Hoe Biden het kwaad in zowel Rusland als Iran heeft versterkt

Genève, 16 juni 2021. De ontmoeting tussen Vladimir Poetin en Joe Biden draaide uit op een complete diplomatie afgang voor de Amerikaanse president. Poetin ging met de prijzen lopen…

Het contrast kan nauwelijks groter zijn. De Amerikaanse strategie om de agressie van de Russische president Vladimir Poetin tegen Oekraïne af te schrikken, is het opleggen van sancties. Maar haar strategie om agressie door het Iraanse regime af te schrikken, is het opheffen van sancties.

Dit is niet alleen tegenstrijdig, maar in termen van effectiviteit is het juist de verkeerde kant op. Sancties waren zinloos toen Poetins aanval op Oekraïne al aan de gang was, zoals de president, Volodymyr Zelenskyy, zo bitter opmerkte.

Maar sancties verzwakten het Iraanse regime terwijl het rende naar het bereiken van een doorbraakcapaciteit voor kernwapens. Sancties waren bedoeld om het Iraanse volk aan te moedigen in opstand te komen en het regime omver te werpen, de beste kans om een ​​nucleair bewapend Iran te vermijden als er geen oorlog is.

Nu heeft de regering van de Amerikaanse president Joe Biden naar verluidt een akkoord bereikt dat nog erger is dan het rampzalige nucleaire akkoord van 2015, dat binnen twee en een half jaar alle beperkingen op de productie van kernwapens door Iran opheft.

Als dit zo is, zal Biden de vroedvrouw hebben gespeeld van de Iraanse bom die zijn regering zo flauw heeft gezworen te voorkomen en waartoe Teheran al enorme stappen heeft gezet door middel van Amerika’s beleid van verzoening.

In ruil voor een verbintenis tot Iraanse terughoudendheid die het papier waarop het is geschreven niet waard zal zijn, betekent de deal dat de regering-Biden die sancties zal opheffen die het nog niet stilletjes heeft opgeheven.

Amerika zal er dus voor zorgen dat miljarden dollars naar Teheran worden gesluisd om zijn wereldwijde terrorisme, zijn bewapening van Hamas en Hezbollah tegen Israël en zijn opmars naar regionale hegemonie te financieren.

Waarom zet de regering-Biden zich op zo’n vreselijke manier van handelen? Een suggestie is boosaardigheid tegen Israël, dat Teheran als doelwit heeft gekozen voor genocidale vernietiging. Deze boosaardigheid wordt bewezen door de rol van de fel anti-Israël Teheran-apologeet Robert Malley als Bidens point man over Iran.

Maar een nucleair bewapend Iran bedreigt ook Amerika. Iran ontwikkelt ballistische raketten die Amerika kunnen bereiken, waartegen het in oorlog is sinds het islamitische regime in 1979 aan de macht kwam.

De reden voor dit buitengewoon perverse beleid moet dus dieper liggen. De echte oorzaak is ongetwijfeld het geloofssysteem dat fundamenteel is voor de westerse regerings- en intellectuele klassen, en dat hun strategie voor Iran verbindt met hun benadering van Poetin – en ook met hun vijandigheid jegens Israël.

Dit is de overtuiging dat de broederschap van de mens kan worden gecreëerd door het vermijden van conflicten door de toepassing van de rede, waarvan wordt aangenomen dat het een universele waarde is. Aanhangers stellen hun vertrouwen in onderlinge afhankelijkheid, globalisering en de kracht van diplomatie om oorlog te vermijden.

De belangrijkste architect van de nucleaire deal van 2015, voormalig president Barack Obama, geloofde naar verluidt dat, aangezien Iran naar zijn mening een historisch slachtoffer van het Westen was, het zijn agressieve angel zou trekken en stabiliteit en vrede in de regio zou bevorderen.

