Arabische pers: ‘VS en Europa hebben Oekraïne onder de bus gegooid’

De Russische beer verslindt Oekraïne terwijl de bijen, die de sancties vertegenwoordigen, geen effect hebben (Al-Quds Al-Arabi, Londen, 28 februari 2022)

In zijn column in het in Londen gevestigde Saoedische dagblad Al-Sharq Al-Awsat, schreef senior journalist Tariq Al-Homayed dat recente gebeurtenissen bewijzen dat de wereld is veranderd en dat er niet langer op de VS en Europa kan worden vertrouwd:

“De wereld is zeker veranderd na de Russische invasie van Oekraïne, in wat de eerste oorlog is die wordt gelanceerd tegen een democratisch land in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog. De wereldwijde allianties zullen ook veranderen: degenen op wie gisteren kon worden vertrouwd, zijn niet langer te vertrouwen vandaag, en de vijand van gisteren kan nu een bondgenoot worden.

“Onze generatie en de volgende zullen een duidelijke waarheid onder ogen moeten zien, namelijk dat er niet langer op de VS en Europa kan worden gerekend, zoals blijkt uit gedenkwaardige [recente] gebeurtenissen, van Afghanistan tot Oekraïne. De wereld zal nooit de beelden van de Afghanen die van de zijkanten van de Amerikaanse vliegtuigen vallen terwijl ze opstegen, noch zal het vergeten dat de Oekraïense president 27 landen smeekte om toe te staan dat zijn land toe te treden tot de NAVO, maar ze negeerden hem, en dat hij nu niemand kan vinden die hem bijstaat tegen de Russische invasie.

Het Westen offert Oekraïne op in een poging om de Russische beer van zich af te houden

“Wat zeker is, is dat de VS en Europa Oekraïne in gevaar hebben gebracht en het hebben gebruikt om de Russische beer te provoceren… totdat de Russen het land binnenvielen. En nu zegt president Biden: ‘We zullen geen troepen naar Oekraïne sturen‘ de president van Duitsland zegt: ‘Ik vraag Poetin om de oorlog te stoppen!‘ en de Britse minister van Strijdkrachten zei tegen het Parlement: We moeten allemaal in dit Huis duidelijk zijn dat Britse en NAVO-troepen geen actieve rol in Oekraïne‘…

“De VS en Europa zijn vastbesloten Rusland te straffen, maar zonder de oliehandel te schaden en zonder de oorlog met geweld te stoppen. Bovendien is er een verhit geschil in Europa over het gebruik van SWIFT-sancties tegen Rusland, hoewel de EU eerder zwaaide met deze dreiging, toen het Westen deze crisis buiten proportie opblaast.

“Ik zeg dit niet als een standpunt, maar als een politieke beoordeling. Het gaat er hier niet om partij te kiezen, maar om op te merken dat de wereld is veranderd en een nieuwe Koude Oorlog en een open conflict is binnengegaan, terwijl de westerse leiders zwak blijken. We worden geconfronteerd met een echte oorlog maar zonder echte staatslieden …

“De wereld is veranderd, en wie dit niet begrijpt, bedriegt zichzelf. De Russische invasie van Oekraïne zal gevolgen hebben voor allianties over de hele wereld. Tot nu toe heeft degene die voordelen hiervan geniet is China, en de verliezers, vanuit strategisch oogpunt, zijn de VS en Europa, omdat de westerse staatslieden alleen geïnteresseerd zijn in het winnen van verkiezingen, ongeacht de enorme schade die is toegebracht aan de wereldwijde reputatie van hun land.

“De wereld is veranderd, en de les is dat degene die voor zijn eigen zaken en zijn nationale belangen zorgt en zich verstandig gedraagt, degene is die profiteert… In deze nieuwe wereld is de duidelijke boodschap dat je op niemand kunt vertrouwen…”

VS gebruiken Oekraïne om de Russische beer te provoceren (Al-Arabi Al-Jadid, Londen, 25 februari 2022)

Bronnen:

 • naar een artikelArab Press Articles Slam U.S., Europe: They Have Left Ukraine Alone In The Fray; This Proves We Cannot Trust U.S. To Help Us Confront Iran” van 3 maart 2022 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Een gedachte over “Arabische pers: ‘VS en Europa hebben Oekraïne onder de bus gegooid’

 1. Mee eens!

  De totale hypocresie van al deze landen blijk nog maar eens hoe deze “vijanden” eensgezind in Wenen rond de tafel zitten om een tot 0 gereduceerde “deal” met Iran te sluiten.

  Het gaat deze Westerse Gutmenschen niet om Oekraine, maar om energie & economie.

  Nu Iran weer bij de ‘goeden der aarde’ hoort, is de energie voorziening voor Europa gegarandeerd.

  Net zoals gisteren Tsechoslovakije, vandaag Oekraine word morgen Israel onder de bus gegooid.

  Alleen is Israel géén Tsechoslovakije of Oekraine!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.