EU parlementsleden halen uit naar leerplan van de PA: opruien tot Jodenhaat en terroristen opkweken

Een kaart van het Midden-Oosten van de door de PA uitgegeven leerboek ‘Geography and History of Palestine, Grade 10.’ (15-16 jarigen) Op de kaart werd Israël vervangen door ‘Palestina’

Parlementsleden van de Europese Unie dringen er bij de Europese Commissie op aan om te overwegen de financiering van de Palestijnse Autoriteit (PA) te verminderen als ze blijft weigeren haar K-12-curriculum te zuiveren van materialen die “schoolkinderen ertoe aanzetten joden te haten en terroristen na te streven”.

32 leden van het Europees Parlement schreven  dinsdag in een brief aan de voorzitter van de commissie:

“Deze situatie is gewoon onaanvaardbaar, temeer daar de EU de salarissen van de schoolleraren betaalt met behulp van dit hatelijke materiaal. Dit is een flagrante schending van de meest fundamentele EU-waarden en is in tegenspraak met ons gemeenschappelijke doel om te werken aan vrede en de oprichting van een democratische Palestijnse staat.

“Hoewel we de EU-financiering voor de PA van harte steunen, mag het geld van de EU-belastingbetaler nooit worden misbruikt voor ophitsing. We dringen er bij u op aan om de mogelijkheid van een vermindering van de financiering op te nemen in het geval dat de PA blijft weigeren de nodige wijzigingen in de leerboeken aan te brengen.”

De Europese Commissie heeft jarenlang een “zero tolerance”-beleid voor antisemitisme afgekondigd, merkten de ondertekenaars op, maar verzuimde de PA verantwoordelijk te houden voor het niet uitgeven van nieuwe leerboeken op basis van de normen van de Organisatie van de Verenigde Naties voor onderwijs, wetenschap en cultuur (UNESCO). ).

De EU blijft de grootste weldoener van de PA, die de donorfinanciering sinds 2008 aanzienlijk heeft zien afnemen, volgens een rapport van de Wereldbank van november.

Gaza, 28 juni 2021. De Al Quds Brigades van de sjiitische terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) houden naar jaarlijkse gewoonte hun ‘zomerkampen’ voor 15-16 jarigen in de Gazastrook om een nieuwe generatie van Jodendoders op te leiden in de strijd om de vernietiging van de Joodse staat Israël.

De Israëlische onderwijswaakhond IMPACT-se heeft in januari een rapport uitgebracht waarin voorbeelden van antisemitisme in het curriculum van de PA voor het schooljaar 2021-2022 worden belicht, inclusief studiekaarten voor 11e klassers die Joden ervan beschuldigen “de controle te hebben over wereldwijde gebeurtenissen door financiële macht” en gebruik te maken van “Zionistische invloed” om oorlogen tussen grootmachten te veroorzaken.

Marcus Sheff, de CEO van IMPACT-se, zei woensdag dat de parlementsleden die de Europese Commissie hebben geschreven “boos en gefrustreerd” zijn:

“Na het aannemen van wetgeving die de Palestijnse leerboeken veroordeelde en nadat de Europese Unie een toezegging had gedaan om de haat te verwijderen, was de Palestijnse Autoriteit duidelijk van plan om Brussel te misleiden door simpelweg de oude boeken voor het nieuwe jaar te herdrukken. De EU was zich hier totaal niet van bewust en van de tienduizend pagina’s met nieuw, hatelijk lesmateriaal dat de PA op hun dubbeltje produceerde. De wetgevers hebben goede redenen om verontwaardigd te zijn.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Dion J. Pierre “EU Lawmakers Slam Palestinian Curriculum for Inciting Students to ‘Hate Jews, Emulate Terrorists’” van 3 maart 2022 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.