Nazi-terminologie wordt omgedoopt tot ‘mensenrechten’

Amnesty International en de boycot-Israël beweging BDS verspreiden samen de mythe van Apartheid

Termen die door anti-Israëlische groepen worden gebruikt, zoals ‘Joodse overheersing’, echoën antisemitische taal die wordt gebruikt door het Derde Rijk, de nazi-partij en hedendaagse neonazi’s.

In de afgelopen twee jaar hebben tientallen niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) die betrokken zijn bij anti-Israëlische belangenbehartiging, de handen ineengeslagen in een campagne om Israël van apartheid te beschuldigen. 

Deze aanstootgevende term, die wordt gebruikt door internationale NGO’s zoals Amnesty International en Human Rights Watch (HRW), en Israëlische NGO’s zoals B’Tselem, is bedoeld om een ​​verhaal van ongeëvenaarde Israëlische immoraliteit naar voren te brengen en op te roepen tot de ontmanteling van de Joodse staat. 

Onderweg hopen deze NGO’s de demonisering van Israël te bevorderen door middel van BDS en rechtspraak, ook in het Internationaal Strafhof (ICC).

Hoewel de meeste onderzoeken de belediging en onnauwkeurigheid van de terminologie apartheid hebben uitgewezen, hebben velen een nog giftiger zin over het hoofd gezien die voorkomt in publicaties van de drie bovengenoemde NGO’s. 

Amnesty, HRW en B’Tselem gebruiken de termen Joodse suprematie en Joodse overheersing. Deze termen weerspiegelen antisemitische taal die wordt gebruikt door het Derde Rijk, de nazi-partij en hedendaagse neonazi’s.

De stijlfiguur van Joodse suprematie, een antisemitische term die voorkomt in de titel van het apartheidsrapport van B’Tselem, kreeg bekendheid tijdens het Derde Rijk. 

Boeken over het onderwerp Joodse macht, Joods imperialisme en Joodse wereldheerschappij werden verspreid in Duitsland voor de Tweede Wereldoorlog, waarin het geloof werd gepropageerd dat de Joodse suprematie zou worden verslagen door een verlosser, Adolf Hitler. 

De uitdrukking werd vaak gebruikt om jonge Duitsers te indoctrineren, zoals blijkt uit een dia van een educatieve presentatie van de Hitlerjugend waarin wordt verkondigd: “Hitler breekt de Joodse suprematie met zijn beweging.”

In 1940, na de première van de vooraanstaande antisemitische nazi-propagandafilm Der Ewige Jude, publiceerde de Reichsveiligheidsdienst een memo waarin de film werd beoordeeld, waarin stond:

De cartografische en statistische representaties over de verspreiding van het jodendom (de vergelijking met de ratten werd benadrukt als bijzonder indrukwekkend) en over de uitbreiding van zijn invloed op alle gebieden van het leven en in alle landen van de wereld werd opgemerkt. Bijzondere aandacht werd besteed aan de acceptatie en opvang van joden in de VS. Het is verrassend hoe openlijk de Joodse invloed en de Joodse suprematie in de VS worden getoond.

In 2003 nam David Duke, Amerika’s leidende blanke supremacist, dit thema ook over. In Jewish Supremacism: My Awakening to the Jewish Question, beweerde Duke:

“De waarheid is dat de zionisten niet alleen joods supremacisme nastreven over de ongelukkige Palestijnen; ze streven naar supremacisme over ons allemaal, ongeacht ons ras of onze nationaliteit. Het is niet alleen Amerika waar ze de suprematie over willen, het zijn Canada, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Rusland en elk ander land op aarde.”

De overeenkomsten tussen nazi-propaganda en retoriek van NGO’s zijn griezelig. Toen hem werd gevraagd in een online-enquête uitgevoerd door de NGO Monitor, hadden veel deelnemers moeite om te bepalen of David Duke of B’Tselem beweerde elementen van joods supremacisme te onderzoeken en te documenteren. 

Evenzo geloofde 80% van de 800 respondenten van een Twitter-enquête dat een citaat over Joodse overheersing uit Hitlers Mein Kampf eigenlijk afkomstig was uit het apartheidsrapport van Amnesty.

Inderdaad, de term Joodse overheersing, die vele malen voorkomt in de publicaties van Amnesty International en HRW om het Israëlische beleid te beschrijven, echoot beruchte antisemitische dekvloeren, zoals de Protocollen van de Wijzen van Zion:

“Dit Protocol is, net als het eerste, nooit ingeroepen vraag van de Nation of Jewry. Het onthult identiek dezelfde plannen en doelen van de Joden voor wereldheerschappij en wraak die hen allemaal doordringen.”

Er is hier een ironie. Als Joden het slachtoffer zijn van nazi-racisme , gaan NGO’s die de apartheidssmering gebruiken er nu van uit dat het bestaan ​​van een Joodse staat inherent racistisch is.

Gelukkig is er een brede consensus dat een dergelijke bewering zelf een vorm van antisemitisme is, zoals weerspiegeld in de definitie van antisemitisme van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA). 

Deze definitie stelt: “Het Joodse volk hun recht op zelfbeschikking ontzeggen, bijvoorbeeld door te beweren dat het bestaan ​​van een staat Israël een racistische onderneming is”, en is een uiting van antisemitisme. 

Een paragraaf uit de antisemitisme definitie aka IHRA:

De werkdefinitie van de IHRA, aangenomen door bijna 30 landen en nog steeds, is een zinvol instrument geworden om onderscheid te maken tussen legitieme kritiek op Israël en antisemitisme. Het is niet verwonderlijk dat de NGO’s die apartheidsterminologie gebruiken ook sterk gekant zijn tegen de IHRA.

Je zou denken dat zelfverklaarde mensenrechten-ngo’s retoriek die niet te onderscheiden is van nazi-propaganda, zoals joodse suprematie en joodse overheersing, zouden afzweren in plaats van deze te omarmen. Het aannemen van morele autoriteit door NGO’s is geen rechtvaardiging voor het opnieuw opduiken en herrijzen van de gruwelijke nazi-ideologie die Israël demoniseert.

Bronnen:

  • naar een artikel van Ariella Esterson “Nazi terminology is being rebranded as ‘human rights’” van 19 februari 2022 op de site van The Jerusalem Post
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

2 gedachtes over “Nazi-terminologie wordt omgedoopt tot ‘mensenrechten’

  1. De huidige ‘humanitaire NGO’s en hun adoreerende volgers zijn dan ook gewoon verkapte Nazi’s die niet zullen rusten tot hun taak, het vernietigen van Joodse staat & volk, volbracht is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.