Oekraïne’s obscene en cynische uitbuiting van Babi Yar (Caroline Glick)

Leden van het Azov Bataljon, de neo-Nazi militie in Oekraïne

Woensdagavond meldde de Israëlische journalist Ron Ben-Yishai vanuit Kiev dat de herdenkingsplaats bij Babi Yar ongedeerd is. 

Voor een volledige nieuwscyclus dinsdag, heeft de Oekraïense leiding van president Volodymyr Zelenskyyy een rapport aangehaald van een vermeende Russische bombardement op de plaats waar Oekraïense en nazi-troepen in september 1941 in twee dagen 33.000 Joden hebben afgeslacht als een middel om Rusland te demoniseren. 

Ze gebruikten de vermeende Russische bombardementen ook om Oekraïne’s record van massale samenwerking met de nazi’s bij de genocide op het Oekraïense jodendom tijdens de Holocaust te vergoelijken.

Oekraïne’s obscene en cynische uitbuiting van Babi Yar en de Russische bombardementen die niet hebben plaatsgevonden, moeten voor Israël een les zijn dat er veel meer grijs is dan zwart of wit in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Aangezien de westerse en Israëlische media uitgebreide berichtgeving hebben gegeven over de zwartheid van de Russische invasie van Oekraïne, is het logisch om de twijfel te overwegen van de claim van Oekraïne op de schoorsteenmantel van de liberale democratie.

De Russische president Vladimir Poetin en zijn assistenten hebben overdreven verklaringen afgelegd waarin ze Oekraïne ervan beschuldigen een nazi-staat te zijn. Maar alleen omdat de beschuldigingen wilde overdrijvingen zijn, wil nog niet zeggen dat ze ongegrond zijn. Er zijn veel nazi’s in Oekraïne.

Zeker, de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy is joods. Maar zoals de Duitse Die Welt in 2020 meldde, dankt Zelenskyy zijn verkiezing aan de steun die hij kreeg van de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken van Oekraïne, Arsten Avakov. 

Avakov, die tot juli vorig jaar onder Zelenskyy diende, is de machtigste beschermheer van de Oekraïense nazi’s sinds de Maidan-revolutie in februari 2014.

De Maidan-revolutie, die de pro-Russische president van Oekraïne, Viktor Janoekovitsj, ten val bracht, wordt algemeen beschouwd als een liberale revolutie. Maar de waarheid is ingewikkelder. De Maidan-revolutie zou niet zijn geslaagd zonder de steun van de neonazistische militie van het Azov-bataljon.

Avakov, die in 2014 aan zijn zeven-en-een-half-jarige ambtstermijn als minister van Binnenlandse Zaken begon, integreerde het Azov-bataljon in de Oekraïense Nationale Garde. Avakov maakte Vadym Troyan, een van de hoofden van het Azov-bataljon, zijn plaatsvervanger.

Hoewel Avakovs opvolger Denys Monastryrsky lid is van de partij van Zelensky, wordt hij algemeen beschouwd als Avakovs man. Op zijn minst heeft Monastryrsky geen aanstalten gemaakt om Azov-nazi’s te zuiveren van de Nationale Garde van Oekraïne. Mediaberichten van de afgelopen week hebben laten zien dat ze een belangrijke rol spelen in de gevechten in Marioepol en Charkov.

Azov Bataljon van Oekraïne

Oekraïne is niet de enige veronderstelde goede man die lijdt aan morele beperkingen. Er zijn ook westerse aanhangers. En de reactie van het Westen op de Russische invasie van Oekraïne zou Israël in het bijzonder veel meer zorgen moeten baren dan de Oekraïense nazi’s of de Russische invasietroepen.

Het eerste aspect van het gedrag van het Westen dat aandacht verdient, is zijn rol bij het aanwakkeren van de Russische invasie. Hoewel Poetin duidelijk de persoon is die het meest verantwoordelijk is voor de Russische invasie, zijn de Amerikaanse president Joe Biden, de Duitse bondskanselier Olaf Sholz en Sholz’ voorganger Angela Merkel ook schuldig aan het besluit van Poetin om de trekker over te halen en binnen te vallen.

Anderhalve maand geleden gaf Biden in feite het groene licht aan Poetin om Oekraïne binnen te vallen, toen hij op een persconferentie zei dat de NAVO niet zou weten hoe te reageren als Rusland een “kleine inval” zou doen in Oekraïne.

Wat Duitsland betreft, zowel onder Scholz als Merkel, is Duitsland Ruslands meest standvastige apologeet geweest. Duitsland nam een ​​hypocriet, ecologisch krankzinnig energiebeleid aan dat Duitsland en een groot deel van Europa afhankelijk maakte van Rusland voor hun gas en olie, en vrijwel een einde maakte aan de binnenlandse Duitse productie van schone kernenergie.

Zeker, in de weken voorafgaand aan de Russische invasie hebben Biden en zijn adviseurs hun retoriek tegen Rusland opgevoerd. Maar hun uitspraken waren zo hysterisch dat het moeilijk was ze serieus te nemen. 

