EoZ brengt zijn eerste boek uit: ‘Protocollen: het moderne antisemitisme blootgelegd’

Detail van een karikatuur op de voorpagina van Édouard Drumonts antisemitische tijdschrift La Libre Parole van 28 oktober 1893 [beeldbron: Open Editions]

De Amerikaanse pro-Israëlblogger Elder of Ziyon (EoZ) heeft begin deze maand zijn eerste boek uitgebracht onder de titel Protocols: Exposing Modern Antisemitism (EoZPress, 2022).

Het boek is gebaseerd op essays op zijn blog van de afgelopen jaren, enigszins uitgebreid en verbeterd. Vandaag hebben we bijgewerkte, en even fictieve, versies van de tsaristische vervalsing over de Protocollen van de Wijzen van Zion.

De nieuwe protocollen hebben misschien niet dezelfde geschreven vorm als de oudere vervalsingen, maar ze zijn ingeprent in de hoofden van moderne antisemieten. 

Deze protocollen bevatten ideeën zoals: de Joodse lobby controleert de Amerikaanse regering; Israël zuivert niet-Joden etnisch uit Israël; Zionisme is racisme; Israël schendt het internationaal recht op talloze manieren; en Joden gebruiken de Holocaust om hun eigen nazi-achtige misdaden te rechtvaardigen.

In sommige kringen zijn deze nieuwe protocollen praktisch een religie geworden, en de mensen die de nieuwe leugens geloven zijn net zo fanatiek als degenen die de oude geloven.

Dit boek definieert en onthult modern antisemitisme. Het laat zien hoe de plaag van de jodenhaat even virulent is als het ooit was en hoe moderne antisemieten hun haat verbergen achter de voorwendsels van ‘mensenrechten’ en ‘internationaal recht’. 

Protocols identificeert en weerlegt de argumenten van hedendaagse haters. Het is onontbeerlijk om te begrijpen hoe de ‘oudste haat ter wereld’ is teruggekeerd en hoe deze zichzelf probeert te vermommen.

Het is vooral relevant vandaag, aangezien zogenaamde “mensenrechten” en “progressieve” organisaties de definities van “racisme”, “apartheid” en “genocide” specifiek tegen Israël en alleen Israël verdraaien – een perfect voorbeeld van hoe de Joodse staat verving het Joodse volk als het verklaarde doelwit van ’s werelds oudste haat.

Het boek is opgedeeld in vijf delen. Nadat ik heb gedefinieerd wat antisemitisme is, beschrijf ik verschillende uitingen van de haat die van links, rechts, de Arabische wereld en anderen komt.

Sectie 2 kijkt naar wat het internationaal recht werkelijk zegt, niet wat Israëlhaters beweren. Ik laat ook zien hoe het internationale recht zelf is gekaapt door degenen die Israël haten. 

Onderwerpen zijn onder meer hoe de media de fundamentele mensenrechtenwetgeving bij het verkeerde eind hebben in verschillende Gaza-conflicten, hoe NGO’s “menselijke schilden” herdefiniëren om Hamas vrij te pleiten, het “recht op terugkeer” en wie een vluchteling is volgens het internationaal recht.

Sectie 3 gaat in op hoe vermeende experts Israël steeds ongelijk geven, en waarom. Er wordt ook gekeken naar hoe anti-Israëlische denkers tegen de Abraham-akkoorden zijn geweest, en er in feite op aandrongen dat ze zouden falen. 

Sectie 4 bevat mijn verwijderingen van de meest welbespraakte en slimme demonizers van Israël, en hoe ze propagandatechnieken gebruiken om hun leugens moeilijker te herkennen en tegen te gaan. Ik neem het op tegen Peter Beinart, Judith Butler, Noura Erakat en meer.

Ten slotte wordt in hoofdstuk 5 besproken hoe “mensenrechtenorganisaties” hun platforms hebben gebruikt om Israël aan te vallen. Ik laat in detail zien hoe ze halve waarheden gebruiken om een ​​algehele verkeerde indruk van Israël te geven. 