Israël – een verwesterde natie die koppig volhoudt zichzelf te verdedigen tegen vernietiging – mocht die visie niet frustreren. En Obama’s denken lijkt ook de standaardpositie van de regering-Biden te zijn.

Bovendien is volgens deze gedachtegang het echte probleem voor de wereld niet de bedreigingen die mensen voor elkaar vertegenwoordigen. Het is in plaats daarvan de bedreiging die ze gezamenlijk vertegenwoordigen voor het bestaan ​​van de planeet zelf door de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde.

Dit is nauw verbonden met de catastrofale zwakte van het Westen tegen Poetin. Voor zijn obsessie met “klimaatverandering” heeft hij Poetin een verwoestend chantagewapen gegeven waarmee hij elke inzet van effectieve sancties kan verlammen.

Dat komt omdat de groene agenda het westen in een eigen val heeft gestuurd.

Door zijn vastberadenheid om de CO2-uitstoot te verminderen, heeft het zich afgewend van fossiele brandstoffen ten gunste van hernieuwbare energiebronnen. Omdat deze echter zo onbetrouwbaar zijn als energiebronnen, is het westen in toenemende mate afhankelijk geworden van aardgas.

Europa haalt nu het grootste deel van zijn gas uit Rusland. Dus, Poetin, met zijn hand op de kranen die hij naar believen kan openen of sluiten, heeft de macht om de gastoevoer te beperken, de gasprijs omhoog te schieten en westerse landen zowel stroomuitval als oogverblindende stijgingen van hun kosten te bezorgen van leven.

Vorig jaar maakte de regering-Biden deze val nog erger. Het trok zijn steun terug uit de gaspijpleiding die Israël via Cyprus en Griekenland met Europa zou hebben verbonden.

Die pijpleiding zou niet alleen de energieonafhankelijkheid en economische welvaart voor Israël, Cyprus en Griekenland hebben bevorderd. Het zou ook hebben bijgedragen aan de diversificatie van de gasvoorraden en zo de Europese afhankelijkheid van Rusland hebben verminderd.

De VS waren er ogenschijnlijk tegen vanwege zorgen over fossiele brandstoffen. Maar vorig jaar gaf Biden groen licht voor de laatste aanleg van Nord Stream 2, de gaspijpleiding van Rusland naar Duitsland die Oekraïne omzeilt.

Als dit zou gaan werken, zou het Poetin een verwoestend wapen geven om West-Europa te chanteren door te dreigen zijn energievoorziening af te sluiten.

De gaskraan van de Nord Stream 2 naar Europa blijft dicht als Rusland de gespannen situatie in Oekraïne laat escaleren [beeldbron: NOS.nl]

Biden heeft zichzelf nu omgekeerd en Duitsland onder druk gezet om Nord Stream 2 te junken. Maar door het oorspronkelijk groen licht te geven terwijl het zijn veto uitsprak over de oostelijke Middellandse Zee-pijpleiding, bevoorrechte Amerika zijn Russische vijand boven zijn bondgenoten. Dit suggereert iets kwaadaardigs buiten de groene agenda.

Naast de obsessie voor “klimaatverandering”, implodeert de westerse fantasie van een wereld die wordt geregeerd door onderlinge afhankelijkheid, rede en diplomatie in zowel Oekraïne als Iran.

Geloof in onderlinge afhankelijkheid betekende dat het Westen Poetin zag als iemand met wie het zonder problemen winstgevende zaken kon doen. Het ging ervan uit dat nauwe financiële en economische banden hem zouden binden aan de gemeenschap van naties, zodat hij voor niemand buiten Rusland een bedreiging zou vormen.

Westerse landen geloofden dat het kopen van Russisch gas de banden zou verstevigen die vrede creëerden. In plaats daarvan gaven ze Poetin alleen de middelen om hen te chanteren.

De doctrine van onderlinge afhankelijkheid creëerde op dezelfde manier de fantasie dat het machtigen van Iran het zou veranderen van de meest dodelijke terroristische vijand van het Westen in een beschaafde partner in wederzijds winstgevende inspanningen.