De schrilheid van hun waarschuwingen dat er een Russische invasie op handen was, dwong Zelenskyy hen herhaaldelijk te zeggen dat ze moesten kalmeren. Hun dreigementen met sancties waren vaag en leken nauwelijks doorgelicht. En inderdaad, de aanvankelijke sancties die Biden aankondigde nadat Rusland was binnengevallen, waren fundamenteel niet ernstig.

Maar plotseling, in de afgelopen week, veranderde de situatie volkomen.

In de annalen van de moderne oorlogsvoering is er geen precedent voor de financiële campagne die westerse landen tegen Rusland zijn begonnen. De sancties die de VS, Canada, Australië, Japan en de Europese staten instellen, zijn zo hard dat, ondanks het feit dat Rusland een grotendeels zelfvoorzienende, zeer diverse economie heeft ontwikkeld en een enorme reserve aan vreemde valuta heeft opgebouwd, alle Russen hun beet voelen. 

De roebel verloor in dagen 30% van zijn waarde. De beslissing van technologiegiganten Google en Apple om het gebruik van hun betalingssystemen in Rusland te blokkeren, de verdrijving van de grootste banken van Rusland uit het SWIFT-systeem en andere maatregelen hebben alle Russische burgers in aanzienlijke financiële problemen gestort.

Wat verklaart de whiplash-inducerende verschuiving in de positie van het Westen? Hoe kwam het dat de ene dag de Duitsers en Amerikanen op zijn best een geel licht gaven aan een Russische invasie, en de volgende dag financiële maatregelen namen om het Russische volk op de knieën te krijgen en Poetin uit de macht te dwingen?

Het is niet de moraliteit die op hun knoppen drukt. Als Biden en zijn partners zich het meest zorgen zouden maken over moraliteit, zouden ze de gasleidingen en olietransporten uit Rusland niet houden en zo de oorlog van Poetin financieren. Dus ook zouden ze het Russische volk niet verarmen om Poetin ten val te brengen in dienst van het moreel gecompromitteerde Oekraïne, terwijl ze Rusland de voorwaarden zouden laten dicteren van de nucleaire onderhandelingen met Iran in Wenen.

En inderdaad, het is in de voortdurende samenspanning van het Westen met Rusland in Wenen, dat de bewering dat de sancties die de VS en hun bondgenoten aan Rusland opleggen, gebaseerd zijn op moraliteit, uiteenvalt.

Woensdag publiceerde Gabriel Noronha, voormalig ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken en sanctiedeskundige voor Iran, een lange post op Twitter waarin hij de details rapporteerde van de nucleaire deal die de VS volgende week in Wenen met Iran zal sluiten. 

Noronha heeft zijn rapport ingeleverd bij loopbaanfunctionarissen van de Nationale Veiligheidsraad, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Europese Unie, die hem de inhoud van de vrijwel voltooide overeenkomst hebben bekendgemaakt in de hoop het Congres ertoe te brengen Biden ervan te weerhouden verder te gaan voordat het te veel is. laat.

Noronha’s bronnen beschreven een totale ineenstorting van alle posities van de V.S., vol van de bereidheid om alle sancties tegen Iraanse terreurmeesters op te heffen. Bidens gezant Robert Malley heeft naar verluidt ingestemd met het verwijderen van de Iraanse Revolutionaire Garde van de lijst van buitenlandse terreurgroepen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij heeft ook ingestemd met het verwijderen van verspreiders van massavernietigingswapens, en de Iraanse instellingen die terrorisme, massavernietigingswapens, repressie, massamoord, marteling en andere misdaden financieren en uitvoeren.

De sanctieverlichting die Biden toestaat, zal Iran een contante injectie van meer dan $ 90 miljard opleveren onmiddellijk nadat de deal is gesloten en een extra $ 50 miljard per jaar via olie- en gasinkomsten. De deal zal de Iraniërs natuurlijk ook Amerikaanse en VN-legitimiteit verschaffen als ze de nucleaire finishlijn overschrijden en binnen twee en een half jaar beginnen met het produceren van kernkoppen.

Een sanctieregime tegen Iran dat maar een fractie van de pijn veroorzaakt die de financiële oorlog van het Westen tegen Rusland veroorzaakt, zou het regime ten val brengen en het lankmoedige Iraanse volk op korte termijn bevrijden. Het zou de grootste en gevaarlijkste kracht van instabiliteit, terreur, oorlog en nucleaire proliferatie in het Midden-Oosten verwijderen. 

Echter, in plaats van dit te doen, is Biden geobsedeerd door het bereiken van een nucleaire deal met de mullahs, ongeacht de bepalingen ervan sinds het moment dat hij werd beëdigd. De Europeanen van hun kant hebben een 20-jarige campagne gevoerd om Iran en zijn nucleaire programma uit Israël en de VS.

