Hamas streeft ernaar het aantal Gazanen dat in Israël werkt te vergroten

Palestijnse mannen in de noordelijke Gazastrook komen op 6 oktober 2021 samen om werkvergunningen aan te vragen in Israël. (Foto door Mahmud Hams/AFP via Getty Images)

Hamas-functionaris Issam Al-Dalis onthulde maandag dat er een plan is om de Gazanen economisch vooruit te helpen.

Issam Al-Dalis (Hamas)

Volgens het Turkse persbureau Anadolu Agency is Issam Al-Dalis sinds juni 2021 de nieuwe regeringsleider geworden in de door Hamas bezette Gazastrook. Al-Dalis, een lid van het politburo van Hamas volgde hiermee Mohammed Awad op.

Volgens het driemaandelijkse werkloosheidsrapport van het Palestijnse Centraal Bureau voor de Statistiek (PCBS) bedroeg het werkloosheidspercentage in de Gazastrook in het derde kwartaal van 2021 (juli-september) 50,2%.

Dit cijfer vertegenwoordigt een dramatische stijging van 5,5% in vergelijking met het vorige kwartaal en een stijging van 1,6% in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2020.

Onderdeel van het plan is om (indirect) met Israël te onderhandelen over het verstrekken van 30.000 extra werkvergunningen aan Gazanen om in Israël te werken.

Palestijnen en hun bondgenoten vertellen de wereld hoe verschrikkelijk de Joden zijn en hoe ze willen dat iedereen Israël boycot, maar tegelijkertijd wil zelfs Hamas dat de Gazanen een baan hebben bij de gehate vijand die zogenaamd moedwillig Arabieren doodt. Uiteindelijk geloven zelfs Hamas en Fatah hun eigen propaganda niet. Maar goedgelovige westerlingen wel, wat altijd de bedoeling is geweest.

Sinds 2017 leidt Hamas, vanwege het behoud van de interne Palestijnse divisie, de Gazastrook via een regering onder leiding van een van zijn hoge functionarissen.

Hamas won de overweldigende meerderheid van de zetels in het Palestijnse parlement bij vrije verkiezingen die in 2006 werden gehouden. Het Westen, de VS, de Arabische staten, de Israëlische bezetting en de Fatah-beweging verwierpen de uitslag van de verkiezingen.

De werkloosheid in Gaza swingt de pan uit. In plaats van banen te bieden aan jongeren en universitair afgestudeerden, is Hamas, een uitloper van de terreurorganisatie van de Moslimbroederschap, bezig met het vergaren en vervaardigen van wapens en het graven van tunnels die zouden worden gebruikt om Israël aan te vallen.

In plaats van scholen, ziekenhuizen en industriële zones te bouwen, heeft Hamas miljoenen dollars geïnvesteerd in het bewapenen en trainen van zijn militaire groep, Izaddin al-Qassam. Hamas geeft liever geld uit aan elke Palestijn die bereid is zich aan te sluiten bij de jihad (heilige oorlog) tegen Israël dan aan een werkloze universitair afgestudeerde in de Gazastrook.

Hamas heeft er geen probleem mee om Palestijnen toe te staan ​​om in de “zionistische entiteit” te werken zolang haar leiders een luxueus leven genieten in Qatar.

Strijders met de Saraya al-Quds Brigades, de gewapende vleugel van de Palestijnse Islamitische Jihad-beweging, paraderen met Iraanse Bader 3-raketten, in de straten van Gaza-stad tijdens een betoging, op 29 mei 2021 [beeldbron: Thomas Coex/AFP via Getty Images]

Bronnen:

  • naar een artikelHamas aiming to increase the number of Gazans working in Israel” van 21 februari 2022 op de site van Elder of Ziyon
  • een artikel op deze blogWaarom de Palestijnen liever in Israël werken dan in hun eigen semi-autonome gebieden?” van 16 oktober 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.