Als Arabieren klagen over Oekraïens-joodse immigratie naar Israël zwijgen ze over Palestijnen

De Israëlische hulporganisatie United Hatzalah helpt Joden Oekraïne te ontvluchten naar Israël

Wanneer westerse Jodenhaters Israël hekelen vanwege zijn Wet op de Terugkeer die Joden als immigranten accepteert, gaat dat meestal gepaard met zoiets als “maar Israël verbiedt Palestijnen die daar honderden generaties hebben gewoond om naar hun huizen terug te keren.

Maar in het Arabisch vermelden de media die verontwaardigd zijn over het potentieel van duizenden Oekraïens-joodse immigranten de Palestijnse kwestie niet. Ze willen gewoon niet dat Joden in het Midden-Oosten wonen, punt uit.

Het essay van Hawra Kobeissi, dat vandaag op meerdere nieuwssites is gepubliceerd, zegt alleen dat Israël probeert te profiteren van wereldcrises om joden aan te moedigen om te immigreren om demografische redenen. 

Een van haar voorbeelden is de enorme inspanning die Israël heeft geleverd om de afgelopen tien jaar slechts enkele tientallen Jemenitische joden te verdrijven, wat de demografische theorie vrijwel weerlegt – dat is nauwelijks een groot rendement op de investering als Israël alleen geïnteresseerd was in het vergroten van zijn bevolking .

Palestine Today heeft een enquête gehouden onder Arabische analisten over de kwestie van de Oekraïense Joodse immigratie, en hoewel de meesten van hen er erg tegen zijn, zegt geen van hen dat Israël Palestijnen zou moeten toestaan ​​burgers te worden zoals de “progressieve” media dat doen. 

Als ze al over Palestijnen spreken, dan gaat het om het percentage Arabieren en Joden in het gebied van het Britse Mandaat Palestina. Twee verschillende groepen mensen, zogenaamd aan dezelfde kant, die om totaal verschillende redenen bezwaar maken tegen Joodse immigratie naar Israël. 

Als je zoiets ziet, kun je er vrij zeker van zijn dat de echte reden achter hun bezwaren niets te maken heeft met wat ze ook hardop zeggen. Ze houden gewoon niet van Joden die in Israël wonen. Ze geven niet om Palestijnen – ze geven om het haten van Joden. 

Bronnen:

  • naar een artikelWhen Arabs complain about potential Ukrainian Jewish immigrants to Israel, they don’t mention Palestinians” van 5 maart 2022 op de site van Elder of Ziyon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.