Straaljagers van Israëlische luchtmacht voeren vluchten uit boven Hezbollah-bolwerken

IAF-straaljagers hebben vrijdagmiddag laaggelegen vluchten gemaakt boven het Dahiya-district van Beiroet, een bolwerk van Hezbollah.

De vluchten werden gemaakt in een poging om Hezbollah-leider Hassan Nasrallah een boodschap van afschrikking te sturen, nadat een Hezbollah-drone eerder op de dag de grens met Libanon was overgestoken naar Israëlisch grondgebied.

Prominente sociale media-activisten die zijn aangesloten bij de terroristische organisatie hebben video’s vrijgegeven waarin Israëlische vliegtuigen de vluchten uitvoeren, vergezeld van supersonische knallen, volgens Channel 12 News .

Eerder op vrijdag gingen waarschuwingssirenes af in Boven-Galilea, inclusief steden in de buurt van de Libanese grens zoals Rosh Pina, en de zuidelijke Golanhoogten.

Later zei een IDF-woordvoerder dat een onbemand vliegtuig het Israëlische luchtruim had geschonden:

“Wat betreft het loeien van de waarschuwingssirene: een klein onbemand vliegtuig is vanuit Libanon het Israëlische luchtruim binnengevlogen. Als gevolg van de overtreding werden waarschuwingssirenes geactiveerd en het Iron Dome-systeem onderscheppingsraketten afgevuurd, waarbij gevechtsvliegtuigen en helikopters werden opgestart. De details worden nog onderzocht.”

In een vervolgverklaring zei een IDF-woordvoerder dat de Iron Dome-onderscheppingsraketten er niet in waren geslaagd het drone-vliegtuig neer te schieten, dat later terugkeerde naar het Libanese luchtruim.

Hezbollah heeft vervolgens een verklaring vrijgegeven waarin staat dat het de drone op een verkenningsmissie boven Israël heeft gelanceerd. De groep zei dat het zijn “Hassan” -drone op een 40-minuten durende verkenningsmissie over de grens heeft gelanceerd en dat de drone is teruggekeerd naar Libanon.

Donderdag schoten Israëlische strijdkrachten een onbemand vliegtuig neer van de terroristische organisatie Hezbollah, dat vanuit Libanon het Israëlische luchtruim was binnengekomen.

Het incident van vrijdag vond plaats twee dagen nadat Nasrallah beweerde dat de terroristische organisatie in Libanon de mogelijkheid heeft om duizenden raketten om te zetten in precisieraketten en om drones te produceren.

“We produceren al heel lang drones in Libanon, en wie ze wil kopen, hoeft ze maar te bestellen”, zei Nasrallah in een televisietoespraak tot volgelingen.

Hij voegde eraan toe dat Hezbollah in staat was om standaardraketten om te vormen tot precisieraketten met de medewerking van “experts van de Islamitische Republiek Iran”. Een dergelijke productie werd gestimuleerd door Israëls toegenomen gebruik van drone-technologie, zei hij.

Bronnen:

  • naar een artikel van Elad Benari “Message to Nasrallah: IAF fighter jets conduct flights over Hezbollah strongholds” van 18 februari 2022 op de site van Israel National News (INN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.