Peiling: 59% van de Israëli’s verbergt zijn/haar Joods zijn wanneer ze naar het buitenland reizen

Joden zijn overal in de wereld opgejaagd wild, behalve in Israël…

Israël is het enige land ter wereld waar ‘vuile Jood’ enkel betekent dat je dringend in bad moet.” [Efraim Sevela, 1993]

Uit onderzoek van de Ruderman Family Foundation blijkt dat 62% van de Israëli’s vindt dat de staat krachtiger moet optreden tegen antisemitische incidenten over de hele wereld, en 38% vindt dat de staat er niet in slaagt om online antisemitisme online adequaat te bestrijden.

De meeste Israëli’s zijn bang voor antisemitisme en verbergen zich dat ze joods zijn wanneer ze naar het buitenland reizen, terwijl ze ook het gevoel hebben dat Israël niet genoeg doet om antisemitisme online te bestrijden, zo blijkt uit een onderzoek van de Ruderman Family Foundation.

De bevindingen van het onderzoek werden maandag gepresenteerd aan de Knesset Lobby for Israel-American Jewry Relations. Volgens het onderzoek vindt 62% van de Israëli’s dat Israël actie moet ondernemen tegen antisemitische incidenten over de hele wereld, inclusief het sturen van reddingsteams wanneer dat nodig is.

Ongeveer 38% vindt dat de staat online antisemitisme online niet adequaat bestrijdt. Tegelijkertijd vindt slechts 5% dat de internationale gemeenschap genoeg doet om antisemitisme uit te roeien. Ook identificeert 73% van de Israëli’s zich in grote mate met andere Joden wereldwijd in het geval van een antisemitisch incident.

Slechts 1% van de respondenten zei zich helemaal niet te identificeren met deze situatie. Uit het onderzoek bleek verder dat 28% van de Israëli’s van 18-29 jaar ‘zeer bezorgd’ zijn over hun veiligheid in het buitenland – een gevoel dat gedeeld wordt door 16% van de Israëli’s van 60 jaar en ouder.

Deze 21% in deze leeftijdsgroep meldde ook dat zij of hun kennissen werden blootgesteld aan antisemitische incidenten, vergeleken met 8% bij de laatste groep. Jongere Israëli’s uitten ook meer bezorgdheid om te onthullen waar ze vandaan kwamen als ze op reis waren: ongeveer 13% van de Israëli’s in de leeftijd van 18-29 zei dat ze niet zouden zeggen dat ze uit Israël kwamen, vergeleken met 8% Israëliërs van 60 jaar en ouder.

In totaal zei 59% van de Israëli’s dat ze verbergen dat ze Joods zijn wanneer ze naar het buitenland reizen. Wat de joodse gemeenschap in de Verenigde Staten betreft, bleek uit de studie dat 82% van de Amerikaanse joden een sterkere band met de Amerikaanse joodse gemeenschap voelde dan met Israël (55%).

Dit cijfer vertegenwoordigt een afname van de sympathie voor Israël, die 67% bedroeg in 2019 en 64% in 2021. Ongeveer 64% zei dat ze verwachten dat Joodse instellingen inclusiever en diverser zullen zijn – een stijging van 4% vergeleken met 2019.

Stichtingsvoorzitter Jay Ruderman merkte op dat de zorgen die Israëli’s uiten in het onderzoek overeenkomen met de alarmerende trend van de toename van antisemitische incidenten over de hele wereld:

Terwijl de Knesset-lobby van de Stichting traditioneel heeft gewerkt aan het versterken van de relatie tussen Israël en het Amerikaanse jodendom door ervoor te zorgen dat gekozen functionarissen in Israël consequent en volledig worden geïnformeerd over de bepalende kwesties die het joodse leven in de VS bepalen, toont ons nieuwe onderzoek krachtig aan dat dringende Amerikaanse joodse zorgen zoals toenemend antisemitisme zijn in feite gedeelde zorgen voor de Joodse gemeenschappen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan en over de hele wereld.

