downed 3 armed Iranian drone aircraft last year” van 6 maart 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • naar een artikelTwo killed in alleged Israeli airstrike targeting Damascus area – Syrian media” van 7 maart 2022 op de site van The Jerusalem Post
  • naar een artikelIsrael’s military intercepted two Iranian drones last year” van 6 maart 2022 op de site van i24News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.