Rennen voor de verkeerde soort geestelijke gezondheid voor Gaza

Hulporganisate UNRWA organiseert loopwedstrijden voor Gaza

Op 5 maart 2022 zullen er loopwedstrijden plaatsvinden in Brooklyn, NY en Washington, DC om geld in te zamelen voor de geestelijke gezondheid van de kinderen in Gaza. Helaas is de inzamelingsactie bedoeld om mentale en emotionele disfunctie te bevorderen.

De Gaza 5K -race wordt gesponsord door UNRWA, het Palestijns-politieke agentschap dat zich voordoet als een wereldwijde humanitaire organisatie. De inzamelingsactie heeft tot doel $ 350.000 in te zamelen voor:

Uw fondsenwerving kan UNRWA in staat stellen om geestelijke gezondheidsadviseurs in dienst te nemen lokaal gerekruteerd onder de Palestijnse vluchtelingenbevolking. UNRWA-raadgevers bieden psychosociale ondersteuning om tegemoet te komen aan de geestelijke gezondheidsbehoeften van vluchtelingenkinderen en gezinnen in Gaza. De bevolking van Gaza heeft een trauma opgelopen door herhaalde Israëlische militaire aanvallen en de voortdurende blokkade. Counseling biedt kinderen in Gaza een veilige ruimte om hun emoties en angsten te uiten en een manier om waardevolle copingvaardigheden te leren.

Bijna het gehele UNRWA-personeel van 29.000 zijn lokale Palestijnse Arabieren. Door te zeggen dat de raadgevers ‘lokaal worden aangeworven’, wordt de leugen versterkt dat UNRWA wordt gerund door een stel vredelievende Europeanen, en deze raadgevers zijn een dwaling.

Tegenwoordig, terwijl mensen toekijken hoe meer dan een miljoen mensen de oorlog in Oekraïne ontvluchten, evenals de oorlogen in Syrië en Afghanistan, is het beschamend om de verzonnen uitdrukking Palestijnse “vluchtelingenkinderen” te gebruiken. 

Deze kinderen vluchten niet uit een oorlogsgebied. Zij, hun ouders en hun grootouders zijn allemaal in Gaza geboren. Ze wonen naast neven en nichten – velen, die geen vluchtelingen zijn – met dezelfde taal en cultuur. Het feit dat hun overgrootouders een paar jaar zo’n 20 mijl verderop in het huidige Israël hebben gewoond, maakt van hen geen vluchtelingen.

Verder zijn de “herhaalde Israëlische militaire aanvallen en de voortdurende blokkade” een REACTIE op de agressieve doelen en tactieken van de leiders van Gaza. De politiek-terroristische groepering Hamas die Gaza bestuurt, is een genocidale antisemitische groep die zich herhaaldelijk schuldig heeft gemaakt aan misdaden tegen de menselijkheid bij hun aanvallen op Israëlische burgers. De verdraaiing van de UNRWA keert oorzaak en gevolg en dus dader en slachtoffer om.

Palestina onderwijst zijn kinderen in de scholen van de UNRWA

Verder bewijst de leugen eens te meer dat UNRWA geen humanitaire hulporganisatie is die eenvoudigweg gezondheidszorg en onderwijs wil bieden aan de jongeren van Gaza, maar een beschuldigde anti-Israëlische politieke groepering.

De kinderen van Gaza hebben geestelijk verzorgers nodig om met hun samenleving om te gaan die haat jegens joden en vrouwen inboezemt.

Gaza is een van de slechtste plaatsen ter wereld voor ‘eerwraak‘, waarbij familieleden een vrouw in de familie doden die de familie “eer te schande maakt”. Palestijnse rechtbanken geven routinematig toestemming aan familieleden die zich inlaten met de gruwelijke daad.

Denk eens aan de geestelijke gezondheid van een Palestijns kind dat deelneemt aan de moord op zijn zus en wordt gevierd door de gemeenschap.

Hamas organiseert zomerkampen voor kinderen waar ze wordt geleerd om “offers” te brengen in de oorlog tegen Israël. Deze kindsoldaten zijn slechts 10 jaar oud. Een woordvoerder van de terrorist verdedigde de praktijk en zei: 

De Al-Qassam Brigades hebben al meer dan tien jaar de Vanguard of Liberation-kampen georganiseerd, omdat ze van mening zijn dat de jeugd een belangrijke rol speelt en dat ze een verantwoordelijkheid hebben jegens de generatie die alle partijen zijn proberen te verleiden en hun aandacht af te leiden van hun zaak en prioriteiten.

Meisjesscholen in Palestijnse gebieden zijn vernoemd naar Dalal al-Mugrahbi, een terrorist die 37 Israëlische burgers doodde, waaronder een nicht van een Amerikaanse senator en 13 kinderen in de beruchte  Coastal Road Massacre  in 1978.

Zelfs de meer mainstream Fatah-partij houdt zich bezig met kindermishandeling. Officiële Palestijnse TV zendt spots uit van kinderen die oproepen tot de volledige etnische zuivering van Joden.

Denk aan de mentale gezondheid van een Palestijns kind dat gehersenspoeld is dat het doden van Joden een reden is om gevierd te worden.

UNRWA is een schandelijke anti-vredesorganisatie vermomd als een humanitaire organisatie. Als je zaterdag bij de UNRWA 5K-race bent, draag dan een Israëlische vlag om radicale veranderingen in de UNRWA-HAMAS-alliantie te eisen.

Bronnen:

  • naar een artikelRunning For The Wrong Kind Of Mental Health For Gaza” van 4 maart 2022 op de site van First One Through

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.