Israël gaat veldhospitaal opzetten in Oekraïne

De Israëliërs en de IDF worden wereldwijd geroemd voor hun deskundigheid in het opzetten van veldhospitalen in oorlogs- en rampgebieden [beeldbron: Times of Israel]


Israël gaat veldhospitaal opzetten in Oekraïne. Het veldhospitaal zal worden bemand door Israëli’s, waaronder een EHBO-kliniek, een verloskamer, een eerstehulpafdeling en meer.

In een poging om de hulp aan de Oekraïense natie te vergroten, zullen de Israëlische ministeries van Buitenlandse Zaken en Volksgezondheid volgende week een medische delegatie naar Oekraïne sturen om daar een veldhospitaal op te zetten.

Het veldhospitaal zal worden geëxploiteerd door Sheba Medical Center, Clalit Health Services en medisch personeel van andere ziekenhuizen. Het veldhospitaal krijgt afdelingen voor kinderen en volwassenen, een spoedeisende hulp, een verloskamer en een EHBO-kliniek. Het zal gebruik maken van geavanceerde telezorgtechnologie.

Planning van een veldhospitaal in Oekraïne

Professor Yitshak Kreiss, directeur-generaal van het Sheba Medical Center, zei: “Dit is onze persoonlijke, professionele en nationale verplichting jegens iedereen, wie hij ook is. We hebben de middelen en het vermogen en we mogen niet aan de zijlijn staan.

Ruth Ralbag, directeur-generaal van Clalit Health Services, zei: “Als onderdeel van de delegatie die samenkomt, die zal vertrekken om vluchtelingen in Oekraïne te behandelen, nam Clalit het op zich om deskundig personeel van het Schneider Children’s Hospital te [sturen] om kinderen te behandelen.” Ze voegde eraan toe dat “extra medische staf aan de delegatie zal worden toegevoegd, afhankelijk van de behoeften ter plaatse.

Minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz (Meretz) zei: “We komen onze morele verplichting na, verhogen de humanitaire hulp en bieden hulp aan de Oekraïense natie.” Hij voegde eraan toe: “We zullen blijven helpen, zoveel als nodig is, om de levens te redden van burgers wiens wereld in één moment werd vernietigd.

Bronnen:

  • naar een artikelIsrael to set up field hospital in Ukraine” van 5 maart 2022 op de site van Israel National News (INN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.