Het is vandaag de dag zeer relevant in de nasleep van de beschuldigingen van Amnesty en Human Rights Watch dat Israël schuldig is aan apartheid. Ik zou een heel boek twee keer zo lang kunnen schrijven als dit, alleen al hun rapporten sinds 2009 uit elkaar halend. (Misschien zou ik dat moeten doen!)

De mensen aan wie ik geavanceerde exemplaren heb gestuurd – allen zijn academici en prestigieuze auteurs – hebben Protocols enthousiast onderschreven. Hieronder enkele voorbeelden.

  • Andrew Pessin,  hoogleraar filosofie aan Connecticut College, redacteur,  Anti-Zionism on Campus: The University, Free Speech and BDS:

“EoZ slaat weer toe. Indringende, inzichtelijke, verhelderende en over het algemeen verwoestende essays over onderwerpen die de Joden en hun bondgenoten vandaag de dag diep zorgen baren: antisemitisme, antizionisme, de wending van links tegen de Joden, het misbruik van ‘internationaal recht’, de oneerlijkheid van veel Israël-haters , enz. Het werk van EoZ is echt inhoudelijk, niet alleen vertoont het een grotere intellectuele breedte en diepte dan zoveel van de ‘academici’ die hun werk bewapenen tegen ’s werelds enige Joodse staat, maar ze verscheuren resoluut hun web van schijnvertoningen en leugens. Was er maar een commissie van Elders of Zi(y)on die de wereld bestuurt.”

  • Phyllis Chesler, auteur, Het nieuwe antisemitisme: de huidige crisis en wat we eraan moeten doen 

“Dit is een briljant en krachtig boek over modern antisemitisme, behalve dat het in werkelijkheid een oorlogswapen tegen propaganda is. Onze eerbiedwaardige Elder of Ziyon heeft een geestig, kernachtig en toch veelomvattend werk geschreven; zijn argumentatie en documentatie zijn fantastisch, slim en gebaseerd op kennis van het jodendom, geschiedenis, oorlogvoering en propaganda. Hij prikt jodenhaters/anti-zionisten met zo’n vaardigheid dat de lezer wordt aangezet om te lachen, te huilen en/of woedend te worden – en dat allemaal tegelijkertijd. Elder legt alle ‘woordspelletjes’ bloot waarmee journalisten de juridische realiteit verwarren, de Big Lies, over ‘racisme’ en ‘apartheid’, de viervoudige maatstaven waarmee alleen Israël wordt beoordeeld door de ‘academische fraudeurs’ en door de NGO’s, de VN, de kerken, de media, de Palestijnse terroristen, en door alle vele Meesters van het nulsomspel. Ik durf te zeggen dat dit werk een soort bijbel is en onmiddellijk in het Arabisch moet worden vertaald en in het hele Midden-Oosten moet worden verspreid – en ook jaarlijks bij de Verenigde Naties in het verslag moet worden voorgelezen.”

  • Professor Gerald Steinberg, NGO Monitor:

“Antisemitisme is zowel de oudste als de nieuwste haat, en door de leugens achter de moderne belichaming van de beruchte ‘protocollen’ aan het licht te brengen, heeft ouderling van Ziyon het essentiële referentiehandboek geschreven. Bij het aanpakken van het brede scala aan haatcampagnes, van het manipuleren van de slogans van internationaal recht en mensenrechten in de Verenigde Naties, tot nepmedia-experts en de NGO anti-zionistische jihad, is de Nieuwe Protocollen een beknopt en met feiten gevuld antwoord.”

Op dit moment is het boek verkrijgbaar als paperback en als e-book. In de nabije toekomst hoop ik een hardcovereditie te hebben, evenals een uitgebreide distributie buiten Amazon, zodat het bij alle grote boekhandelaren kan worden besteld.

Als je de blog van EoZ leuk vindt, zul je dit boek geweldig vinden!

Bronnen:

  • naar een artikelEoZ book, “Protocols: Exposing Modern Antisemitism,” is now for sale!” van 13 februari 2022 op de site van Elder of Ziyon
  • naar een artikelProtocols: Exposing Modern Antisemitism” van 6 februari 2022 op de site van Amazon.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.