‘Palestina’ negeert Oekraïne in VN Mensenrechtenraad en fixeert zich op demoniseren van Israël

De Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken Riyad Maliki aan het woord in de VN-Mensenrechtenraad

De VN-Mensenrechtenraad opende vandaag zijn 49e zitting in Genève, waar werd besloten een spoeddebat over Oekraïne te houden. 

Veel hooggeplaatste nationale functionarissen hebben gesproken, net zoals dat altijd het geval is. De meesten spraken over hun bezorgdheid over Oekraïne. 

Velen spraken over Covid-19-uitdagingen voor de mensenrechten (waaronder Spanje, Thailand, Moldavië) of zorgen over een nucleaire oorlog (Marshalleilanden), of andere mensenrechtenkwesties die de hele planeet aangaan.

Echter één enkeling negeerde al het andere dat in de wereld gebeurde en bleef bij zijn enige thema: Israël is slecht en de wereld behandelt Israël te goed.

Hier is de VN-samenvatting van de toespraak van de Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken Riyad Maliki:

“Riyad Maliki, minister van Buitenlandse Zaken van de staat Palestina, zei dat de internationale gemeenschap elk jaar bijeenkwam om internationale mensenrechten en internationale mensenrechtenwetgeving te bespreken. Maar de realiteit voor miljoenen slachtoffers van grove mensenrechtenschendingen bleef verslechteren, het recht op gerechtigheid bleef genegeerd worden en de cultuur van straffeloosheid heerste. De reden hierachter was dubbele moraal. De eerbiediging van de internationale mensenrechten en het internationaal humanitair recht moet universeel worden gewaarborgd. Deze zaal was getuige geweest van buitensporige verklaringen ter rechtvaardiging van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid, waarvan vele tegen het Palestijnse volk waren begaan. Het Palestijnse volk had hier onder geleden, terwijl de Israëlische regering een speciale behandeling kreeg, waardoor het straffeloos misdaden kan plegen. Honderden Palestijnse families leefden onder de ondraaglijke dreiging van onteigening. Israëlische kolonisten genoten wettelijke bescherming, terwijl het Palestijnse volk werd gestraft omdat het zichzelf beschermde. Israël bleef uitbreiden en alle Palestijnen hun grondrechten ontnemen. Sommige staten beloonden Israël met een speciale status: alleen dubbele normen en uitzonderlijkheid zouden deze omgekeerde realiteit kunnen verklaren.

“Staten die het internationaal recht respecteerden, hadden niets te verbergen; ze hebben geen functionarissen van de Verenigde Naties uitgesloten, noch mensenrechtenverdedigers verboden. Toen ze dat deden, kregen ze terechte internationale afkeuring, en toch verbood Israël internationale onderzoekers en kwam ermee weg, omdat het geen bewijs van zijn misdaden wilde en kon rekenen op een speciale behandeling door de internationale gemeenschap. Palestina riep het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten op om de database bij te werken van bedrijven die betrokken zijn bij illegale activiteiten in Palestina. Exceptionalism werd ook toegepast door sommige lidstaten die bleven werken tegen punt zeven op de agenda van de Mensenrechtenraad.

Jij begrijpt dat? Geen enkel ander land heeft een specifiek permanent punt op de agenda van de HRC. Geen enkel ander land heeft een database die is bedoeld om bedrijven aan te vallen die op zijn grondgebied werken. Maar Maliki zegt dat de dubbele moraal wordt gepraktiseerd door degenen die bezwaar maken tegen deze dubbele moraal die de UNHRC toepast op Israël!

Vanaf dit moment is er alleen stilte van de Palestijnse Autoriteit over de crisis in Oekraïne. Zelfs geen uiting van bezorgdheid over het verlies van burgerslachtoffers, of een oproep tot een staakt-het-vuren of onderhandelingen. Geen woord. 

Omdat de “Staat Palestina” maar één doel heeft om te bestaan: het bestaansrecht van de Joodse staat ontkennen. Er is weinig interesse in het opbouwen van een functionerende samenleving, er is geen interesse in het helpen van Palestijnen om een ​​waardig leven te leiden, er is geen tolerantie voor iemand die erop wijst dat ze worden geleid door een splitsing tussen twee dictators die niet eens Palestijnse eenheid willen zien. 

Alles is een afleiding van het enige doel van de Palestijnse Autoriteit/PLO/”Staat Palestina:” het gebruiken van alle politieke macht die het verkrijgt om tegen Israël te gebruiken. Voor hen is de UNHRC geen menselijk lichaam en is de VN geen internationale organisatie en zijn internationale akkoorden niet bedoeld om te worden nageleefd. 

Voor hen zijn het allemaal gewoon instrumenten om Israël diplomatiek aan te vallen, en als ze voor iets anders worden gebruikt, ergeren de Palestijnen zich eraan dat ze niet in het middelpunt van de belangstelling staan. Je kunt Maliki’s hele toespraak hier lezen. 

Vergelijk de universele boodschappen van de andere toespraken met de Palestijnse focus op het demoniseren van de enige Joodse staat. Maliki informeert de UNHRC over de uiterst belangrijke mensenrechtenschending dat “kolonisten het Al-Aqsa-moskeecomplex overvallen en religieuze gevoelens opwekken”, wat betekent dat hij de Mensenrechtenraad vertelt dat Joden geen mensenrechten, geen gelijke rechten, helemaal geen rechten zouden moeten hebben. En niemand zegt een woord.

Deze toespraak is slechts een van de honderden voorbeelden die bewijzen dat de Palestijnse entiteit het meest egocentrische, kwaadaardige lid van de internationale gemeenschap is. 

Bronnen:

  • naar een artikel“Palestine” ignores Ukraine at the UNHRC, and (as always) is fixated on demonizing Israel” van 28 februari 2022 op de site van Elder of Ziyon
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.