Moraal is niet het enige dat ontbreekt aan de ongekende inspanningen van het Westen om de Russische economie te breken. Strategische grondgedachte is ook moeilijk te onderscheiden.

Strategie begint met aardrijkskunde. Oekraïne ligt tussen Rusland en de EU/NAVO. Vanuit strategisch perspectief zijn er slechts twee mogelijke lotgevallen voor een natie die pal in het midden van twee concurrerende machten ligt. Het kan ofwel neutraal zijn in de strijd tussen hen of het kan een satellietstaat van één kamp worden. 

Neutraliteit zorgt voor stabiliteit. Tenzij beide mogendheden het erover eens zijn dat de grensstaat zich bij een van de kampen kan aansluiten, zal het koppelen van een grensstaat aan een van de concurrerende mogendheden instabiliteit veroorzaken en de kans op oorlog vergroten.

Rusland was bereid om de mogelijkheid van Oekraïne als neutrale staat te accepteren, maar de afgelopen 15 jaar heeft Poetin herhaaldelijk gezegd dat hij het vooruitzicht van toetreding van Oekraïne tot de NAVO of de EU als een casus belli beschouwde. Het Minsk Protocol uit 2014, dat Oekraïne accepteerde en het Westen steunde, maakte de weg vrij voor Oekraïne om een ​​neutrale staat te worden. 

Als de VS en hun bondgenoten strategisch hadden gehandeld, zouden ze er bij Zelenskyy op hebben aangedrongen het Minsk-protocol uit te voeren, dat de pro-Russische provincies in Oost-Oekraïne autonomie verschafte. In plaats daarvan, toen Poetin tienduizenden Russische troepen naar de Oekraïense grens stuurde, gaf Biden naar verluidt Zelenskyy de indruk dat het Oekraïense lidmaatschap van de NAVO op elk moment zou kunnen plaatsvinden. En nu juicht de EU het verzoek van Zelenskyy om EU-lidmaatschap toe,

Kijkend naar de deugdzaamheidsverklaringen van westerse leiders sinds Rusland Oekraïne is binnengevallen, is de onmiskenbare indruk dat wat we zien niet op moraliteit gebaseerde of strategische beleidsvorming is. We zijn getuige van hoe een kudde het beleid maakt. Kuddebeleidsvorming houdt in dat alle partijen hetzelfde beleid omarmen, omdat iedereen hetzelfde beleid omarmt. 

In de huidige context is iedereen het erover eens dat Oekraïne een toonbeeld van liberale democratie is, omdat iedereen het erover eens is dat Oekraïne een toonbeeld van liberale democratie is. Iedereen is het erover eens dat Poetin slecht en gek is en uit de macht moet worden verdreven, omdat iedereen het erover eens is dat Poetin slecht en gek is en uit de macht moet worden verdreven.

De omarming door het Westen van het kuddebeleid tegen Rusland is een strategische bedreiging voor Israël.

Zeker, Israël is Rusland niet. En de Palestijnen en Iran zijn Oekraïne niet. Hoewel er sterke argumenten zijn tegen Rusland en voor Oekraïne, is er geen strategische grondgedachte of morele rechtvaardiging voor de vijandigheid die de EU en progressief links in de VS jegens Israël aan de dag leggen. Er is geen strategische grondgedachte of morele rechtvaardiging voor hun steun aan de Palestijnen of aan het Iraanse regime, die beiden Israëls vernietiging beloven.

Er is een antisemitische verklaring voor de standpunten van het Westen. En er is een beleids-per-kudde verklaring voor hun standpunten. Als de financiële totale oorlog van het Westen tegen Rusland slaagt, is het een uitgemaakte zaak dat deze snel zal worden aangenomen als een standaardprocedure. 

Er zijn veel leiders in de westerse kudde die het graag op Israël uitproberen. Als gevolg daarvan moet Israël bezorgd zijn dat de volgende keer dat zijn vijanden een oorlog tegen het land beginnen, die stemmen in de kudde zullen verheffen om te roepen om hun nieuwe wapen tegen de Joodse staat te gebruiken.

Bronnen:

  • naar een artikel van Caroline B. Glick “Russia, the virtue-signaling West, and Israel” van 4 maart 2022 op de site van Israel Hayom

Een gedachte over “Oekraïne’s obscene en cynische uitbuiting van Babi Yar (Caroline Glick)

  1. De hypocresie & het eigenbelang van het Westen zijn duidelijk & stuitend.

    7 Russische banken worden uit het SWIFT systeem gegooid, maar niet die de Westerse gas import zouden kunnen verstoren, zodat de geldstroom blijft draaien.

    De volgende oorlog/catastrophe (met Iran) is al in de maak, door het debiele, arrogante en egoistische gedrag van Westerse leiders die hun moraal (als ze die al hadden) bewust in de vuilbak hebben gesmeten.

    Oekraine & Israel worden door hen (met véél mooie verklaringen & lege woorden) onder de bus gesmeten zoals ooit Szechoslovakije.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.