Gantz kondigt meer humanitaire hulp aan voor Gaza; meer ‘Palestijnen’ mogen in Israël gaan werken

De Israëlische minister van Defensie Benny Gantz bezocht op 7 december 2021 de pas voltooide ondergrondse barrière langs de grens van de Gazastrook in Erez, Zuid-Israël [beeldbron: Reuters/Ammar Awad]

Minister van Defensie Benny Gantz bezocht vandaag dinsdag de Gaza-divisie samen met stafchef Aviv Kochavi.

Minister Gantz werd vergezeld van commandant van het Zuidelijk Commando Maj. Gen. Eliezer Toledano, Coördinator van Regeringsoperaties in de Bezette Gebieden Maj. Gen. Ghassan Alian, hoofd van de Transit Authority Erez Sidon en de commandant van de Gaza-divisie, brigadegeneraal Nimrod Aloni.

Tijdens de rondleiding kreeg de minister van Defensie een overzicht van de grensovergang van Erez, een rondleiding door het hekwerkgebied en de Karni grenspost en hield hij een situatieanalyse.

Minister van Defensie Gantz zei aan het einde van het bezoek:

“Sinds operatie Guardian of the Walls hebben we een nieuwe afschrikkingsvergelijking gecreëerd, bouwen we de strijdmacht op en maken we operationele plannen, en we creëren een civiele vergelijking – rechtstreeks met de inwoners van Gaza. We zijn van plan ons humanitair beleid uit te breiden, inclusief een onmiddellijke toename van het aantal arbeiders dat naar Israël komt. Als we, naast het handhaven van de vrede, ook het pad van de terugkeer van Israëlische gevangenen en vermiste personen bevorderen, zullen we in staat zijn dit beleid uit te breiden en de Gazastrook te ontwikkelen. Helaas zijn de inwoners van Gaza gevangenen van Hamas-leiders die hen beroven van een beter levensonderhoud en een betere toekomst voor hun kinderen. De leiders van Hamas en de inwoners van Gaza zullen ook degenen zijn die de verantwoordelijkheid dragen, als de vrede in Gaza of elders wordt verstoord.”

Bronnen:

  • naar een artikelGantz announces more relief for Gaza” van 3 maart 2022 op de site van Israel National News (INN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.