Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken registreert een sterke stijging van antisemitische misdaden in 2021

Volgens gegevens die vrijdag door het federale ministerie van Binnenlandse Zaken zijn vrijgegeven, namen de antisemitische gewelddaden in Duitsland opnieuw snel toe in 2021, met een toename van 30 procent van de aanvallen op Joden.

Uit de gegevens bleek dat er in 2021 3.028 antisemitische misdrijven werden geregistreerd, waarbij het aantal geweldsincidenten als percentage van het totaal toenam. De politie registreerde 63 gewelddadige aanvallen in 2021 – zes meer dan in 2020, met een dodental van vier doden en minstens 24 gewonden.

Het rapport merkte op dat bijna de helft van de incidenten (1.306) plaatsvonden in het tweede kwartaal van vorig jaar, tijdens het conflict tussen Israël en Hamas in de Gazastrook, dat getuige was van antisemitisch geweld dat gepaard ging met demonstraties van “Vrij Palestina” over de hele wereld.

Alleen al op 15 mei – door Palestijnse rejectionisten gemarkeerd als “Naqba-dag” om te protesteren tegen de “catastrofe” van de oprichting van Israël – werden 59 antisemitische incidenten gemeld, naast de 30 pro-Palestijnse demonstraties die landelijk werden georganiseerd. In Berlijn schreeuwden demonstranten “Israël vermoordt kinderen” terwijl ze de oproerpolitie bekogelden met stenen en flessen, terwijl elders in de hoofdstad twee jonge Joodse vrouwen werden aangevallen als “zionistische hoeren” toen zij en een mannelijke Joodse vriend werden aangesproken door een pro-Palestijnse menigte.

De vier doden die in het rapport worden vermeld, zullen waarschijnlijk wenkbrauwen doen fronsen omdat de overledenen de niet-joodse slachtoffers waren van een gruwelijke misdaad die oorspronkelijk niet als antisemitisch was geclassificeerd. 

Op 4 december 2021 schoot een activist voor het weigeren van vaccins in de deelstaat Brandenburg zijn vrouw en drie dochters, tussen de vier en tien jaar oud, dood voordat hij het pistool op zichzelf richtte. 

Omdat de moordenaar was ondergedompeld in complottheorieën, classificeerde het ministerie van Binnenlandse Zaken de moordpartij als een “antisemitische” misdaad. “De verdachte was ervan overtuigd dat de staat met de vaccinatiecampagne een kwaadaardig plan nastreefde en de wereldbevolking met de helft wilde verminderen om een ​​nieuwe wereldorde onder Joodse controle te vestigen”, aldus een beoordeling van het ministerie.

Het belangrijkste orgaan dat de Joodse gemeenschap van Duitsland vertegenwoordigt, zei dat de toename van antisemitische misdaden in 2021 niet onverwacht was.

“De sterke toename van het aantal antisemitische misdaden in het afgelopen jaar is zeer schokkend, maar helaas niet echt verrassend”, vertelde Josef Schuster, de voorzitter van de Zentralrat der Juden in Deutschland (Centrale Raad van Joden in Duitsland), aan de nieuwszender Taggespiegel.

Schuster voegde eraan toe dat de “radicalisering” van de beweging die zich verzet tegen vaccinatie en andere volksgezondheidsmaatregelen ter bestrijding van de COVID-19-pandemie – waarbij vaak de Holocaust werd toegeëigend om te bewijzen dat vaccinweigeraars door de staat worden vervolgd – “zeker draagt ​​bij aan deze ontwikkeling.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Ben Cohen “‘Shocking, Not Surprising’: German Interior Ministry Records Steep Rise in Antisemitic Crimes During 2021” van 18 februari 2022 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.