Israël prominent aanwezig op de Singapore Airshow 2022

Singapore, 18 februari 2022. Stafchef van de IDF, luitenant-generaal Aviv Kohavi bezoekt de 2022 Singapore Airshow – de grootste Airshow in Azië en een van de belangrijkste ter wereld

Elbit Systems, Rafael Advanced Defense Systems en Israel Aerospace Industries zijn slechts enkele bedrijven met stands op de Singapore Airshow 2022, het grootste luchtvaartevenement van Azië dat plaatsvond van 15 tot 18 februari 2022.

Meer dan een dozijn Israëlische bedrijven zullen hun producten presenteren op de aanstaande Singapore Airshow 2022, ondanks dat de twee landen hun defensierelaties ingehouden houden.

De tweejaarlijkse Singapore Airshow, die dinsdag opent in Changi Exhibition Center, verwacht zo’n 13.000 vakbezoekers en 600 bedrijven uit 39 landen.

Israëlische defensiebedrijven zoals Elbit Systems , Rafael Advanced Defense Systems, Israel Aerospace Industries (IAI) en 10 anderen zullen exposeren op de drie dagen durende vliegshow die wordt beschouwd als het grootste luchtvaartevenement van Azië.

De twee landen gingen officieel diplomatieke betrekkingen aan in 1969, maar hebben defensiebanden die teruggaan tot 1965, toen Israëlische militaire adviseurs het leger van Singapore op heimelijke wijze bijstonden na de onafhankelijkheidsverklaring.

De stadstaat op het eiland is ook de op één na grootste importeur van Israël in Azië, waarbij een groot deel van de export wordt beschouwd als wapens en andere wapens.

Dit is niet de eerste keer dat Israël hun producten in Singapore laat zien, maar het komt enkele maanden nadat minister van Defensie Benny Gantz een vijfdaagse reis naar het land maakte dat van publicatie was uitgesloten.

De Blue Spear anti-scheepsraket wordt voor het eerst tentoongesteld op Singapore Airshow 2022

Hoewel het bezoek van Gantz, dat veiligheidsgerelateerde bijeenkomsten omvatte, na zijn terugkeer zou worden goedgekeurd voor publicatie, verbood zijn kantoor de publicatie later voor onbepaalde tijd. Desalniettemin werd het later uitgelekt door verschillende media in Israël.

Andere hoge defensiefunctionarissen hebben ook bezoeken op hoog niveau gebracht aan Singapore, die allemaal buiten het publieke oog en buiten het toezicht van de media zijn gehouden.

Maar de Singapore Airshow krijgt veel publiciteit en de betrokken defensiebedrijven hebben hun waren jarenlang aan de Zuidoost-Aziatische natie verkocht.

Op de tentoonstelling van dit jaar – die naar verwachting de helft van het aantal deelnemers zal zien en niet toegankelijk zal zijn voor het publiek vanwege de aanhoudende pandemie van het coronavirus – zullen de Israëlische bedrijven geavanceerde technologieën tonen zoals drones, grond-grondraketten, raketverdediging systemen, systemen voor elektronische oorlogsvoering op zee en meer.

Rafael Advanced Defense Systems zal verschillende luchtverdedigingssystemen tonen, waaronder de snelle reactie, lagere SPYDER.

Het mobiele systeem bevat Rafael’s geavanceerde Python-5- en I-Derby-raketten om bescherming op korte, middellange en lange afstand te bieden tegen een reeks bedreigingen, waaronder aanvalsvliegtuigen, kruisraketten, onbemande luchtvaartuigen, afstandswapens en meer.

Het systeem, dat gebruikmaakt van een elektro-optische observatielading en draadloze datalinkcommunicatie, kan tegelijkertijd meerdere bedreigingen tot 80 km aan. (50 mijl) weg in alle weersomstandigheden. Het biedt effectieve bescherming voor manoeuvrerende troepen en strategische activa.

RAFAEL ZAL ook zijn beroemde Iron Dome raketverdedigingssysteem te zien krijgen, evenals het David’s Sling luchtverdedigingssysteem; Drone Dome tegen onbemande antennesystemen (UAS); de SPICE-familie van afstandelijke, autonome lucht-grondmunitie en andere.

Bronnen:

  • naar een artikel van Anna Ahronheim “Israel defense companies showcase products at Singapore Airshow” van 15 februari 2022 op de site van The Jerusalem Post
  • naar een artikelSingapore Airshow 2022: Israeli-Singapore teaming touts Blue Spear missile’s capabilities for congested waterways” van 17 februari 2022 op de site van Janes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.