Bovenal heeft het Westen zichzelf voorgehouden dat oorlog gewetenloos is – zelfs uit zelfverdediging – en altijd kan worden vermeden door diplomatie. Deze doctrine heeft zijn dieptepunt bereikt in de onderhandelingen met Iran, waar Amerikaanse diplomatie een eufemisme is geworden voor verachtelijke overgave.

De perceptie van het Iraanse regime dat Biden nooit militaire actie zou ondernemen, ondanks herhaalde aanvallen van zijn volmachten tegen de VS en zijn bondgenoten, moedigde het aan om op de hielen te zitten in de nucleaire besprekingen. Het opvoeren van zijn agressie resulteerde in meer Amerikaanse concessies en de overtuiging in Teheran dat Amerika het zou geven wat het vroeg.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zei deze week dat hij niet zou toestaan ​​dat Poetins pretentie van diplomatie zijn agressieve daden zou verdoezelen. Toch is dat precies wat hij met Iran heeft gedaan – zoals Poetin zal hebben opgemerkt.

Voor de Russische leider zijn de sancties slechts een kleine irritatie. Ernstige bedoelingen door het Westen tegen hem zouden inhouden dat ze hun militaire laarzen op de grond zetten.

Tirannen respecteren alleen macht. De afwezigheid van serieuze bedoelingen wordt gezien als zwakte en leidt tot meer agressie. De enige reden waarom de Cubaanse raketcrisis van 1962 onschadelijk werd gemaakt, was dat de eerste minister van Cuba, Fidel Castro, begreep dat de VS bereid was te vechten en Amerikaanse levens op te offeren – wat toen ook het geval was.

De paradox van vrede is dat het behoud ervan afhangt van het maken van een geloofwaardige oorlogsdreiging. Westerse liberalen verwerpen dit als “oorlogszucht”. Voor hen is diplomatie een religie geworden.

Als het echter gaat om het weerstaan ​​van machtsmisbruik, is diplomatie de god die keer op keer faalt. Wanneer het wordt gebruikt als een strategie tegen onverbiddelijke agressie, verandert het zijn aanhangers in accessoires voor moord.

Dat is de reden waarom het “vredesproces” van Israël resulteerde in duizenden vermoorde Israëli’s. Daarom staat Iran op het punt zijn genocidebom te krijgen. En daarom zal Oekraïne nu een verschrikkelijke prijs betalen – door toedoen van een tiran die wordt bekrachtigd door een Westen dat wordt verteerd door zijn eigen belachelijke en dodelijke illusies.

Bronnen:

 • naar een artikel van Melanie Phillips “How Biden has empowered evil in both Russia and Iran” van 24 februari 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
 • naar een artikel van Seth J. Frantzman “How war in Ukraine increases Iran’s threat to Israel – analysis” van 24 februari 2022 op de site van The Jerusalem Post
 • met dank aan Tiki S. voor de hint

2 gedachtes over “Hoe Biden het kwaad in zowel Rusland als Iran heeft versterkt

 1. De totaal idiote politiek van Amerika bouwt aan de nieuwe wereld orde…………, het troyka Rusland, China & Iran.

  De complete idioterie blijkt wanneer we kijken naar wat er in Wenen gebeurt!!

  Hier zitten Amerika, Frankrijk, GB & Duitsland, die niet weten hoe snel/hard zij Rusland moeten isoleren & straffen, samen met hen rond de tafel om samen te werken hoe Iran aan een nucleaire bom te helpen (legitiem & legaal) en hun kassa vol te stoppen met bevroren miljarden $, die dan op een later tijdstip weer tegen henzelf (én Israel) kan worden gebruikt.

  Het debakel Afghanistan Irak, Vietnam etc blijkt niet genoeg voor onze Amerikaanse genieën & hun Westerse bondgenoten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.