Hoewel Israëli’s in een Joodse staat leven, mogen en kunnen we niet aannemen dat ze op de een of andere manier immuun zijn voor de dreiging van antisemitisme. De gedeelde aard van deze dreiging kan er op zijn beurt toe dienen om Amerikaanse en Israëlische joden te verenigen in hun inspanningen om deze te bestrijden.

Medevoorzitter van de lobby, parlementslid Ruth Wasserman Lande (B & W) zei:

De betrekkingen tussen Israël en het Amerikaanse jodendom zijn een strategische troef voor Israël en moeten niet als vanzelfsprekend worden beschouwd. Het is belangrijk om de kennis tussen Israëli’s en onze broeders en zusters in de Verenigde Staten te versterken, met alle complexiteit die hen kenmerkt – inclusief het antisemitisme dat ze ervaren, de aansluiting van velen van hen bij de conservatieve en hervormingsbewegingen, interreligieuze huwelijken , hun strijd met BDS-bewegingen op campussen en andere plaatsen, en de distantiëring van veel jonge joden uit Israël.

Co-voorzitter parlementslid Tzachi Hanegbi (Likoed) voegde eraan toe:

Ruth en ik zijn verheugd de openingsbijeenkomst van de parlementaire caucus te mogen organiseren voor het versterken van de betrekkingen tussen Israël en de Joodse gemeenschappen in de VS. Leden van de Knesset van alle partijen hebben altijd de sterke en intieme band tussen de Israëlische politieke arena en de invloedrijke krachten in het Amerikaanse jodendom geleid, en het is in deze geest dat we van plan zijn de caucus te leiden bij het aanpakken van de veeleisende uitdagingen van onze tijd.

Bronnen:

  • naar een artikel van Dan Lavie “Poll: 59% of Israelis hide being Jewish when traveling abroad” van 21 februari 2022 op de site van Israel Hayom
  • naar een artikelOver 90% of American Jews Are Concerned About Current State of Antisemitism in the US, New Ruderman Survey Finds” van 20 januari 2022 op de site van The Ruderman Family Foundation

Een gedachte over “Peiling: 59% van de Israëli’s verbergt zijn/haar Joods zijn wanneer ze naar het buitenland reizen

  1. Het belangrijkste voorschrift voor commando-eenheden, of zelfstandig opererende geheim agent is: “See, but not been seen”. Met andere woorden: BLIJF ONZICHTBAAR en blend in de omgeving. Jij bent op vijandig grondgebied! De meeste Israëli’s zijn niet bang voor antisemitisme, die kan ze een zorg zijn! Maar ze weten dat de omgeving, waar zij zich in het buitenland bevinden, is niet veilig. Dat geldt zeker voor grote Europese steden die krioelen van Arabieren en moslim gespuis uit Derde Wereldlanden. Steden zoals London, Parijs, Berlijn, Brussel, Barcelona en zelfs Copenhagen zijn geen Europese steden meer, maar Derde Wereld Afro Islamitische steden. Van blanke Europeanen zoals Nederlanders of Belgen hoeven ze niet bang te zijn. In totaal zei 59% van de Israëli’s dat ze verbergen dat ze Joods zijn wanneer ze naar het buitenland reizen. Dat is vanzelfsprekend. Ongewapende mensen die zich bevinden op vijandig grondgebied zijn kwetsbaar; en voelen zich als zodanig. Ze weten ook dan NIEMAND zal ze te hulp schieten. Neem bijvoorbeeld het geval van de “Bloedsuiker terrorist” in Amsterdam. https://www.geenstijl.nl/5127812/amsterdam_crash_getuigen_weers/ Er is er zelf voor gezorgd dat de camera toezicht uitviel. Dat gebeurde precies op de tijdstip waarin deze moslim terrorist zes Israëliërs had omver gereden.
    Wat de Amerikaanse Joden betreft; hun sympathie voor Israël wordt steeds minder OMDAT ZE EEN ANDER VOLK ZIJN. Zij zijn Amerikanen. Hun verhouding met de paisanos in het Heilige Land is hetzelfde als die van Italianen van de 3de en 4de generatie met Italië. Ook Italië heeft bitter weinig met de Amerikaanse Italianen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.