De herziening van Palestijns antisemitisch leermateriaal die er nooit gekomen is 

In juni 2021, na jaren van onderwijzen, overtuigen, het presenteren van de harde feiten en het voorkomen van witwassen, bracht de Europese Unie haar rapport uit over leerboeken van de Palestijnse Autoriteit (PA).

De EU constateerde onvermijdelijk dat dit Palestijnse onderwijsmateriaal antisemitisme doceert, aanzet tot geweld, terreur verheerlijkt en alle eerdere verwijzingen naar vredesonderhandelingen heeft verwijderd.

Hoewel het rapport maandenlang bij de EU-commissie werd opgehouden voordat het uiteindelijk werd vrijgegeven, voelden de ambtenaren zich vrij om te spreken – en met behoorlijk wat intensiteit.

Maciej Popowski, wiens directoraat opdracht gaf tot de studie en toezicht houdt op alle hulp aan de Palestijnse onderwijssector, zei: “Het is heel duidelijk dat de studie het bestaan ​​van zeer problematische inhoud aan het licht brengt die een ernstige zorg blijft.”

Hij voegde eraan toe dat de EU “niet zal loslaten totdat we verandering zien gebeuren en we de verzekering krijgen dat er geen twijfelachtige inhoud in boeken in gebruik is.”

Fernando Gentilini, de hoogste diplomaat uit het Midden-Oosten bij de EU, verklaarde dat “men conclusies zou moeten trekken” als de PA geen actie onderneemt.

Een andere topdirecteur van de EU, Henrike Trautman, zei: “veranderingen in het curriculum zijn essentieel.” En EU-commissaris Oliver Varhelyi, die toezicht houdt op alle hulp aan de Palestijnse onderwijssector, schreef dat elk “ongepast gebruik van EU-financiering” zal betekenen dat PA-fondsen kunnen worden weggenomen.

Tegen september 2021 kwam de PA – eindelijk geconfronteerd met het vooruitzicht de financiering van haar grootste donor te verliezen – met de Europese Commissie een “routekaart” overeen. Dit had het moment moeten zijn waarop haat, antisemitisme en aanzetten tot geweld eindelijk uit het Palestijnse leerplan werden gehaald en vervangen door vredeseducatie.

Dat is wat de EU had gehoopt dat zou gebeuren. Maar, voorspelbaar, gebeurde dat niet.

Het Institute for Monitoring Peace and Tolerance in School Education (IMPACT-se) analyseerde het Palestijnse leerplan 2021-2022 en vond geen positieve veranderingen.

Eigenlijk waren er helemaal geen veranderingen.

De Palestijnse Autoriteit had simpelweg alle leerboeken van 2020 meegenomen, de datumstempel vervangen door 2021 en duizenden exemplaren herdrukt. Dit werd gedaan zonder de Europese Unie te informeren, waardoor de routekaart in de wind werd geslagen. De Europese Commissie wist niet eens dat dit was gebeurd totdat IMPACT-se haar haar rapport presenteerde.

Maar dit was nog maar het begin. Zelfs toen de PA instemde met een routekaart voor het veranderen van leerboeken met de EU, schreef het ministerie van Onderwijs duizenden pagina’s met nieuw materiaal – studiekaarten – die ongeveer even groot waren als alle leerboeken in het leerplan. Het materiaal bevatte op sommige plaatsen een inhoud die nog erger was dan de huidige Palestijnse leerboeken, met een groter aantal lessen die direct aanzetten tot geweld en openlijk antisemitisme propageren.

Deze studiekaarten bevatten aanvullende rechtvaardigingen voor geweld die niet in de leerboeken voorkomen, en antisemitische beschrijvingen van joden als sluw, verraderlijk en vijandig. De studenten wordt geleerd dat Joden mondiale gebeurtenissen beheersen door financiële macht, manipulatief gedrag en het aanmoedigen van anderen om in oorlogen te vechten. Studenten worden direct aangezet tot geweld en krijgen de opdracht om de jihad te plegen tegen Israëli’s, en sterven als “martelaren” bij de bevrijding van de Al-Aqsa-moskee.

Israël wordt gedemoniseerd; het wordt letterlijk beschreven als satanisch. Een van de regels van de jihad die in de teksten zijn opgenomen, legt uit dat degenen die als martelaren sterven terwijl ze ongelovigen doden – christenen, joden en polytheïsten – Gods genade zullen ontvangen en enorm worden beloond. In feite wordt jihad voor de bevrijding van Palestina beschreven als een “privéverplichting voor elke moslim”, en studenten worden aangemoedigd om zichzelf op te offeren voor hun vaderland en “het met bloed te verlossen”.

De EU had niet verbaasd moeten zijn.

PA-premier Shtayyeh maakte tijdens een vergadering van het PA-kabinet in september 2021 duidelijk dat er geen wijzigingen in de leerboeken zouden zijn. Hij zei: “alles wat in de leerboeken wordt genoemd, is een nauwkeurige en eerlijke beschrijving van het lijden dat onze mensen al meer dan zeven decennia hebben doorgemaakt.

Het is deze compromisloze afwijzing van elk plan om Palestijnse kinderen enige hoop te bieden op een onderwijs dat bevorderlijk is voor vrede en tolerantie – en de totale onwil om eindelijk de leer van haat overboord te gooien – die de Europese Commissie nu moet verwerken en aanpakken.

Bronnen:

  • naar een artikel van Marcus Scheff “The Palestinian Textbook Revision That Never Was” van 22 februari 2022 op de site van The Algemeiner
  • een artikel op deze blogEU-parlement is ‘unaniem’ in het aan de kaak stellen van antisemitische inhoud in leerboeken van de Palestijnse Autoriteit” van 4 september 2021 en een artikelTop EU-functionaris hekelt ophitsing, racisme in leerboeken Palestijnse Autoriteit, eist veranderingen” van 10 september 2021

2 gedachtes over “De herziening van Palestijns antisemitisch leermateriaal die er nooit gekomen is 

  1. De EU zal niet stoppen voordat….blablabla.

    Je zou bijna medelijden krijgen met die totaal gehersenspoelde palestijnen die generatie na generatie in hun eigen bubbel van haat blijven ronddraaien……gevoed door een synische EU die in hen de perfecte frontsoldaat ziet in hun strijd tegen de Jood Israel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.