Saoedi-Amerikaanse academicus kon de Al Aqsa-moskee niet bezoeken vanwege Palestijnse haat

Najat Al-Saeed is een Saoedi-Amerikaanse onafhankelijke academische onderzoekster die lesgeeft in Dubai en schrijft voor Israel Hayom. Eerder deze maand tweette ze details over haar reis naar Israël, wat veel discussie veroorzaakte in de Arabische media.

Nu heeft ze geschreven over haar ervaringen tijdens haar korte reis naar Israël voor Al-Hurra. Het was vrijwel allemaal positief. Het enige lichte ongemak dat ze voelde, kwam niet van Israëli’s, maar van Palestijnen.

Sinds de Abraham-akkoorden hebben Palestijnse moslims op de Tempelberg elke moslim met een Golfaccent die de Al Aqsa-moskee wil bezoeken, lastiggevallen en geïntimideerd.

Hier is hoe Najat haar bezoek aan Jeruzalem en de derde heiligste plaats in de islam beschrijft:

“Mijn indruk voor mijn bezoek aan Jeruzalem was dat het een kleine en religieuze stad is, maar ik was verrast dat het groter is dan ik had verwacht, en het is niet alleen een religieuze stad, maar ook een hedendaagse stad. 

“Ik zag de religieuze kant van de stad die ik zag toen ik de oude stad van Jeruzalem bezocht met de geweldige gids, Shaked Berry, die coördineerde met Sharaka (een NGO die vrede tussen Israël en de Golfstaten ondersteunt) en ik zag een ware incarnatie van de drie belangrijkste Abrahamitische religies: de Tempelberg en de Westelijke Muur voor het jodendom, de Heilig Grafkerk voor het christendom, de Rotskoepel en de Al Aqsa-moskee voor moslims.”

“De oude stad is verdeeld in de moslimwijk, de christelijke wijk en de joodse wijk. De verwarring die ik tijdens mijn reis aantrof, zoals veel moslims, is dat we ons altijd voorstellen dat de Rotskoepel, een heilig islamitisch heiligdom, de Al-Aqsa-moskee is ….Daarom was het moment dat ik voor de Al-Aqsa-moskee stond plechtig, omdat ik mezelf voor een lange geschiedenis zag, en het echt ontroerende moment was toen ik de oproep tot gebed voor het Maghrib-gebed hoorde terwijl ik mensen van verschillende religies lopen op het plein.” 

“Maar wat me opviel was dat ik vanwege veiligheidswaarschuwingen de moskee niet binnen kon gaan, vooral nadat er verschillende incidenten waren tegen Arabisch sprekende bezoekers uit de Golf, vooral als de bezoeker weet dat ze uit de Golfstaten komen, dus ik sprak liever niet in het Arabisch en ga meteen naar de christelijke buurt en dan de joodse.” 

Palestijns antisemitisme is zo diepgeworteld dat ze niet alleen proberen joden te discrimineren, maar ook moslims die het lef hebben om vrienden met joden te zijn. 

Bronnen:

 • naar een artikelSaudi-American academic couldn’t visit the Al Aqsa Mosque because of Palestinian hate” van 22 februari 2022 op de site van Elder of Ziyon
 • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Saoedi-Amerikaanse academicus kon de Al Aqsa-moskee niet bezoeken vanwege Palestijnse haat

 1. Palestijnse haat? Nee toch!

  Palestijnse haat bestaat namelijk niet.

  Het “volk’ bestaat voor 100% uit vredelievende individuen, altijd het conflict vermijdend door dialoog & samenwerking met anderen, zelfs die die het niet met hen eens zijn.

  Nee, als je op zoek bent naar haat dan moet je bij Israeli’s zijn want dáár zit het probleem.

  Zonder hen is het pais & vree in de Arabische/Moslim wereld……dat weet iedereen, van de VN tot Amnesty International……en alles ertussen in.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.